Ζυμωτό σπιτικό ψωμί με γάλα και μαγιά αφράτο και εύκολο

Στην  σημερινή μας συνταγή θα σας δείξουμε ένα απλό, εύκολο αλλά πεντανόστιμο ζυμωτό, ψωμάκι με αλεύρι, γάλα, και μαγιά. Το ψωμί αυτό δεν είναι δύσκολο να το ετοιμάσουμε μόνοι μας, είναι οικονομικότερο και πολύ μα πολύ πιο νόστιμο! Η εκτέλεση της συνταγής είναι αρκετά εύκολη και υπάρχει βήμα βήμα σε βίντεο. Έτσι τα παιδιά σας θα τρώνε συνέχεια φρέσκο σπιτικό ψωμί από τα χεράκια σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε.

 

Εκτέλεση

Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και το χλιαρό γάλα.
Προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει χυλός.
Όταν είναι έτοιμος τον σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Τον πλάθουμε πολύ καλά με αρκετό αλεύρι να γίνει ζύμη (προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί).
Την τοποθετούμε σε αλευρωμένο ταψί, χαράζουμε, την σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για 1 να φουσκώσει.
Αν χρειαστεί χαράζουμε ξανά και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά, κατεβάζουμε στους 200 και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

Ζυμωτό σπιτικό ψωμί με γάλα και μαγιά αφράτο και εύκολο

 

Δείτε εδώ το video της συνταγής

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα άρθρα

Close