10 πανέξυπνα ντουλάπια που όλοι πρέπει να έχουμε σπίτι μας

Ένα ντουλάπι για την καφετέρια

10-panexipna-ntoulapia-pou-oli-prepi-nechoume-sto-spiti-mas-1_

Δεν θα ήταν τέλειο αν είχατε ένα ειδικό ντουλάπι για την καφετέρια σας και όλα τα συναφή; Σκεφτείτε μέσα σε αυτό το ντουλάπι να υπάρχει ένα ράφι το οποίο θα βγαίνει προς τα έξω κάθε φορά που θα θέλετε να φτιάξετε καφέ και από πάνω να υπάρχει ένα άλλο ένα ράφι που  μέσα θα έχει κούπες, φλιτζάνια, θερμούς και ο,τι έχει να κάνει με τον καφέ; Θα τα έχετε όλα μαζεμένα και η πρόσβαση  στην καφετέρια θα είναι πανεύκολη.

Ένα ντουλάπι ”mini κελάρι”

ντουλαπι10-panexipna-ntoulapia-pou-oli-prepi-nechoume-sto-spiti-mas-2_

Ένα μικρό κελάρι πάνω ακριβώς από το πάγκο της κουζίνας σας θα σας λύσει τα χέρια. Αν θέλετε κάτι δεν πρέπει να τρέχετε στην άλλη άκρη της κουζίνας όταν το χρειάζεστε. Φτιάξτε ένα αυτό το κελαράκι μαζί μέσα με όλα τα απαραίτητα και διευκολύνετε την ζωή σας.

Ένα ειδικό ντουλάπι για τα πιάτα σας

10-panexipna-ntoulapia-pou-oli-prepi-nechoume-sto-spiti-mas-3_

Αν έχετε τόσα πολλά πιάτα που κάθε φορά που τα βλέπετε σας βγαίνει καπνός από τα αυτιά δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε αυτή την έξυπνη λύση. Αυτό το ντουλάπι χωράει περίπου γύρω στα 70 κομμάτια πιάτων και επίσης τα συρτάρια τους βγαίνουν προς τα έξω για να σας διευκολύνουν στην πρόσβαση. Τι πιο ωραίο από τα βλέπετε όλα τα πιάτα σας να είναι τακτοποιημένα και ομοιόμορφα.

Δείτε ακόμη:Πώς να απαλλάξετε τα ντουλάπια σας από την ενοχλητική μυρωδιά της κλεισούρας!

Ένα ντουλάπι για το φούρνο μικροκυμάτων

10-panexipna-ntoulapia-pou-oli-prepi-nechoume-sto-spiti-mas-4_

Σχεδόν όλες οι κουζίνες έχουν και από ένα φούρνο μικροκυμάτων. Ωστόσο δεν είναι τόσο ωραίο να φαίνεται και επίσης πιάνει και παραπάνω χώρο. Οπότε τι θα λέγατε αν σας λέγαμε οτι θα μπορούσατε με αυτό το ντουλάπι να κρύψετε το φούρνο σας και να εξοικονομήσετε κι άλλο χώρο καθώς σε αυτό θα χωρούν και όλα αντικείμενα της κουζίνα σας; Σκεφτείτε το είναι πραγματικά τέλειο.

Ένα μέρος για τα λαχανικά σας

10-panexipna-ntoulapia-pou-oli-prepi-nechoume-sto-spiti-mas-5_

Αντί να σπαταλάτε άπειρο χώρο για τα λαχανικά σας στο κελάρι ή στο πάγκο της κουζίνα σας τι θα λέγατε για μια τέτοια λύση;Βάλτε τις πατάτες σας και  τα κρεμμύδια σας σε τέτοια μεγάλα καλάθια ώστε κάθε φορά που θέλετε κάτι από αυτά μπορείτε να σύρετε τα καλάθια και να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτά. Πλέον θα εξοικονομήσετε και χώρο αλλά και χρόνο από το να ψάχνετε που είναι το κάθε λαχανικό σας.

Όλοι μας στην κουζίνα έχουμε ντουλάπια που δεν είναι τόσο πρακτικά. Παίρνοντας ιδέες από αυτά τα ”έξυπνα ντουλάπια” δημιουργήστε και τα δικά σας τα οποία θα διευκολύνουν τη ζωή σας.

Ένα μυστικό ψυγείο

10-panexipna-ntoulapia-pou-oli-prepi-nechoume-sto-spiti-mas-6_

Τι λέτε για ένα μίνι ψυγείο μέσα στο ντουλάπι της κουζίνα σας; Είναι και μια υπέροχη λύση για να βάζετε εκεί και τα ποτά σας, καθώς τα παιδιά δεν θα το γνωρίζουν και δεν θα έχετε κάποιο πρόβλημα. Τώρα αν ο σύζυγος πάει εκεί κρυφά, είναι αλλού το θέμα..

Δείτε ακόμη:Τα θέλεις όλα στο ντουλάπι φρέσκα; Υπάρχει τρόπος!

Ύπουλα εξωτερικά ντουλάπια

10-panexipna-ntoulapia-pou-oli-prepi-nechoume-sto-spiti-mas-7_

Η σχεδιάστρια Monica Bhargava εμπνεύστηκε ντουλάπια που μοιάζουν με συρτάρια. Όταν βλέπεις αυτά με τη πρώτη ματιά σου φαίνονται οτι πρόκειται για συρταριέρες καθώς εύκολα σε ξεγελάνε. Αλλά δεν είναι , πρόκειται για ντουλάπια τα οποία ανοίγουν κανονικά. Αυτά τα ντουλάπια δίνουν ένα διαφορετικό στυλ μέσα στη κουζίνα σας.

Ένα ντουλάπι με ανυψωτικό μηχανισμό

10-panexipna-ntoulapia-pou-oli-prepi-nechoume-sto-spiti-mas-8_

Κάθε φορά που θα θέλετε να φτιάξετε τα αγαπημένα σας cookies  δεν θα σκέφτεστε πλέον το πως να βγάλετε πάλι το μίξερ από το ντουλάπι. Αν έχετε αυτό το μηχανισμό θα κάνει αυτό τη δουλειά γι εσάς θα σας βγάζει μόνο του το μίξερ και θα σας κάνει τη ζωή πιο εύκολη.

Δείτε ακόμη Οργανώσετε την κουζίνα σας, χωρίς πολλά χρήματα, χρόνο, ή προσπάθεια!

Ένα ”δωματιάκι” για τα κλειδιά σας

10-panexipna-ntoulapia-pou-oli-prepi-nechoume-sto-spiti-mas-9_

Με αυτό το έξυπνο ντουλάπι δεν θα χάσετε ποτέ ξανά τα κλειδιά σας. Περιέχει γάντζους για τα κλειδιά σας αλλά και χώρο για την αλληλογραφία σας. Φτιάξτε το και θα τα έχετε όλα μαζί οργανωμένα.

Ένα ”κρυφό συρτάρι”

10-panexipna-ntoulapia-pou-oli-prepi-nechoume-sto-spiti-mas-10_Σε περίπτωση που έχετε ένα άδειο ντουλάπι και εσείς χρειάζεστε ένα συρτάρι εδώ θα δείτε μια υπέροχη λύση. Φτιάξτε μέσα στο ντουλάπι ένα συρόμενο συρτάρι και το πρόβλημα σας λύθηκε!

 

Πηγή: countryliving.com
Close