10 Πράγματα που καθαρίζονται με Ταμπλέτες Πλυντηρίου _

10 πράγματα που καθαρίζονται με ταμπλέτες πλυντηρίου ! Πολλά από τα προϊόντα που έχουμε στο σπίτι μας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με εναλλακτικούς τρόπους και να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Για παράδειγμα η σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές καταστάσεις στο σπίτι.

Έτσι και οι ταμπλέτες που χρησιμοποιούμε για το πλυντήριο πιάτων, είναι σε θέση να καθαρίσουν αποτελεσματικά τα πιάτα και τις κατσαρόλες μας, αλλά δεν είναι μόνο σε αυτά τα αντικείμενα πολύ αποτελεσματικές. Στο σημερινό άρθρο θα σας δείξουμε 10 πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με ταμπλέτες που χρησιμοποιούμε για το πλυντήριο πιάτων.

Δείτε ακόμα Καθαρίστε τον φούρνο σας με ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων  Το απολυτο clean tip για τον φούρνο

Σίγουρα αυτά τα έξυπνα κόλπα καθαριότητας με τις ταμπλέτες για το πλυντήριο πιάτων θα σας λύσουν τα χέρια σε πολλές καταστάσεις. Επίσης θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα και να κάνετε την ζωή σας πιο εύκολη. Διαβάστε παρακάτω: 

Καθαρίστε την πόρτα του φούρνου με ταμπλέτες πλυντηρίου

Οι πόρτες των φούρνων συσσωρεύουν καμένα λίπη που δύσκολα καθαρίζονται και φυσικά χαλούν την εμφάνιση του φούρνου αλλά και την ποιότητα των φαγητών που μαγειρεύονται εκεί. Μία ταμπλέτα για το πλυντήριο πιάτων είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρέξετε το ένα άκρος της ταμπλέτας και να τρίψετε με αυτήν τον φούρνο σας. Φροντίστε να φοράτε γάντια καθώς ολοκληρώνετε την διαδικασία. Στην συνέχεια αφήστε την ταμπλέτα να δράσει για λίγη ώρα και αφαιρέστε τους λεκέδες με ένα καθαρό και στεγνό πανί.

Αν οι λεκέδες είναι πολύ δύσκολοι αφήστε την ταμπλέτα να δράσει για περισσότερη ώρα. Ίσως χρειαστεί να τρίψετε τον φούρνο σας παραπάνω με ένα σφουγγάρι.

καθαρίστε_την_πόρτα_του_φούρνου_με_ταμπλέτα_πλυντήριου_για_τα_πιάτα_

Καθαρίστε τις κούπες για τον καφέ και το τσάι

Μπορεί ο καφές και το τσάι να είναι αγαπημένα ροφήματα όμως με την πάροδο του χρόνου είναι σε θέση να λεκιάσουν τις αγαπημένες σας κούπες. Για να αφαιρέσετε αυτούς τους λεκέδες, διαλύστε ένα κομμάτι ταμπλέτας σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό και ρίξτε το μείγμα στην κούπα με τον λεκέ.

Μετά από μία ώρα περίπου αδειάστε την κούπα από το μείγμα και ξεβγάλτε την με πολύ νερό. Στο τέλος σκουπίστε την με ένα στεγνό πανί. Συχνά υπάρχει σπασμένη ταμπλέτα στο κάτω μέρος της συσκευασίας και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την συγκεκριμένη ταμπλέτα γι’ αυτήν την χρήση.

καθαρίστε_τις_κούπες_με_ταμπλέτα_πλυντήριου_για_τα_πιάτα_

Καθαρίστε τον νεροχύτη με ταμπλέτες πλυντηρίου

Ο νεροχύτης είναι από τα πιο βρώμικα σημεία του σπιτιού και μαζί με τους νιπτήρες στα μπάνια, μερικές φορές καθαρίζονται δύσκολα. Βρέξτε λοιπόν το άκρο μίας ταμπλέτας για το πλυντήριο πιάτων με ζεστό νερό και καθαρίστε τους λεκέδες και τα άλατα από τον νεροχύτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συμπυκνωμένα καθαριστικά δρουν γρήγορα όταν εφαρμόζονται απευθείας στον λεκέ και η ταμπλέτα λειτουργεί ως ένα ελαφρώς λειαντικό υλικό για την απομάκρυνση των κολλημένων λιπών.

καθαρίστε_τον_νιπτήρα_με_ταμπλέτα για το πλυντήριο πιάτων_

Καθαρίστε την λεκάνη

Αν θέλετε να καθαρίσετε την λεκάνη σας, απλά ρίξτε μία ταμπλέτα στο νερό της λεκάνης και αφήστε την να διαλυθεί. Αφήστε την να δράσει για λίγη ώρα και στην συνέχεια με το σκουπάκι για την λεκάνη, καθαρίστε τους λεκέδες.

καθαρίστε_την_λεκάνη_με_ταμπλέτα για το πλυντήριο πιάτων_

Δείτε ακόμα Καπάκι λεκάνης: Ο τρόπος για να το καθαρίσετε και να φύγει η κιτρινίλα

Καθαρίστε το πλυντήριο ρούχων

Το πλυντήριο ρούχων πολύ συχνά συσσωρεύει βρωμιά από τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχονται στο νερό και τα υπολείμματα του απορρυπαντικού. Όταν το πλυντήριο ρούχων είναι βρώμικο, μειώνονται τα χρόνια ζωής του και δεν καθαρίζει αποτελεσματικά τα ρούχα μας.

Για να το καθαρίσετε βάλτε μία ταμπλέτα για το πλυντήριο πιάτων και λειτουργήστε το πλυντήριο για τα ρούχα σε έναν κύκλο με ζεστό νερό. Αυτό αρκεί για να αστράψει το πλυντήριό σας.

καθαρίστε_το_πλυντήριο ρούχων_με_ταμπλέτα για το πλυντήριο πιάτων_

Αφαιρέστε λεκέδες από τα ρούχα

Αν θέλετε να βγάλετε τους δύσκολους λεκέδες από τα ρούχα τότε βρέξτε την λεκιασμένη περιοχή και το άκρο μίας ταμπλέτας και τρίψτε τους λεκέδες με την ταμπλέτα. Ξεπλύνετε το ρούχο και επαναλάβετε την διαδικασία αν είναι απαραίτητο, πριν το πλύσιμο των ρούχων.

καθαρίστε_τα_ρούχα_

Καθαρίστε τις παιδικές ζωγραφιές από τους τοίχους και το πάτωμα με ταμπλέτες πλυντηρίου

Πολλές φορές τα παιδιά μας αποφασίζουν να βγάλουν όλες τους τις καλλιτεχνικές ανησυχίες πάνω στους τοίχους και στα πατώματα του σπιτιού. Το να αφαιρέσετε τις δημιουργίες τους, δεν είναι εύκολη υπόθεση όμως μία ταμπλέτα για το πλυντήριο πιάτων θα κάνει την κατάσταση πιο εύκολη.

Απλά διαλύστε την ταμπλέτα σε έναν κουβά με ζεστό νερό και περάστε με ένα σφουγγάρι την ζωγραφιά. Αφήστε την λίγα λεπτά να δράσει και στην συνέχεια τρίψτε τον τοίχο ή το πάτωμα με ένα σφουγγάρι.

καθαρίστε_τις_παδικές_ζωγραφίες_με_ταμπλέτα_για_το_πλυντήριο_πιάτων_

Καθαρίστε τον κάδο σκουπιδιών

Ο κάδος σκουπιδιών είναι γεμάτος μικρόβια οπότε είναι πολύ σημαντικό να τον διατηρούμε καθαρό. Για να τον καθαρίσετε εύκολα και αποτελεσματικά ρίξτε στον κάδο μία ταμπλέτα για το πλυντήριο πιάτων και γεμίστε τον κάδο με ζεστό νερό.

Ανακατέψτε μερικές φορές μέχρι να διαλυθεί η ταμπλέτα. Αφήστε το ζεστό νερό και το σαπούνι να δράσουν για περίπου μία ώρα και στην συνέχεια αδειάστε προσεκτικά το μείγμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι για δική σας ευκολία αυτή την διαδικασία καλύτερα να την κάνετε σε εξωτερικό χώρο.

καθαρίστε_τον_κάδο_σκουπιδιών_

Καθαρίστε τα γυάλινα βάζα

Αν έχετε γυάλινα βάζα με δύσκολους λεκέδες μπορείτε να τα κάνετε να μοιάζουν ξανά σαν καινούρια. Απλά διαλύστε μία ταμπλέτα σε ζεστό νερό και ρίξτε το μείγμα στο βάζο.

Ανακατέψτε προσεκτικά και στην συνέχεια αδειάστε και ξεπλύνετε. Προτού ξεπλύνετε πρέπει να αφήσετε το μείγμα να δράσει για μία ώρα. Αν το βάζο σας είναι πολύ βρώμικο, επαναλάβετε την διαδικασία.

καθαρίστε_τα_γυάλινα_βάζα_

Αφαιρέστε επίμονους λεκέδες από πλαστικά έπιπλα με ταμπλέτες πλυντηρίου

Πόσες καρέκλες για τον κήπο ή τραπέζια πλαστικά έχουν λεκέδες που δεν φεύγουν και τα κάνουν να δείχνουν συνεχώς βρώμικα; Αν θέλετε να δώσετε λύση σε αυτό το πρόβλημα, διαλύστε μια σε ένα κουβά με ζεστό νερό, περάστε τα με σφουγγάρι και αφήστε το διάλυμα να παραμείνει για αρκετά λεπτά. Όταν σκουπίσετε τις καρέκλες μετά, οι λεκέδες θα πρέπει να βγουν αμέσως.

καθαρίστε_τα_πλαστικά έπιπλα_

Διαβάστε όλα τα clean tips στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

All photos via: ehow.com

Close