11 hacks για το σπίτι που θα σας εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα

11 hacks για το σπίτι που θα σας εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα. Αυτά τα 11 hacks για το σπίτι θα σας γλιτώσουν από κόπο και χρήμα με τον πιο εύκολο τρόπο.

Όλοι όσοι μένουμε μόνοι μας ή έχουμε οικογένεια προβληματιζόμαστε πολύ συχνά για θέματα που αφορούν τις δουλειές του σπιτιού. Υπάρχουν μικρά καθημερινά προβλήματα, που όμως σε συνδυασμό με όλα τα άλλα φαίνονται μεγάλα, χρονοβόρα και κοστοβόρα. Αυτά τα 11 έξυπνα κόλπα για το σπίτι όμως θα σας γλιτώσουν από κόπο και χρήμα.

Βρήκαμε για εσάς 11 έξυπνα κόλπα καθημερινότητας που αφορούν το σπίτι και που μπορούν να σας λύσουν τα χέρια σε κάθε μικρό πρόβλημα που προκύπτει. Δουλειές του σπιτιού που μας είχαν γίνει βραχνάς μέχρι που ανακαλύψαμε αυτά τα έξυπνα κόλπα. Διαβάστε παρακάτω: 

Προτού πλύνετε την ζακέτα σας κλείστε το φερμουάρ

Αν δεν θέλετε να φθείρετε τα φερμουάρ σας και να τα κάνετε από ίσια να σχηματίζουν μικρά κύματα τότε πριν το πλύσιμο, κλείστε τα. Επίσης κατά την διάρκεια του πλυσίματος αποφύγετε τις υψηλές θερμοκρασίες.

έξυπνα κόλπα-καθημερινότητας-για-τις-δουλειές του σπιτιού-

Χρησιμοποιήστε μάλλινες μπάλες στεγνωτηρίου αντί για ακριβά φύλλα στεγνωτηρίου.

Οι μάλλινες μπάλες προορίζονται για το στεγνωτήριο για να κάνουν τα ρούχα πιο αφράτα και μαλακά. Είναι επαναχρησιμοποιήσιμες και μπορούν να αντέξουν έως και 1.000 φορτία, γεγονός που τις καθιστά πολύ καλύτερες από τα φύλλα στεγνωτηρίου που αγοράζονται στο κατάστημα.

Δείτε ακόμα 11 πράγματα που κάνουμε λάθος καθημερινά και συνεχόμενα

Δεν υπάρχουν τοξικά χημικά και αρώματα εάν είστε αλλεργικοί ή ευαίσθητοι σε αυτά, αλλά μπορείτε να προσθέσετε το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο εάν θέλετε να προσθέσετε ένα άρωμα στα ρούχα σας.

έξυπνα κόλπα-καθημερινότητας-για-τις-δουλειές του σπιτιού-

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Καθαρίστε σωστά την κεφαλή του ντους.

Εάν η ροή του ντους σας φαίνεται να είναι πιο αδύναμη από πριν, μπορεί να έχετε σκληρό νερό: σε αυτήν την περίπτωση, τα μεταλλικά στοιχεία μπλοκάρουν την κεφαλή και το ακροφύσιο του ντους σας.

Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα εμποτισμένη σε λευκό ξύδι για να τρίψετε τους πίδακες νερού. Μετά από αυτό, σκουπίστε το και ενεργοποιήστε τους πίδακες στο μέγιστο για να βγουν τα ορυκτά που το φράζουν.

έξυπνα κόλπα-καθημερινότητας-για-τις-δουλειές του σπιτιού-

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Απολυμάνετε τα παπούτσια σας αν μυρίζουν.

Εάν τα παπούτσια σας έχουν δυσάρεστη οσμή, μπορείτε να δοκιμάσετε να ψεκάσετε ένα απολυμαντικό μέσα στο παπούτσι για να εξαλείψετε τα βακτήρια που προκαλούν τη μυρωδιά. Το αποσμητικό μπορεί επίσης να λειτουργήσει, αλλά θα κρύψει τη μυρωδιά και δεν θα εξαλείψει την αιτία.

Χρησιμοποιήστε οξυζενέ για να καθαρίσετε τα λευκά αθλητικά παπούτσια.

Ορισμένα αθλητικά παπούτσια δεν μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο: ισχύει για την Converse και είναι καλή ιδέα να ελέγξετε τις οδηγίες φροντίδας για τα δικά σας.

Αν συμβαίνει αυτό, η απαλλαγή από λεκέδες μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά η βύθιση μιας μαλακής βούρτσας σε οξυζενέ και το τρίψιμο θα σας βοηθήσουν. Και αν έχετε δερμάτινα παπούτσια, η μαγειρική σόδα θα σας φανεί χρήσιμη.

Να είστε προσεκτικοί όταν εργάζεστε με γυψοσανίδες εάν έχετε δάπεδα από σκληρό ξύλο.

Εάν έχετε δάπεδα από σκληρό ξύλο στο σπίτι σας και σκοπεύετε να δουλέψετε με γυψοσανίδες, προσέξτε πολύ να μην πέσει η σκόνη γυψοσανίδας στο πάτωμα γιατί μπορεί να χαράξει το φινίρισμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικό για να καλύψετε το πάτωμα.

Μη χρησιμοποιείτε τα γάντια φούρνου βρεγμένα.

Το νερό μεταφέρει τη θερμότητα πιο γρήγορα από το στεγνό ύφασμα. Επομένως, εάν βρέξετε ποτέ ένα γάντι φούρνου, μην το χρησιμοποιήσετε για να τραβήξετε οτιδήποτε έξω από το φούρνο γιατί μπορεί να οδηγήσει σε έγκαυμα.

Χρησιμοποιήστε έναν φακό για να βρείτε μικρά θραύσματα γυαλιού εάν σπάσετε κάτι.

Εάν καθαρίζετε σπασμένο γυαλί από το πάτωμα, είναι καλή ιδέα να χαμηλώσετε τα φώτα και να κρατήσετε έναν φακό παράλληλα με το πάτωμα: θα κάνει ορατά τα μικρά θραύσματα που μπορεί να χάσατε.

Ανακινήστε τις πετσέτες πριν τις βάλετε στο στεγνωτήριο.

Ανακινήστε τις πετσέτες σας αφού τις πλύνετε. Αν το κάνετε αυτό, θα στεγνώσουν καλύτερα και θα είναι πιο αφράτές. Επίσης γίνονται με αυτόν τον τρόπο πιο απορροφητικές. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν πρέπει να, σιδερώνετε τις πετσέτες, διότι αυτό τις κάνει να μην μπορούν να στεγνώσουν από την υγρασία, οπότε μουχλιάζουν πιο εύκολα.

Ελέγχετε τακτικά για μούχλα στις περιοχές που συνήθως δεν πηγαίνετε.

Βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε για μούχλα σε εκείνες τις περιοχές του σπιτιού σας που δεν επισκέπτεστε τακτικά γιατί μπορεί να αναπτυχθεί μόνο από την υγρασία στον αέρα και σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

Δείτε ακόμα 10 συνήθειες που έχουμε και όλα αυτά τα χρόνια κάναμε λάθος

Εάν εντοπίσατε μούχλα, μην προσπαθήσετε να τη καθαρίσετε με τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τη σκόνη: η μούχλα θα επανέλθει πολύ γρήγορα. Χρησιμοποιήστε ειδικά απορρυπαντικά για την μούχλα.

Χρησιμοποιήστε ανυψωτικά για να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο αποθήκευσης και ταυτόχρονα να προστατέψετε τα δάπεδα.

Οι ανυψωτές κρεβατιού είναι μικρά κομμάτια από πλαστικό, μέταλλο ή ξύλο που τοποθετούνται κάτω από τα πόδια του κρεβατιού. Σηκώνουν το κρεβάτι προς τα πάνω, δημιουργώντας λίγο επιπλέον χώρο από κάτω και προστατεύοντας ταυτόχρονα τα πατώματα από τυχόν γρατζουνιές.

All photos via: brightside.me 

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close