16 λάθη που κάνουμε στην διακόσμηση του σαλονιού μας

Όταν κάνουμε ανακαινίσεις στο σπίτι μας, επικεντρωνόμαστε στα δικά μας συναισθήματα χωρίς να γνωρίζουμε όμως τα βασικά της διακόσμησης. Αυτός είναι ο λόγος που το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται πάντα στις προσδοκίες μας.

Δείτε λοιπόν μερικά λάθη που κάνουμε όλοι μας όταν ανακαινίζουμε το σαλόνι μας και πρέπει να τα αποφεύγουμε..

1.) Υπάρχει μόνο ένα φωτιστικό οροφής στο σαλόνι σας

16 λάθη που κάνουμε στην διακόσμηση του σαλονιού μαςphoto credit: homesolutionz/homeepiphany

Ο καλός φωτισμός δημιουργεί μια όμορφη ατμόσφαιρα. Θα πρέπει να γνωρίζετε οτι ο φωτισμός επηρεάζει την διάθεση σας, έτσι το σαλόνι σας δεν μπορεί να έχει μόνο έναν πολυέλαιο στο κέντρο του. Δημιουργήστε το δικό σας σύστημα φωτισμού (με φώτα ανάγνωσης, τοίχου και δαπέδου, φώτα οροφής, και ούτω καθεξής).

2.) Η απουσία ή το λάθος μέγεθος χαλιού στο δωμάτιο

16 λάθη που κάνουμε στην διακόσμηση του σαλονιού μαςphoto credit: hgtv/popsugar

Τα μικρά χαλιά φέρνουν ανισορροπία σε ένα δωμάτιο, έτσι πρέπει να έιστε σίγουροι και να επιλέξετε το σωστό μέγεθος του χαλιού για το σαλόνι σας. Ένα μεγάλο χαλί εκτείνει οπτικά το χώρο, και το εσωτερικό παίρνει ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

3.) Η μη σωστή τοποθέτηση της τηλεόρασης

16 λάθη που κάνουμε στην διακόσμηση του σαλονιού μαςphoto credit: caandesign/utahhomes

Το καλύτερο μέρος για μια τηλεόραση είναι ένας κενός τοίχος. Μην τοποθετείτε την τηλεόραση μπροστά ή κοντά σε ένα παράθυρο, καθώς είναι επιβλαβές για την όρασή σας και σας αποτρέπει από το να δειτε καθαρά την εικόνα. Η απόσταση μεταξύ της τηλεόρασης και του καναπέ εξαρτάται από το μέγεθος της οθόνης: η απόσταση πρέπει να είναι ίση με 3-5 διαγωνία. Οπότε την επόμενη φορά που θα θέλετε να αγοράσετε νέα τηλεόραση για το σαλόνι σας πρέπει να το υπολογίσετε.

Δείτε ακόμη: Πως θα φτιάξετε το απόλυτο Μinecraft παιδικό δωμάτιο.Τα αγόρια θα ξετρελαθούν!

4. Μην υποτιμάτε τη δύναμη των μαξιλαριών

16 λάθη που κάνουμε στην διακόσμηση του σαλονιού μαςphoto credit: bridgeprops/dg-home

Τα μαξιλάρια του καναπέ δημιουργούν μια ζεστή και χαλαρή ατμόσφαιρα. Κατά την επιλογή τους, πρέπει να εξετάσετε κατά πόσον το υλικό και η υφή τους ταιριάζει στο ύφασμα καναπέ σας και των πολυθρόνων σας. Εάν τα έπιπλα στο σαλόνι είναι κατασκευασμένα από βελούδο μην επιλέξετε βαμβακερά ή λινά υφάσματα. Για τα μικρότερα έπιπλα, επιλέξτε μικρά αντικείμενα. Ένας τεράστιος καναπές επιτρέπει να βάλετε πάνω του, πολλά ογκώδη μαξιλάρια.

5.) Ο καναπές σας πρέπει να ξεχωρίζει από τον τοίχο σας

16 λάθη που κάνουμε στην διακόσμηση του σαλονιού μαςphoto credit: housebeautiful

Ο κανόνας αυτός λειτουργεί για μεγάλα δωμάτια. Εάν έχετε την ευκαιρία να τοποθετήσετε τον καναπέ μακριά από τον τοίχο, να το κάνετε. Θα διευρύνει οπτικά το χώρο και θα δημιουργήσει το αίσθημα της άνεσης. Εάν έχετε μεγάλο χώρο και ο καναπές σας ξεχωρίζει από το τοίχο θα αισθάνεστε λες και είστε περισσότερο σε ένα στούντιο χορού από ένα σαλόνι.

6.) Σκούρα έπιπλα σε χαμηλοτάβανο σαλόνι

16 λάθη που κάνουμε στην διακόσμηση του σαλονιού μαςphoto credit:homester

Εάν έχετε αγοράσει έπιπλα σκουρόχρωμα σε ένα δωμάτιο με χαμηλό ταβάνι,το αποτέλεσμα θα είναι να σας κάνει να αισθάνεστε άβολα σε αυτό το χώρο. Επιλέξτε συμπαγή καναπέδες και καρέκλες και τακτοποιημένα τραπεζάκια με υπερυψωμένα πόδια. Κάντε ουσέτερες φωτεινές επιλογές στα έπιπλα που θα ευνοήσουν το χώρο σας.

Δείτε ακόμη: 10 πράγματα που πρέπει να πετάξεις από το παιδικό δωμάτιο τώρα!

7.) Επιλέξτε τα έπιπλα σύμφωνα με το σχεδιασμό, όχι τις προσωπικές σας προτιμήσεις

16 λάθη που κάνουμε στην διακόσμηση του σαλονιού μαςphoto credit: brit/homester

Ακριβώς επειδή τα έπιπλα φαίνονται ωραία, δεν σημαίνει ότι θα ταιριάζουν και στο σπίτι σας. Βεβαιωθείτε ότι είναι άνετα για σας – και δοκιμάστε τα. Πάρτε μια θέση στη πολυθρόνα που θέλετε να αγοράσετε ή καθίστε στο τραπέζι που σας άρεσε. Διαφορετικά, θα χρησιμοποιήσετε σπάνια αυτά τα πράγματα και θα περνάτε αναγκαστικά κάποιο χρόνο μαζί τους..

Όταν κάνουμε ανακαινίσεις στο σπίτι μας, επικεντρωνόμαστε στα δικά μας συναισθήματα χωρίς να γνωρίζουμε όμως τα βασικά της διακόσμησης

8.) Έπιπλα που έχουν χάσει τη σημασία τους

16 λάθη που κάνουμε στην διακόσμηση του σαλονιού μαςphoto credit: hgtv

Υπάρχουν έπιπλα που είναι τώρα στη μόδα. Τα ογκώδη έπιπλα με ογκώδη πλάτη και μπράτσα έχουν φύγει από την μόδα εδώ και πολύ καιρό. Δώστε προσοχή σε αντικείμενα με ευθείες γραμμές και με προσεκτική σχεδιάση. Μπορείτε να επιλέξετε ένα παραδοσιακό καναπέ, αλλά να επιλέξετε σε αυτό ένα  απροσδόκητο και μοντέρνο χρώμα.

9.) κακώς τοποθετημένες φωτογραφίες

16 λάθη που κάνουμε στην διακόσμηση του σαλονιού μαςphoto credit: weekend/hgtv

Το τέλειο ύψος είναι = 153 εκατοστά από το δάπεδο στο κέντρο της εικόνας. Εάν έχετε πάρα πολλές φωτογραφίες, φτιάξτε κολάζ με φωτογραφίες αντί με πολλών κορνίζων να βρίσκονται παντού στο σαλόνι σας καθώς είναι μια πολύ καλύτερη λύση.

10.) Μεγάλα έπιπλα

16 λάθη που κάνουμε στην διακόσμηση του σαλονιού μαςphoto credit: flickr

Το πιο συνηθισμένο λάθος είναι όταν οι άνθρωποι γεμίζουν ένα δωμάτιο με έπιπλα που δεν ταιριάζει το μέγεθός τους σε αυτό, ειδικά όταν πρόκειται για καναπέδες – οι οποίοι κάνουν το χώρο να φαίνεται πολύ μικρότερος. Αν έχετε μεγάλο καθιστικό, ένας ευρύχωρος καναπές είναι μια καλή ιδέα. Για τα μικρότερα σαλόνια, ένας διθέσιος καναπές και ένα ζευγάρι πολυθρόνες είναι η προτιμότερη λύση.

11.) παραμελείτε τη λειτουργικότητα του καθιστικού

16 λάθη που κάνουμε στην διακόσμηση του σαλονιού μαςphoto credit: flickr

Αν έχετε ένα ορθογώνιο δωμάτιο, μπορείτε να διορθώσετε το σχήμα του χρησιμοποιώντας ένα ντουλάπι ή ένα ράφι – σε τετράγωνο σχήμα καλύτερα, έτσι είναιευκολότερο να κρατήσετε την ισορροπία στο χώρο.

Εδώ είναι μερικές ιδέες για τις ζώνες του σπιτιού σας:

  • Το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο – το υπνοδωμάτιο θα είναι πάντα πιο κοντά σε ένα παράθυρο, επειδή ο χώρος ύπνου θα πρέπει εγγενώς μακρυά από την είσοδο.
  • Το καθιστικό και η κουζίνα – μπορείτε να κανονίσετε τις ζώνες όπως σας αρέσει, αν και είναι προτιμότερο η κουζίνα να είναι πιο κοντά στο παράθυρο για άνετο μαγείρεμα με άφθονο φως.
  • Το σαλόνι και η τραπεζαρία – αυτές είναι δύο πλήρεις μονάδες που θα πρέπει να έχουν αρκετό χώρο σε ένα δωμάτιο.
  • Το καθιστικό και το γραφείο στο σπίτι – το γραφείο μπορεί να είναι σε μια μικρή γωνιά.

12.) Δεν τονίζετε το κέντρο του δωματίου

16 λάθη που κάνουμε στην διακόσμηση του σαλονιού μαςphoto credit: homedesignlover

Ένα σαλόνι απαιτεί να είναι λαμπερό. Μπορεί να έχει τζάκι, έργα τέχνης, ένα καθρέφτης, ταπετσαρία -ή και τίποτα που να προσελκύει την προσοχή. Μπορείτε επίσης, να τονίσετε μόνο μια πλευρά του σαλονιού σας και να του δώσετε έτσι περισσότερη λάμψη.

13.) Φυτά σε μικρές γλάστρες

16 λάθη που κάνουμε στην διακόσμηση του σαλονιού μαςphoto credit: livingroom.rosariouniversal/kiddygrow

Καλύτερα να βάλετε μια μεγάλη γλάστρα με ένα φυτό παρά πολλά μικρά γλαστράκια μέσα στο σαλόνι σας. Έτσι, το δωμάτιό σας θα φαίνεται μεγαλύτερο και πιο άνετο.

14.) Ντεμοντέ καλύμματα επίπλων

16 λάθη που κάνουμε στην διακόσμηση του σαλονιού μαςphoto credit: homester

Η αλλαγή των καλλυμάτων των επίπλων, μπορεί να μετατρέψει ένα ολόκληρο δωμάτιο και να  κάνει το σχέδιό του πιο κομψό και μοντέρνο. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε την εικόνα του σαλονιού σας ανάλογα με τη διάθεση και τις εποχές.

15.) Ακολουθείτε μόνο ένα μόνο στυλ

16 λάθη που κάνουμε στην διακόσμηση του σαλονιού μαςphoto credit: homester

Αν δώσετε προτεραιότητα σε ένα συγκεκριμένο στυλ στο σαλόνι σας χωρίς αποκλίσεις, το δωμάτιό σας χάνει έτσι τη ζεστασιά του και γίνεται πολύ κοινότοπο. Ανακατέψτε το αγαπημένο σας στυλ με άλλα: εκλεκτικά, ρετρό,και πολλές άλλες επιλογές σχεδιασμού, δημιουργώντας ένα πρωτότυπο σαλόνι. Και σίγουρα δεν θα θέλετε να το αποχωριστείτε.

Δείτε ακόμη: Έχετε μικρό υπνοδωμάτιο; Δεν έχετε αποθηκευτικό χώρο; Η λύση είναι να δείτε αυτό το κρεβάτι! Θα σας ξετρελάνει!

16.)  Η κουρτίνες σας αλλάζουν οπτικά το χώρο

16 λάθη που κάνουμε στην διακόσμηση του σαλονιού μαςphoto credit: itsagrandvillelife

Αν κρεμάσετε λανθασμένα τις κουρτίνες μπορεί αυτό να κάνει το δωμάτιό σας να φαίνεται οπτικά μικρότερο. Είναι σημαντικό να κρεμάτε τις κουρτίνες ψηλά προκειμένου να φαίνεται μεγαλύτερο και το σαλόνι σας. Επιλέξτε φωτεινά και πιο έντονα χρώματα για να δώσετε μια ολοκληρωμένη πινελιά στο χώρο σας.

Πηγή: brightside.me
Close