λάθη-που-κάνουμε-όταν-σκουπίζουμε-το-πάτωμα-με-την-ηλεκτρική σκούπα-

6 λάθη που κάνουμε όταν σκουπίζουμε το πάτωμα με ηλεκτρική σκούπα. 6 από τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε όταν σκουπίζουμε το πάτωμα με την ηλεκτρική σκούπα.

Η ηλεκτρική σκούπα σίγουρα μας έχει λύσει τα χέρια όχι μόνο με το καθάρισμα των χαλιών αλλά και με το καθάρισμα του πατώματος γενικότερα. Σε αντίθεση με την παραδοσιακή σκούπα, η ηλεκτρική σκούπα απορροφά την σκόνη χωρίς να την αφήνει να αιωρείται στην ατμόσφαιρα.

Επίσης καθαρίζει με αποτελεσματικότητα τα χαλιά μας και γενικότερα καθαρίζει τα πατώματα σε λιγότερο χρόνο από ότι θα τα καθάριζε μία παραδοσιακή σκούπα. Παρόλα αυτά την ηλεκτρική σκούπα δεν την χρησιμοποιούμε πάντα σωστά.

Δείτε ακόμα 9 λάθη που κάνουμε στο καθάρισμα και πηγαίνει χαμένος ο κόπος μας

Στο σημερινό άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τα 6 πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε την ηλεκτρική σκούπα. Με αυτόν τον τρόπο φθείρουμε την ηλεκτρική σκούπα αλλά και το καθάρισμα δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο σε διαφορετικές περιπτώσεις. Διαβάστε παρακάτω:

 Λάθη που κάνουμε όταν σκουπίζουμε το πάτωμα με ηλεκτρική σκούπα: Βιαζόμαστε να τελειώσουμε με το σκούπισμα

Φίλες και φίλοι σας καταλαβαίνω. Μεταξύ μας, δεν έχω χειρότερο, από την ηλεκτρική σκούπα. Παρόλα αυτά το να σκουπίζεις γρήγορα τα χαλιά σου ή το πάτωμα, σημαίνει πως σίγουρα κάτι σου έχει ξεφύγει. Έτσι προσπάθησε να σκουπίσεις τα χαλιά και το πάτωμα όσο πιο αργά γίνεται για βαθύ καθαρισμό.

λάθη-που-κάνουμε-όταν-σκουπίζουμε-το-πάτωμα-με-την-ηλεκτρική σκούπα-

Photo via: athensmagazine.gr

Λάθη που κάνουμε όταν σκουπίζουμε το πάτωμα με ηλεκτρική σκούπα: Σκουπίζουμε μόνο προς μία κατεύθυνση

Για να γίνει σωστός καθαρισμός στο πάτωμα και στα χαλιά πρέπει να σκουπίζουμε με την ηλεκτρική σκούπα προς όλες τις κατευθύνσεις και όχι μόνο προς μία.

Δείτε ακόμα «Απολυμάνετε» την Ηλεκτρική Σκούπα Γρήγορα και Εύκολα

Αν σκουπίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, τότε αφαιρούμε ακόμη και την παραμικρή σκόνη ή σκουπιδάκι που μπορεί να έχει “κρυφτεί” σε κάποια ίνα του χαλιού ή σε κάποια γωνία του πατώματος.

λάθη-που-κάνουμε-όταν-σκουπίζουμε-το-πάτωμα-με-την-ηλεκτρική σκούπα-

tospitakimou.gr

Λάθη που κάνουμε όταν σκουπίζουμε το πάτωμα με ηλεκτρική σκούπα: Σκουπίζουμε υγρούς λεκέδες με την ηλεκτρική σκούπα

Το ξέρουμε πως η ηλεκτρική σκούπα είναι μεγάλη ευκολία όμως είναι κατασκευασμένη τις περισσότερες φορές να απορροφά αποκλειστικά σκόνη και στεγνά σκουπίδια. Οι υγροί λεκέδες ή τα σκουπίδια με υγρασία χαλούν την συσκευή με το πέρασμα του χρόνου.

Αρχικά λοιπόν σφουγγαρίζουμε τα υγρά και στην συνέχεια, αφού στεγνώσει πλήρως το πάτωμα ή το χαλί, βάζουμε και ηλεκτρική σκούπα. Εκτός αν η ηλεκτρική σας σκούπα είναι προηγμένης τεχνολογίας και είναι κατασκευασμένη να απορροφά και υγρούς λεκέδες.

Λάθη που κάνουμε όταν σκουπίζουμε το πάτωμα με ηλεκτρική σκούπα: Απορροφάμε με την ηλεκτρική σκούπα μεγάλα αντικείμενα

Η ηλεκτρική σκούπα είναι φτιαγμένη για να απορροφά σκόνη, ψίχουλα και λεκέδες σε τέτοια μεγέθη. Δεν μπορούμε λοιπόν να σκουπίζουμε τις γόπες από τα τσιγάρα ή διάφορα ξυλάκια ή οτιδήποτε έχει πέσει στο χαλί και είναι σε μεγαλύτερο μέγεθος από έναν κόκκο σκόνης με την ηλεκτρική σκούπα γιατί την χαλούμε και μετά δεν έχει την ίδια απορροφητικότητα.

Καλό θα είναι λοιπόν να μαζεύετε τα μεγάλα αντικείμενα με μία κλασική σκούπα και στην συνέχεια για την στάχτη ή για την σκόνη, να βάζετε και ηλεκτρική σκούπα.

Λάθη που κάνουμε όταν σκουπίζουμε το πάτωμα με ηλεκτρική σκούπα: Δεν αδειάζουμε τον κάδο της ηλεκτρικής σκούπας συχνά

Κάθε ηλεκτρική σκούπα έχει οδηγίες χρήσης που μέσα σε αυτές αναγράφεται και πόσο συχνά πρέπει να αδειάζουμε τον κάδο της ηλεκτρικής σκούπας. Αν λοιπόν δεν αδειάζουμε συχνά τον κάδο της ηλεκτρικής σκούπας τότε η ηλεκτρική σκούπα χάνει την απορροφητικότητά της.

Επίσης τα σκουπίδια που ήδη βρίσκονται στον κάδο, ξεκινούν να διαιωνίζονται ξανά στην ατμόσφαιρα, οπότε αντί να καθαρίζουμε το πάτωμα το κάνουμε ακόμη πιο βρώμικο.

λάθη-που-κάνουμε-όταν-σκουπίζουμε-το-πάτωμα-με-την-ηλεκτρική σκούπα-

Photo via: queen.gr

Λάθη που κάνουμε όταν σκουπίζουμε το πάτωμα με ηλεκτρική σκούπα: Δεν ελέγχουμε το φίλτρο της ηλεκτρικής σκούπας

Το φίλτρο της ηλεκτρικής σκούπας το αλλάζουμε κάθε 6 μήνες περίπου. Αν και αξίζει να σημειωθεί πως κάθε ηλεκτρική σκούπα έχει τις δικές της οδηγίες σχετικά με το φίλτρο και πρέπει προτού κάνετε το οτιδήποτε να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο με τις οδηγίες πρώτα.

Δεν πρέπει επίσης ποτέ να πλένουμε το φίλτρο προτού διαβάζουμε τις οδηγίες χρήσης. Το φίλτρο είναι σημαντικό να είναι καθαρό, διότι σε αντίθετη περίπτωση δεν έχει την ίδια απορροφητικότητα.

λάθη-που-κάνουμε-όταν-σκουπίζουμε-το-πάτωμα-με-την-ηλεκτρική σκούπα-

Photo via: Pinterest

Διαβάστε όλα τα clean tips στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close