Ας καθαρίσουμε την εξώπορτα: Ποια διαδικασία ακολουθούμε;

Ας καθαρίσουμε την εξώπορτα: Ποια διαδικασία ακολουθούμε;

Ντρεπόμαστε που το λέμε, όμως κατά κοινή ομολογία, όσων αφορά την καθαριότητα του σπιτιού μας, την εξώπορτά μας την παραμελούμε. Μπορεί να μην υπάρχει ίχνος σκόνης στα έπιπλα και στα τραπέζια του σπιτιού, όμως την εξώπορτα την αφήνουμε να λερώνεται και δεν ασχολούμαστε.

Η εξώπορτα όμως παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση του σπιτιού. Όχι μόνο από την μέσα πλευρά φίλες και φίλοι. Και από την απέξω. Γιατί φανταστείτε πως δείχνει το σπίτι σας στους υπόλοιπους ένοικους της πολυκατοικίας ή στους καλεσμένους σας. Ένα πεντακάθαρο σπίτι που όμως η εξώπορτά του είναι μέσα στη βρώμα.

Δείτε ακόμα Γυάλινη ντουζιέρα: Δείτε πως θα απαλλαγείτε από τα άλατα για εβδομάδες

Σίγουρα δεν προϊδεάζει ένα καθαρό σπίτι μία λερωμένη εξώπορτα! Μας κάνει να δείχνουμε ακατάστατοι και αυτό είναι κάτι που φυσικά δεν το θέλουμε! Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν θα σας δείξουμε ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσουμε για να έχουμε μία καθαρή και περιποιημένη εξώπορτα. Διαβάστε παρακάτω: 

Πρώτο βήμα για την καθαριότητα της εξώπορτας

Για αρχή πρέπει να βγείτε από το σπίτι και να ρίξετε μία λεπτομερής ματιά στην πόρτα σας. Παρατηρήστε με μεγάλη λεπτομέρεια, τους λεκέδες της εξώπορτάς σας. Με αυτόν τον τρόπο θα καταλάβετε πόσο πρέπει να επιμεληθείτε την εξώπορτά σας και σε ποια σημεία θα πρέπει να επικεντρωθείτε!

Δεύτερο βήμα για την καθαριότητα της εξώπορτας

Στην συνέχεια λοιπόν προχωράμε στην καθαριότητα της εξώπορτας. Παίρνουμε ένα πανί με μικροΐνες και ρίχνουμε πάνω απορρυπαντικό κατάλληλο για το υλικό της πόρτας μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν είναι ξύλινη δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό για να μην καταστραφεί το ξύλο. Προτιμήστε ζεστό νερό. Καθαρίζουμε καλά τους λεκέδες μας λοιπόν.

καθαρίζω την εξώπορτα με πανί με μικροΐνες

Photo via: bimbisaniebelli.it

Τρίτο βήμα για την καθαριότητα της εξώπορτας

Αν έχουμε εξώπορτα με τζάμι δεν πρέπει να ξεχάσουμε να καθαρίσουμε με απορρυπαντικό και χαρτί κουζίνας. Δεν είναι μόνο η υπόλοιπη επιφάνεια που έχει λεκέδες. Τα τζάμια λερώνονται πιο συχνά και μάλιστα οι λεκέδες τους είναι πιο εμφανείς τις περισσότερες φορές.

Τέταρτο βήμα για την καθαριότητα της εξώπορτας

Δεν πρέπει να ξεχάσετε να απολυμάνετε και να καθαρίσετε το χερούλι της εξώπορτας. Το πιάνουν πολλά χέρια και μπορεί να μην το παρατηρείτε όμως είναι το πιο βρώμικο σημείο της εξώπορτας. Ειδικά τώρα με τον κορονοϊό η υγιεινή μας πρέπει να είναι άριστα επιμελημένη, ακόμη και στα πιο απλά.
καθαρίζουμε το χερούλι της εξώπορτας

Photo via: everywoman.gr

Πέμπτο βήμα για την καθαριότητα της εξώπορτας

Για τον ίδιο λόγο με το χερούλι θα πρέπει να καθαρίσουμε και να απολυμάνουμε και το κουδούνι της εξώπορτάς μας. Και αυτό είναι ένα σημείο και αρκετή βρωμιά και μικρόβια που πρέπει να απομακρυνθούν.

Έκτο βήμα για την καθαριότητα της εξώπορτας

Επίσης δεν πρέπει να ξεχάσουμε το χαλάκι. Ο καλεσμένος ή εμείς μπαίνουμε μέσα στο σπίτι, σκουπίζοντας τα πόδια στο χαλάκι. Αυτό σημαίνει ότι είναι ένα μέρος με πολύ βρωμιά και μικρόβια που πρέπει να καθαρίζετε συχνά. Διαφορετικά όλα τα μικρόβια θα μπαίνουν και μέσα στο σπίτι μας.
καθαρίζουμε το χαλάκι της εξώπορτας

Photo via: apartmenttherapy.com

Έβδομο βήμα για την καθαριότητα της εξώπορτας

Επίσης για το τέλος θα μπορούσατε να σκεφτείτε μερικές αισθητικές αλλαγές που θα μπορούσατε να κάνετε. Μπορεί για παράδειγμα το χαλάκι να είναι φθαρμένο και να χρειάζεστε καινούριο. Ή να θέλετε να αλλάξετε το χρώμα της εξώπορτάς σας για να δείχνει πιο όμορφη και να ταιριάζει με το υπόλοιπο σπίτι.
Μερικά λουλούδια δεξιά και αριστερά εφόσον έχετε την δυνατότητα θα έκαναν πολύ καλό στην εμφάνιση της εξόδου σας. Γενικότερα, μη φοβηθείτε να βάλετε την φαντασία σας να δουλέψει!
ροζ εξώπορτα με λουλούδια

Photo via: southernweddings.com

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη 

Close