Φτιάξτε το δικό σας πότ πουρί για τα Χριστούγεννα!

Μπορείτε πλέον να φτιάξετε το δικό σας ποτ πουρί και να κάνετε το σπίτι σας να μοσχοβολάει κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Η κατασκευή είναι πολύ απλή καθώς τα υλικά που έχετε να χρησιμοποιήσετε για να το φτιάξετε τα έχουμε όλες σπίτι μας. Αυτό το ποτ πυρί είναι ένας τέλειος συνδυασμός κανέλας, πορτοκαλιού και βανίλιας! Τι πιο ωραίος συνδυασμός για την περίοδο  των Χριστουγέννων;;Eίναι επίσης και μια τέλεια επιλογή για να το κάνετε κάπου δώρο τυλίγοντας το με ένα όμορφο φιόγκο! Δείτε λοιπόν πως να το κάνετε!

ftiaxte-to-diko-sas-pot-pouri-gia-ta-christougenna1_

Υλικά:

 1. 2 πορτοκάλια
 2. αποφλοιωτή λαχανικών
 3. ένα γυάλινο βαζάκι
 4. 5 stcks κανέλας
 5. 1 κουταλιά της σούπας ολόκληρα γαρύφαλλα
 6. 2 βανίλιες
 7. ένα καρτελάκι (που θα γράψετε εκεί οτι θέλετε)
 8. χαρτόνι
 9. κόλλα
 10. περφορατέρ
 11. ψαλίδι ταινία

Δείτε ακόμη:Φτιάξτε τον πιο όμορφο και φωτεινό πίνακα για τα Χριστούγεννα 

 • Βήμα 1: Καθαρίζουμε τις Πορτοκάλια

ftiaxte-to-diko-sas-pot-pouri-gia-ta-christougenna2_

Αφαιρέστε τη φλούδα των πορτοκαλιών με τον αποφλοιωτή των λαχανικών, αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε λεπτές μακριές λωρίδες. Προσπαθήστε ώστε με τον αποφλοιωτή μην πάρετε πάρα πολύ μαζί με  την φλούδα και την άσπρη ψίχα. Μην πετάξετε τα πορτοκάλια, βάλτε τα στο ψυγείο ώστε να φάτε κάποια άλλη στιγμή.

 • Βήμα 2: Αποξηράνετε τις φλούδες του πορτοκαλιού

ftiaxte-to-diko-sas-pot-pouri-gia-ta-christougenna3_

Τοποθετήστε τις φλούδες πορτοκαλιού σε μια λαμαρίνα και βάλτε το φούρνο σας στην μικρότερη θερμοκρασία (περίπου  στους 170 βαθμούς) για 1 ½ ώρες.Ελέγξτε το φούρνο κάθε 30 λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι οι φλούδες πορτοκαλιού δεν καίγονται. Θα έχουν στεγνώσει όταν θα αρχίζουν να διπλώνουν.

ftiaxte-to-diko-sas-pot-pouri-gia-ta-christougenna4_

 • Βήμα 3: Τοποθετήστε τις φλούδες πορτοκαλιού στο γυάλινο βαζάκι

ftiaxte-to-diko-sas-pot-pouri-gia-ta-christougenna5_

Τοποθετήστε τις αποξηραμένες φλούδες από τα δύο πορτοκάλια σε ένα γυάλινο βάζο. Το ποτ πουρί σας θα το φτιάξετε μέσα σε αυτό το βάζο και στην συνέχεια θα τα αποθηκεύσετε και σε αυτό. Καθώς η σφράγιση που έχουν αυτά τα βαζάκια όχι μόνο διατηρεί το άρωμα των συστατικών του ποτ πουρί, αλλά θα το κάνει και πιο έντονο. Επίσης, έχοντας το ποτ πουρί μέσα στο βαζάκι σας αυτό θα είναι έτοιμο να το κάνετε και όπου θέλετε δώρο.

Αυτό το ποτ πυρί είναι ένας τέλειος συνδυασμός κανέλας, πορτοκαλιού και βανίλιας! Τι πιο ωραίος συνδυασμός για την περίοδο των Χριστουγέννων;;

 • Βήμα 4: Προσθέστε τα υπόλοιπα των συστατικά

ftiaxte-to-diko-sas-pot-pouri-gia-ta-christougenna6_

Βάλτε στο βαζάκι σας μαζί με τις φλούδες του πορτοκαλιού και 4 sticks κανέλας και τα γαρύφαλλα.

ftiaxte-to-diko-sas-pot-pouri-gia-ta-christougenna7_

Τελειώστε το βαζάκι σας τοποθετώντας μέσα και  δύο βανίλιες. Τα υλικά αυτά πιάνουν αρκετό χώρο έτσι πρέπει να τα στριμώξετε λίγο μέσα στο βαζάκι ώστε να χωρέσουν όλα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το καπάκι του βάζου και στερεώστε το καλά μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.

ftiaxte-to-diko-sas-pot-pouri-gia-ta-christougenna8_

 • Πώς βράζουμε το ποτ πουρί;;

Όταν θα έχετε την διάθεση το σπίτι σας να μοσχομυρίσει με το παρήγορο άρωμα αυτού του ποτ πουρί, ανοίξτε το βάζο και τοποθετήστε το περιεχόμενο σε μια μικρή κατσαρόλα. Γεμίστε την κατσαρόλα με αρκετό νερό ώστε να καλύψει όλα τα υλικά. Στη συνέχεια, χαμηλώστε αρκετά την φωτιά

ftiaxte-to-diko-sas-pot-pouri-gia-ta-christougenna9_

Καθώς το ποτ πουρί  θα σιγοβράζει, οι φλούδες πορτοκαλιού θα αρχίζουν να παίρνουν το αρχικό τους σχήμα, και οι κανέλας θα ανοίξουν. Ρίχνετε και καμιά ματιά στην κατσαρόλα για να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετό νερό.Έξτρα tip: καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα χρονόμετρο κουζίνας για να σας υπενθυμίζει να πάτε κάθε 30 λεπτά και να τσεκάρετε το νερό!

Δείτε ακόμη:Φτιάξτε αρωματικά κουκουνάρια με το δικό σας άρωμα!

ftiaxte-to-diko-sas-pot-pouri-gia-ta-christougenna10_

Πώς να τυλίξετε το ποτ πουρί για δώρο;

 • Βήμα 1: Οδηγίες χρήσεις για αυτόν που προορίζεται το ποτ πουρί

ftiaxte-to-diko-sas-pot-pouri-gia-ta-christougenna11_

Εάν είναι να κάνετε κάπου δώρο το ποτ πουρί πρέπει να βάλετε σε αυτό μια ετικέτα που να εξηγεί τη χρήση του ποτ πουρί.Οτι για να χρησιμοποιηθεί θέλει βράσιμο και όλη την διαδικασία. Εκτυπώστε τις οδηγίες σε ένα κομμάτι χαρτί, κόψτε το, και τοποθετήστε τες σε ένα κομμάτι χαρτόνι με κόλλα stick. Κάντε μια τρύπα στο πλάι και περάστε ένα κομμάτι νήματος μέσα από την τρύπα.

 • Βήμα 2: Δέστε την ετικέτα πάνω στο βαζάκι

ftiaxte-to-diko-sas-pot-pouri-gia-ta-christougenna12_

Δέστε την ετικέτα γύρω από το χείλος του βάζου όπου βρίσκονται οι αυλακώσεις για το καπάκι. Κόψτε τυχόν περίσσεια νήματος με το ψαλίδι. Στη συνέχεια, τοποθετήστε πάλι το καπάκι, βάζοντας το σφικτά.

Δείτε ακόμη: Χριστουγεννιατικα δεντρακια απο κουκουναρια.

 • Βήμα 3: Τυλίξτε μια κορδέλα γύρω από το βάζο

ftiaxte-to-diko-sas-pot-pouri-gia-ta-christougenna13_

Δέστε μια κορδέλα γύρω από το βάζο, τοποθετώντας την κάθετα έτσι ώστε να μην καλύψει και το περιεχόμενο του βάζου. Προσθέστε ένα φιόγκο στην κορυφή του καπακιού του βάζου σας, και το ποτ πουρί σας θα είναι ένα τέλειο δώρο για κάθε γνωστό και φίλο σας!

Πηγή: ehow.com
Close