ιδέες-για-να-οργανώσεις-την-μικρή ντουλάπα-

Ιδέες οργάνωσης για μικρές ντουλάπες και κόλπα για να γλιτώσετε από την ανακατωσούρα. Η ντουλάπα σας είναι μικρή και νιώθετε πως δεν μπορείτε να χωρέσετε όλα τα ρούχα εκεί μέσα; Δεν χρειάζεται να αγοράσετε καινούρια ντουλάπα, αρκεί να δείτε μερικές ιδέες για το πως μπορείτε να την οργανώσετε καλύτερα. Κι εμείς, βρήκαμε αυτές τις ιδέες για εσάς.

Οι περισσότεροι από εμάς ζούμε σε μικρά διαμερίσματα με μικρά δωμάτια. Οπότε, δεν έχουμε την επιλογή να “ντύσουμε” το σπίτι μας με μεγάλα έπιπλα που έχουν χωρητικότητα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως κι ένα μικρό έπιπλο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μας.

Σήμερα αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικές ιδέες για να οργανώσετε καλύτερα την μικρή σας ντουλάπα. Επιπλέον ράφια, κουτιά, καλύτερη ταξινόμηση των ρούχων μέσα στη ντουλάπα αλλά και εκμετάλλευση των χώρων εκτός της ντουλάπας. Διαβάστε παρακάτω: 

Ιδέες οργάνωσης για μικρές ντουλάπες: Εκμεταλλευτείτε μία γωνία του σπιτιού

Τα μικρά σπίτια πολλές φορές καταφεύγουν στις φερόμενες “εξωτερικές ντουλάπες”. Οι εξωτερικές ντουλάπες είναι στην ουσία μία γωνία του σπιτιού που την επενδύεις με ράφια και την κάνεις σαν μία επιπλέον ντουλάπα.

Διάλεξε αυτήν την γωνία και βάλε δύο ράφια και μία κρεμάστρα. Έτσι θα μπορείς εκεί να τοποθετείς ρούχα που δεν χωρούν στην ντουλάπα σου. Αυτή η γωνία καλό θα ήταν να βρίσκεται μέσα στην κρεβατοκάμαρα ή στο παιδικό δωμάτιο και όχι σε κοινή θέα.

Μικρή ντουλάπα: 15 ιδέες για να την οργανώσεις καλύτερα

Δείτε ακόμα 30+1 Πανέξυπνα Κολπάκια Για Την Οργάνωση Του Σπιτιού Σας, Που Θα Εύχεστε Να Γνωρίζατε Νωρίτερα!

ιδέες-για-να-οργανώσεις-την-μικρή ντουλάπα-

Δείτε ακόμα Αποθήκευση καλοκαιρινών ρούχων : Τα καλύτερα κόλπα οργάνωσης και πως θα βολέψουμε στην ντουλάπα τα χειμωνιάτικα ρούχα

ιδέες-για-να-οργανώσεις-την-μικρή ντουλάπα-

Ιδέες οργάνωσης για μικρές ντουλάπες: Μην αφήνεις κανέναν χώρο ανεκμετάλλευτο

Κάθε ντουλάπα όσο μικρή κι αν είναι έχει ράφια και κρεμάστρες. Δεν πρέπει να αφήνεις κανέναν χώρο της ντουλάπας ανεκμετάλλευτο και φυσικά να μην γεμίζεις τα ράφια με φορέματα, μπλούζα και πουκάμισα που μπορούν να κρεμαστούν.

Η κρεμάστρα έχει πάντα μεγαλύτερη χωρητικότητα από τα ράφια, οπότε προτίμησε τα ράφια να τα γεμίσεις με άλλα πράγματα, όπως παπούτσια, μερικά παντελόνια και αξεσουάρ.

κρέμασε-τα-πουκάμισα-σε-κρεμάστρα-ιδέες-για-οργάνωση-μικρής ντουλάπας-

Ιδέες οργάνωσης για μικρές ντουλάπες: Πες ναι στις ραφιέρες

Μία άλλη επιλογή εξωτερικής ντουλάπας είναι οι ραφιέρες. Οι ραφιέρες έχουν πολλές χρήσεις, όμως εσύ μπορείς να τις μετατρέψεις σε ντουλάπα και να εξοικονομήσεις χώρο στην κλασική σου ντουλάπα. Για παράδειγμα μπορείς στις ραφιέρες να τοποθετήσεις ρούχα που φοράς πιο συχνά.

βάλε-τα-ρούχα-σε-ραφιέρες-ιδέες-για-οργάνωση-μικρής ντουλάπας-

ιδέες-για-να-οργανώσεις-την-μικρή ντουλάπα-

Ιδέες οργάνωσης για μικρές ντουλάπες: Βάλε κρεμάστρες όπου μπορείς

Όπως είπαμε και πιο πάνω σε αντίθεση με τα ράφια, οι κρεμάστρες έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα. Μπορείς να βρεις κρεμάστρες στην αγορά σε πολύ χαμηλή τιμή που τοποθετούνται εύκολα σε κάθε μέρος της ντουλάπας. Αν λοιπόν έχεις μεγάλα ράφια που όμως ποτέ δεν γεμίζουν μέχρι πάνω μπορείς να τοποθετήσεις εκεί κρεμάστρες.

βάλε-κρεμάστρες-στην-ντουλάπα-ιδέες-για-οργάνωση-μικρής ντουλάπας-

Δείτε ακόμα 13 λάθη που κάνουν το μπάνιο να μοιάζει πιο μικρό και συνεχώς ακατάστατο

ιδέες-για-να-οργανώσεις-την-μικρή ντουλάπα-

Ιδέες οργάνωσης για μικρές ντουλάπες: Δίπλωσε τα ρούχα με όγκο

Τα ρούχα με όγκο πολλές φορές κρεμιούνται στην κρεμάστρα διότι με αυτόν τον τρόπο θεωρούμε πως κάνουμε χώρο για τα υπόλοιπα. Στην πραγματικότητα όμως πρέπει να συμβεί το ακριβώς αντίθετο. Δίπλωσε και τοποθέτησε στα ράφια μπλούζες, φορέματα και παντελόνια με όγκο και βάλε όλα τα άλλα στις κρεμάστρες.

βάλε-τα-ογκώδη ρούχα-σε-ράφια-ιδέες-για-οργάνωση-μικρής ντουλάπας-

Ιδέες οργάνωσης για μικρές ντουλάπες: Πες ναι στις συρταριέρες

Μπορείς να τοποθετήσεις σε μία γωνία ή σε ένα δωμάτιο του σπιτιού που σου περισσεύει δύο συρταριέρες και μερικές κρεμάστρες ή ράφια από πάνω τους. Στις συρταριέρες μπορούν να μπουν εσώρουχα, μερικά ρούχα που δεν φοράς συχνά ή ακόμη και ρούχα εποχής.

Για παράδειγμα τον Χειμώνα βάλε στις συρταριέρες σου τα καλοκαιρινά ρούχα. Στις κρεμάστρες και στα υπόλοιπα ράφια τοποθέτησε παπούτσια, πουκάμισα, φορέματα και άλλα.

βάλε-τα-ρούχα-σε-συρταριέρες-ιδέες-για-οργάνωση-μικρής ντουλάπας-

ιδέες-για-να-οργανώσεις-την-μικρή ντουλάπα-

Δείτε ακόμα Οργάνωσε τα μπαχαρικά σου: Ιδέες και φωτογραφίες

ιδέες-για-να-οργανώσεις-την-μικρή ντουλάπα-

Ιδέες οργάνωσης για μικρές ντουλάπες: Προσοχή στο δίπλωμα των ρούχων

Πολλές φορές τα ρούχα δεν έχουν όγκο, όμως ο τρόπος που τα διπλώνουμε τα κάνουν να αποκτούν. Έτσι μπορείς να δείξεις λίγη παραπάνω σημασία στον τρόπο διπλώματος, έτσι ώστε να αφαιρέσεις όσο το δυνατόν περισσότερο όγκο. Όσο πιο τακτοποιημένα είναι τα ρούχα τόσο πιο μεγάλη χωρητικότητα θα έχει η ντουλάπα.

δίπλωσε-σωστά-τα-ρούχα-ιδέες-για-οργάνωση-μικρής ντουλάπας-

Δείτε ακόμα Πως να οργανώσετε τα ξύλα στο μπαλκόνι και στην αυλή σας

ιδέες-για-να-οργανώσεις-την-μικρή ντουλάπα-

Ιδέες οργάνωσης για μικρές ντουλάπες: Πες ναι στα κουτιά αποθήκευσης

Επίσης στις ντουλάπες δεν πιάνουν χώρο μόνο τα ρούχα αλλά και τα αξεσουάρ. Καλό θα ήταν κάλτσες, εσώρουχα και αξεσουάρ να μπαίνουν σε ξεχωριστά κουτιά αποθήκευσης. Το κουτί αποθήκευσης μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε και παράλληλα θα έχεις μερικά επιπλέον ράφια για τα ρούχα που δεν χωράνε.

βάλε-τα-ρούχα-σε-κουτιά αποθήκευσης-ιδέες-για-οργάνωση-μικρής ντουλάπας-

All photos via: Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την οργάνωση του σπιτιού στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close