Πλήρης οδηγός για να καθαρίσετε τα καλοριφέρ σας

Δείτε έναν πλήρη και αναλυτικό οδηγό για να καθαρίσετε τα καλοριφέρ σας. Τώρα που ξεκινούν σιγά σιγά να πέφτουν οι θερμοκρασίες το καλοριφέρ μας θα το χρειαστούμε – αν δεν το έχουμε χρειαστεί ήδη -.

Τα τελευταία χρόνια οι άνθρωποι θερμαίνονται ως επί το πλείστον με καλοριφέρ, είτε χρησιμοποιούν πετρέλαιο είτε αέριο. Τα σώματα του καλοριφέρ λερώνονται και σίγουρα ένα λερωμένο σώμα είναι αντιαισθητικό για το σπίτι μας και μειώνει την απόδοση και τα χρόνια ζωής του καλοριφέρ.

Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε στην καθαριότητά τους, παρουσιάζοντας σε εσάς έναν αναλυτικό και πλήρη οδηγό καθαριότητας. Αφού λοιπόν μιλήσαμε για το τζάκι και την ξυλόσομπα, ήρθε η στιγμή του καλοριφέρ. Διαβάστε παρακάτω: 

Πλήρης οδηγός για να καθαρίσετε τα καλοριφέρ σας: Χρησιμοποίησε πανί και σφουγγάρι

Ένας γνωστό και αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσεις το εξωτερικό σημείο στο καλοριφέρ είναι να χρησιμοποιήσεις πανί και σφουγγάρι. Αρχικά με ένα καθαρό και απαλό πανί προσπάθησε να αφαιρέσεις την περισσότερη από την βρωμιά καθώς και την σκόνη του καλοριφέρ.

Πλήρης οδηγός για να καθαρίσετε τα καλοριφέρ σας

Photo via: Pinterest

Στην συνέχεια χρησιμοποίησε ένα νωπό σφουγγάρι και σκούπισε με αυτό όλη την επιφάνεια του σώματος. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ίδια τεχνική, συνδυαστικά με κάποιες άλλες για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Δείτε ακόμα Αμμωνία: Με ένα μπουκάλι αμμωνία καθάρισε όλο το σπίτι σου

οδηγίες-για-να-καθαρίσετε-το-καλοριφέρ-

Photo via: buildland.com.cy

Όσων αφορά το εσωτερικό του σώματος θα πρέπει αρχικά να ξεκουμπώσεις το καπάκι του καλοριφέρ. Αν το καλοριφέρ δεν έχει καπάκι ή είναι παλιού τύπου (δηλαδή με φέτες) η διαδικασία είναι πιο εύκολη αφού δεν χρειάζεται να αφαιρέσεις κάτι συγκεκριμένο.

οδηγίες-για-να-καθαρίσετε-το-καλοριφέρ-

Photo via: famagusta.news

Πλήρης οδηγός για να καθαρίσετε τα καλοριφέρ σας: Σύμμαχός σου ο αέρας με  πίεση

Μία άλλη εξίσου αποτελεσματική τεχνική είναι ο αέρας με πίεσης. Μπορείς να προμηθευτείς σπρέι αέρα και να ψεκάσεις το εσωτερικό του καλοριφέρ σε όλα τα σημεία.

Ο αέρας θα διώξει την σκόνη από τα σημεία και θα κάνει το σώμα να λάμψει. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις ένα πεντακάθαρο σώμα χωρίς κόπο και χρόνο και με τον πιο οικονομικό τρόπο.

οδηγίες-για-να-καθαρίσετε-το-καλοριφέρ-

Photo via: TikTok

Πλήρης οδηγός για να καθαρίσετε τα καλοριφέρ σας: Χρησιμοποίησε την ηλεκτρική σου σκούπα

Η ηλεκτρική σκούπα έχει παραπάνω χρήσεις από ότι φαντάζεσαι. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και στην καθαριότητα του καλοριφέρ σου τοποθετώντας το βουρτσάκι στο στόμιό της. Ακούμπησε το κοντάρι της ηλεκτρικής σκούπας στο πάνω και στο κάτω μέρος των εσωτερικών ραβδώσεων του σώματος.

Μπορεί να μην καθαρίσει όλο το εσωτερικό, καθώς η σκούπα μπορεί να εισχωρήσει, όμως θα έχεις καταφέρει να αφαιρέσεις το μεγαλύτερο μέρος της βρωμιάς. Αν διαθέτεις δε και ειδική, λεπτή απόληξη της ηλεκτρικής σκούπας τότε θα έχεις ακόμη πιο θεαματικά αποτελέσματα.

οδηγίες-για-να-καθαρίσετε-το-καλοριφέρ-

Photo via: Pinterest

Πλήρης οδηγός για να καθαρίσετε τα καλοριφέρ σας: Χρησιμοποίησε βούρτσα για καλοριφέρ

Η βούρτσα για καλοριφέρ είναι μία πολλή καλή λύση και θα σε γλιτώσει από κόπο και χρόνο. Μπορείς να την βρεις στο εμπόριο σε χαμηλές τιμές, σε περιστρεφόμενη έκδοση ή απλή έκδοση. Η χρήση της είναι πολλή απλή και ιδιαίτερα χρήσιμη στα καλοριφέρ με καπάκια. Αφαιρείς το καπάκι και πιέζεις την βούρτσα προς το εσωτερικό του.

οδηγίες-για-να-καθαρίσετε-το-καλοριφέρ-

Πλήρης οδηγός για να καθαρίσετε τα καλοριφέρ σας: Χρησιμοποίησε χάρακα και πανί

Μία άλλη τεχνική που θα σε σώσει αν έχεις καλοριφέρ παλαιού τύπου, δηλαδή με φέτες είναι και αυτή με τον χάρακα και το πανί. Παίρνεις έναν χάρακα και τον τυλίγεις με ένα πανί. Χρησιμοποίησε την άκρη του χάρακα για να μπεις ακόμη και στις πιο μικρές εσοχές. Για το υπόλοιπο καλοριφέρ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τεχνική με το πανί και το σφουγγάρι.

οδηγίες-για-να-καθαρίσετε-το-καλοριφέρ-

Photo via: sundaysprojects.blogspot.com

Πλήρης οδηγός για να καθαρίσετε τα καλοριφέρ σας: Πες ναι στον ατμοκαθαριστή

Για το τέλος σου προτείνουμε τον ατμοκαθαριστή. Ο ατμοκαθαριστής έχει πολλές χρήσεις και μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις ακόμη και σε αυτήν την δουλειά. Μπορείς να καθαρίσεις με τον ατμοκαθαριστή το εσωτερικό του καλοριφέρ χωρίς πολλές αλλαγές και μετακινήσεις.

οδηγίες-για-να-καθαρίσετε-το-καλοριφέρ-

Photo via: Shutterstock.com

Tip 1

Καλό θα είναι να καθαρίσεις το καλοριφέρ προτού το ανάψεις. Έτσι η σκόνη του Καλοκαιριού θα έχει εξαφανιστεί και το καλοριφέρ θα δουλεύει πολύ αποδοτικά.

Δείτε ακόμα Πως να πλύνεις όλων των ειδών τα παπλώματα

οδηγίες-για-να-καθαρίσετε-το-καλοριφέρ-

Photo via: sundaysprojects.blogspot.com

Tip 2

Μπορείς να καθαρίζεις το καλοριφέρ σου πιο συχνά με κάποιον από τους παραπάνω τρόπους. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα προλαβαίνει να συσσωρεύεται πολλή σκόνη και λεκέδες κι έτσι ο καθαρισμός του θα γίνει ακόμη πιο γρήγορος και εύκολος για σένα.

οδηγίες-για-να-καθαρίσετε-το-καλοριφέρ-

Photo via: sundaysprojects.blogspot.com

Διαβάστε όλα τα clean tips στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close