Πως να καθαρίσετε την σκουριά από τα χέρια σας

Πως να καθαρίσετε την σκουριά από τα χέρια σας . Ένας εύκολος τρόπος να αφαιρέσουμε την σκουριά από τα χέρια μας.

Μπορεί κάποια στιγμή να λερωθούμε από σκουριά στα χερια . Μπορεί να κάναμε κάποια δουλειά και να γεμίσαμε σκουριές, μπορεί να ακουμπήσαμε κάτι κατά λάθος. Όπως και να ‘χει η σκουριά – ειδικά όταν βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα – δεν βγαίνει εύκολα από τα χέρια .

Ο κοκκινωπός αυτός λεκές, είναι δύσκολος αν και υπάρχουν πολλά σαπούνια εμπορίου που μπορούν να αφαιρέσουν την σκουριά για εσάς. Όμως η τιμή τους σε μερικές περιπτώσεις είναι κάπως τσιμπημένη και οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι.

Δείτε ακόμα Πες αντίο στις κατσαρίδες με απορρυπαντικό πλυντηρίου

Αν όμως δεν έχετε ένα τέτοιο σαπούνι ή δεν προλαβαίνετε να πάτε σε κάποιο super market, σας έχουμε ένα τέλειο κόλπο με υλικά που όλοι έχουμε στο ντουλάπι μας για να βγάλουμε την σκουριά από το δέρμα. Διαβάστε παρακάτω: 

Πως να καθαρίσετε την σκουριά από τα χέρια σας

Αρχικά ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας αλάτι σε ένα μπολ. Στύβουμε ένα λεμόνι και βάζουμε τον χυμό λεμονιού στο μπολ με το αλάτι. Χρειάζεται αρκετός χυμός λεμονιού για να πάρουμε μία υφή σαν πάστα. Αντί για χυμό λεμονιού μπορούμε να βάλουμε και ξύδι.

πως-να-καθαρίσετε-την-σκουριά-από-το-δέρμα-

Photo via: athensmagazine.gr

Αφού το μείγμα είναι έτοιμο αρχίζουμε να τρίβουμε την περιοχή που λερωθήκαμε από σκουριά. Κάνουμε μασάζ για περίπου 3 λεπτά και πιέζουμε ελαφρώς.

Δείτε ακόμα Γρατζουνιές σε inox επιφάνειες: 5 τρόποι να τις εξαφανίσετε

πως-να-καθαρίσετε-την-σκουριά-από-το-δέρμα-

Photo via: Pinterest

Το αλάτι έχει απολεπιστικές ιδιότητες και αφαιρεί το νεκρό δέρμα ενώ το λεμόνι αφαιρεί την σκουριά. Το ξύδι έχει και αυτό παρόμοια δράση με το λεμόνι. Ξεπλένουμε τα χέρια μας με ζεστό νερό και τα στεγνώνουμε όπως πάντα με μία πετσέτα. Αν ο λεκές επιμένει, επαναλάβετε την διαδικασία.

πως-να-καθαρίσετε-την-σκουριά-από-το-δέρμα-

Photo via: olivemagazine.gr

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close