Θέλετε το σπίτι σας να λάμπει; 17 τρόποι για καθαρό σπίτι από άκρη σε άκρη

Αυτοί  είναι οι 17 τρόποι που θα κάνουν το σπίτι σας να λάμπει από άκρη σε άκρη . Συμβουλές και κόλπα καθαριότητας για να σε βοηθήσουν να έχεις καθαρό το σπίτι.

Η καθαριότητα του σπιτιού είναι πολύ σημαντική. Αν ένα σπίτι δεν είναι καθαρό χαλάει η εμφάνισή του και φυσικά θέτει την υγεία μας σε κίνδυνο. Σαν άνθρωποι όμως συχνά βαριόμαστε να κάνουμε δουλειές στο σπίτι που παίρνουν πολύ ώρα αφού είμαστε κουρασμένοι από την δουλειά και όχι μόνο.

Ευτυχώς όμως ο άνθρωπος ανακάλυψε το διαδίκτυο και τα τελευταία χρόνια στο διαδίκτυο μπορούμε να βρούμε πολλά clean tips που πραγματικά μας λύνουν τα χέρια σε κάθε δουλειά του σπιτιού. Τέτοια είναι και τα 17 κόλπα καθαριότητας που θα μοιραστούμε μαζί σας σήμερα. Διαβάστε παρακάτω: 

Πως θα καθαρίσω  τον βραστήρα

Αν θέλουμε να αφαιρέσουμε από τον βραστήρα μας τα άλατα τότε μπορούμε να ρίξουμε νερό και ξύδι στο εσωτερικό του βραστήρα. Το μυστικό είναι το νερό να έχει ίδια ποσότητα με το ξύδι. Αφήνουμε λοιπόν το μείγμα να βράσει. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβεις την διαδικασία αλλά η επιτυχία θα είναι σίγουρη.

Πως θα καθαρίσω τον βραστήρα

Πως θα καθαρίσω τον καναπέ

Από την άλλη μπορείς να κάνεις και τους καναπέδες του σπιτιού να λάμψουν από καθαριότητα αν ακολουθήσεις την διαδικασία που θα σου περιγράψουμε παρακάτω. Φτιάχνουμε ένα μείγμα με μία κουταλιά μαγειρικής σόδας, 1/3 του φλιτζανιού ξύδι, λίγο ζεστό νερό και όχι βραστό και σκόνη καθαρισμού.

Ανακατεύουμε το μείγμα και τρίβουμε με το μείγμα τους λεκέδες στον καναπέ. Αν θέλετε να φρεσκάρετε επιπλέον τον καναπέ μπορείτε να ρίξετε λίγο επιπλέον μαγειρική σόδα στο ύφασμα του καναπέ. Το ύφασμα θα πρέπει να είναι στεγνό και αφή αφήσουμε την μαγειρική σόδα για μερικές ώρες να σταθεί στον καναπέ την απομακρύνουμε με ηλεκτρική σκούπα.

Δείτε ακόμα Μάρμαρο: Καθαρίστε τα λίπη και τα σημάδια με 6 εύκολους τρόπους

Πως θα καθαρίσω τον καναπέ

Photo via: cursodeorganizaciondelhogar.com

Clean tip για την σφουγγαρίστρα

Αν έχετε μία σφουγγαρίστρα παλιά και φθαρμένη τότε σίγουρα το πάτωμα δεν καθαρίζεται επαρκώς. Μπορείτε μέχρι να αγοράσετε καινούρια σφουγγαρίστρα να τοποθετήσετε παλιές κάλτσες στην σφουγγαρίστρα σας και θα γίνει σαν καινούρια.

clean-tips-για-την-σφουγγαρίστρα-

Photo via: mynet.com

 

Πως θα καθαρίσω  τα ταψιά

Αν θέλετε να απομακρύνετε από τα ταψιά σας τα καμένα λίπη και τους δύσκολους λεκέδες μπορείτε να βάλετε αλάτι στην επιφάνεια του ταψιού και να τρίψετε τους λεκέδες με σύρμα. Θα γίνει σαν καινούριο.

Πως θα καθαρίσω τα ταψια

Πως θα καθαρίσω τις βρύσες

Αν θέλετε οι βρύσες να παραμείνουν καθαρές τότε δεν χρειάζεται να τις πλένετε κάθε τρεις και λίγο. Μπορείτε να τις σκουπίζετε με κερί ή μαγειρική σόδα κάθε φορά που τις πλένετε με το κλασικό απορρυπαντικό. Έτσι η λάμψη θα διαρκέσει περισσότερο και δεν θα χρειάζεται κάθε φορά που θέλετε να τις καθαρίσετε να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό.

Πως θα καθαρίσω τις βρύσες

Πως θα καθαρίσω τον φούρνο

Βάλτε σε ένα γυάλινο μπολ μισό φλιτζάνι υγρή αμμωνία και το μπολ σε κρύο φούρνο. Κλείστε την πόρτα και αφήστε το εκεί όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί «περάστε» όλο το εσωτερικού του φούρνου με ένα νωπό πανί και τα καμένα λίπη θα ξεκολλήσουν αμέσως!

Για ακόμα πιο επίμονα λίπη υπάρχει και πιο δραστική λύση: Γεμίστε ένα κατσαρολάκι με νερό και βάλτε μέσα ένα φακελάκι αμμωνία (αυτή που χρησιμοποιείτε και στη ζαχαροπλαστική). Βάλτε το κατσαρολάκι με το νερό να βράσει για 1-2 λεπτά, απομακρύνετε από τη φωτιά και βάλτε το στον φούρνο της κουζίνας, κλείνοντας την πόρτα. Αφήστε την κατσαρόλα στον φούρνο όλη τη νύχτα. Το πρωί βγάλτε τη και σκουπίστε όλο τον φούρνο και τις σχάρες με χαρτί κουζίνας. Τα λίπη θα πρέπει να φύγουν πολύ εύκολα!

Προσοχή μην το κάνετε αν έχετε παιδιά γιατί μυρίζει έντονα. Κάντε το πρωί με ανοιχτά παράθυρα και σεις φορώντας μάσκα

Πως θα καθαρίσω τον φούρνο

Πως θα καθαρίσω τα τηγάνια

Μπορείτε να απομακρύνετε τους δύσκολους λεκέδες από τα τηγάνια με λίγο νερό και λίγο ξύδι. Συγκεκριμένα προσθέστε λίγο νερό και λίγο ξύδι στο τηγάνι και στην συνέχεια βάλτε το στην φωτιά.

Όταν το μείγμα ξεκινήσει να βράζει απομακρύνετε το σκεύος από το μάτι και προσθέστε λίγη μαγειρική σόδα. Αφαιρέστε το μείγμα όταν γίνει η χημική αντίδραση κι αν οι λεκέδες επιμείνουν τότε τρίψτε με λίγη επιπλέον μαγειρική σόδα.

Πως θα καθαρίσω τα τηγάνια

Photo via: retete-usoare.info

Πως θα καθαρίσω τα ποτήρια από τα άλατα

Το πλυντήριο πιάτων μερικές φορές αφήνει άλατα στα ποτήρια. Αν θέλετε να διώξετε την θαμπάδα από τα ποτήρια τότε μπορείτε στο πλύσιμό τους να προσθέσετε λίγο ξύδι και να τα τρίψετε με αλάτι. Το πλύσιμο πρέπει να γίνει στο χέρι και στην συνέχεια να τα αφήσετε να στεγνώσετε φυσικά, χωρίς να τα σκουπίσετε.

Πως θα καθαρίσω τα ποτήρια από τα άλατα

Photo via: cretalive.gr

Πως θα καθαρίσω τις πορσελάνες

Αν η πολυκαιρία έχει βλάψει τις πορσελάνες σας υπάρχει λύση. Συγκεκριμένα μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα με νερό και ξύδι σε ίσες ποσότητες και να ρίξετε το μείγμα στις πορσελάνες αφήνοντάς τες να μουλιάσουν για μία ώρα. Πλύντε τις πορσελάνες με ένα σφουγγάρι και είστε έτοιμοι.

Πως θα καθαρίσω τις πορσελάνες

Photo via: Pinterest

Πως θα καθαρίσω  το σίδερο

Για να καθαρίσετε το σίδερο μπορείτε να ρίξετε σε αντικολλητικό χαρτί πολύ αλάτι και αφού ζεστάνετε το σίδερο να πιέσετε δυνατά το αλάτι με το σίδερο για περίπου ένα λεπτό. Θα πάθετε πλάκα με τα αποτελέσματα.

Πως θα καθαρίσω  το σίδερο

Πως θα καθαρίσω  τα σιφόνια

Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε τα σιφόνια του μπάνιου και όχι μόνο ανακατεύοντας μαγειρική σόδα και αλάτι σε ίσες ποσότητες. Ρίξτε το μείγμα στα σιφόνια και στην συνέχεια προσθέστε λίγο ξύδι. Περιμένετε για 15 λεπτά και ξεβγάλτε με άφθονο νερό.

Πως θα καθαρίσω  τα σιφόνια

Photo via: retete-usoare.info

Πως θα καθαρίσω  την μπανιέρα

Για να καθαρίσετε την μπανιέρα θα πρέπει να αναμείξετε 2 κουταλιές ανθρακικό νάτριο με δύο κουταλιές μαγειρική σόδα. Τρίψτε την μπανιέρα με το συγκεκριμένο μείγμα αφού πρώτα την έχει βρέξει. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 10 λεπτά.

Δείτε ακόμα Βρώμικο ψυγείο: Διώξτε τους λεκέδες, τα σημάδια και τις άσχημες μυρωδιές με 3 υλικά

Δημιουργήστε ένα δεύτερο μείγμα αναμειγνύοντας 60 ml ξύδι με 60 ml χλωρίνη και ρίξτε το μείγμα πάνω από το μείγμα με την μαγειρική σόδα. Αφήστε να δράσει για μιάμιση ώρα και ξεβγάλτε με τρεχούμενο νερό.

Πως θα καθαρίσω την μπανιέρα

Photo via: kontranews.gr

Πως θα καθαρίσω τα μαγειρικά σκεύη

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τους δύσκολους λεκέδες στα μαγειρικά σκεύη τότε ρίξτε λίγο αλάτι στο σκεύος και γεμίστε το με νερό. Αφήστε το να μουλιάσει για 10 λεπτά και στην συνέχεια πλύντε το σκεύος με απορρυπαντικό στο χέρι.

Πως θα καθαρίσω τα μαγειρικά σκεύη

Photo via: ibiensabroso.com

Clean tip για τις οσμές στα υφάσματα

Τα κατοικίδια πολλές φορές δημιουργούν οσμές στα υφάσματα. Αν θέλουμε λοιπόν να διώξουμε αυτές τις οσμές μπορούμε σε ένα μπουκάλι σπρέι να βάλουμε 10 κουταλιές αιθέριο έλαιο λεβάντα ή λεμόνι, ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα και δύο ποτήρια ζεστό νερό. Ανακατεύουμε και ψεκάζουμε τα υφάσματα.

clean-tips-για-τα-υφάσματα-

Photo via: retete-usoare.info

Πως θα καθαρίσω τα σφουγγάρια

Μπορούμε να καθαρίσουμε τα σφουγγάρια με δύο κουταλιές αλάτι το οποίο θα το έχουμε βάλει σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Αφήστε να μουλιάσει εκεί το σφουγγάρι για ένα βράδυ και την επόμενη μέρα θα είναι σαν καινούριο.

Πως θα καθαρίσω τα σφουγγάρια

Photo via: retete-usoare.info

Clean tip για το σπασμένο αυγό στο πάτωμα

Αν σου σπάσει το αυγό στο πάτωμα μπορείς να βάλεις πάνω από το αυγό μπόλικο αλεύρι ή αλάτι. Έτσι το αυγό θα γίνει στερεό και στην συνέχεια θα το μαζέψετε εύκολα με λίγο χαρτί κουζίνας.

clean-tips-για-τα-αυγά-

Photo via: Pinterest

Πως θα καθαρίσω τον ανοξείδωτο  νεροχύτη

Ο νεροχύτης είναι το πιο βρώμικο σημείο του σπιτιού. Για να είναι πάντα απολυμασμένος και καθαρός μπορείτε να τρίψετε μία φέτα λεμόνι στο νεροχύτη. Με αυτόν τον τρόπο θα μυρίζει πάντα όμορφα και το λεμόνι σκοτώνει τα μικρόβια.

Πως θα καθαρίσω τον ανοξείδωτο  νεροχύτη

Photo via: worldinsidepictures.com

Διαβάστε όλα τα clean tips στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close