τι-κάνουμε-λάθος-και-ξεθωριάζουν-τα-μαγιό-

Τί κάνουμε λάθος στο πλύσιμο και ξεθωριάζουν τα μαγιό; Τί κάνουμε λάθος στο πλύσιμο και ξεθωριάζουν τα μαγιό και ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τα πλένουμε.

Κάθε άνθρωπος έχει ένα αγαπημένο μαγιό που το έχει για χρόνια ή για ένα μικρό χρονικό διάστημα, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν χορταίνει να το φοράει. Όμως μερικά λάθη που κάνουμε σχετικά με το πλύσιμο των μαγιό μας, τα κάνουν να ξεθωριάζουν πιο εύκολα.

Δείτε ακόμα Τόσο καιρό σφουγγαρίζετε λάθος. Δείτε τον σωστό τρόπο και ένα μαγικό καθαριστικό

Η αλήθεια είναι ότι τα μαγιό είναι τελείως διαφορετικά ρούχα από ότι τα υπόλοιπα και αποτελούνται από διαφορετικά υλικά. Θέλουν λοιπόν έναν δικό τους, διαφορετικό τρόπο πλυσίματος, που θα τα διατηρήσει σαν καινούρια μέσα στον χρόνο. Διαβάστε παρακάτω: 

Τί κάνουμε λάθος στο πλύσιμο και ξεθωριάζουν τα μαγιό;

Για αρχή λοιπόν πρέπει αφού βγάλετε το μαγιό από πάνω σας, να το ξεπλύνετε αμέσως με καθαρό γλυκό νερό έτσι ώστε να φύγει το χλώριο ή η αλμύρα από το ύφασμα. Αφού το ξεπλύνετε, ιδανικά ακόμη και μετά το κολύμπι, χρησιμοποιήστε λίγο απορρυπαντικό για πλύσιμο στο χέρι.

τι-κάνουμε-λάθος-και-ξεθωριάζουν-τα-μαγιό-

Photo via: tlife.gr

Είναι το καλύτερο, να πλένετε το μαγιό σας στο χέρι. Παρόλα αυτά αν δεν μπορείτε, τότε θα πρέπει να βάλετε το μαγιό σε ειδικές σακούλες για ευαίσθητα ρούχα και να τα πλύνετε στο πλυντήριο, μέσα σε αυτές τις σακούλες.

Επίσης δεν πρέπει να αφήνετε τα μαγιό σας μέσα σε νωπή πετσέτα. Αν θέλετε να στεγνώσετε το μαγιό σας, τότε τυλίξτε το απαλά σε μία στεγνή πετσέτα, για να απορροφήσει το πολύ νερό και έπειτα απλώστε το μακριά από εστίες υπερβολικής ζέστης.

Δείτε ακόμα Σπιτικό καθαριστικό για τα παιχνίδια χωρίς καμία χημική ουσία

τι-κάνουμε-λάθος-και-ξεθωριάζουν-τα-μαγιό-

Photo via: bovary.gr

Μην βάζετε τα μαγιό σας στο στεγνωτήριο και φυσικά δεν το σιδερώνετε. Αξίζει να σημειωθεί πως τα χημικά που χρησιμοποιούνται για να καθαρίζεται το νερό στις πισίνες αλλά και τα αρώματα αλλά και τα αντηλιακά μπορούν να αλλοιώσουν το χρώμα του μαγιό.

Αν δεν θέλετε να χαλάσετε το σχήμα του υφάσματος, μπορείτε να δοκιμάσετε να πιάνετε το μανταλάκι στην ταμπέλα ή απλά να βάλετε το μαγιό σε μία κρεμάστρα και να το αφήσετε να στεγνώσει εκεί.

τι-κάνουμε-λάθος-και-ξεθωριάζουν-τα-μαγιό-

Photo via: tlife.gr

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close