Τρέχει το καζανάκι; Δείτε όλους τους λόγους_

Τρέχει το καζανάκι στο σπίτι σας; Δείτε όλους τους λόγους. Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε  γιατί μπορεί να τρέχει το καζανάκι μας και τις πιθανές αιτίες. Η αλήθεια είναι ότι ένα καζανάκι που τρέχει είναι ενοχλητικό για δύο λόγους. Καταρχάς, όταν το καζανάκι τρέχει, κάνει έναν πολύ ενοχλητικό ήχο. Δεύτερον, ένα καζανάκι που τρέχει μας βάζει σε περιττά έξοδα.

Όταν μιλάμε για περιττά έξοδα, μιλάμε τόσο για τον λογαριασμό του νερού, αφού όσο τρέχει το καζανάκι η κατανάλωση του νερού είναι μεγαλύτερη οπότε και ο λογαριασμός πιο “τσιμπημένος” . Επίσης, όταν τρέχει το καζανάκι μας, η πρώτη σκέψη που κάνουμε είναι πως πρέπει να φωνάξουμε αμέσως έναν υδραυλικό.

Δείτε ακόμα 14 άσκοπες δουλειές στο σπίτι που μας τρώνε τζάμπα χρόνο

Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε για ποιους πιθανούς λόγους μπορεί ένα καζανάκι να τρέχει. Επίσης θα αναλύσουμε στο συγκεκριμένο άρθρο ποια είναι η διαδικασία για να βρεις μόνος ή μόνη την πηγή του προβλήματος, χωρίς να χρειαστεί να φωνάξεις υδραυλικό. Διαβάστε παρακάτω: 

Πως μπορούμε να βρούμε μόνοι μας την πηγή του προβλήματος;

Πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε πει ότι όταν προκύπτουν προβλήματα στο σπίτι η πιο σωστή κίνηση από μεριάς μας είναι να φωνάξουμε έναν ειδικό. Όμως οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι. Τα οικονομικά μας δεν είναι σε καλή κατάσταση και εξαιτίας του κορονοϊού αποφεύγουμε τις επισκέψεις στο σπίτι μας από αγνώστους.

Αποφασίσαμε λοιπόν να σε βοηθήσουμε να βρεις μόνος ή μόνη την πηγή του προβλήματος που οδηγεί στο να τρέχει το καζανάκι σου και να γλιτώσεις περιττά έξοδα. Στην αρχή θα πρέπει να αφαιρέσεις προσεκτικά το καπάκι στο καζανάκι.

Στην συνέχεια τοποθέτησε το καπάκι κάπου με ασφάλεια. Τράβηξε το καζανάκι και προσπάθησε να αναγνωρίσεις τα εξαρτήματα που βρίσκονται στο εσωτερικό της τουαλέτας. Με αυτόν τον τρόπο θα εντοπίσεις και ποιο από τα εξαρτήματα είναι το ελαττωματικό.

Μπορείς να βάλεις άνετα το χέρι σου στο νερό μέσα στο καζανάκι αφού πρόκειται για πεντακάθαρο νερό που βρωμίζει όταν πέφτει στην λεκάνη. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβεις πριν ασχοληθείς με τον λόγο που τρέχει το καζανάκι σου είναι ο τρόπος λειτουργίας του.

Πως λειτουργεί το καζανάκι;

Σίγουρα δεν είμαστε υδραυλικοί οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά πως λειτουργεί ένα καζανάκι. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε μία έρευνα και να σας παρουσιάσουμε τον ακριβή τρόπο που λειτουργεί ένα καζανάκι σύμφωνα με τους υδραυλικούς.

Όταν λοιπόν ανοίξεις το καπάκι θα δεις μέσα μία μικρή μπάλα η οποία είναι γεμισμένη με αέρα. Η μπάλα αυτή επιπλέει στο νερό το οποίο βρίσκεται συσσωρευμένο στο εσωτερικό της τουαλέτας. Αυτή η μπάλα λοιπόν είναι συνδεδεμένη με τον μηχανισμό, με τον οποίο η ανοίγει η βαλβίδα.

Όταν το καζανάκι είναι γεμάτο με νερό, η μπάλα αφού επιπλέει, βρίσκεται σε ένα ορισμένο ύψος, κρατώντας παράλληλα κλειστή την βαλβίδα που απελευθερώνει το νερό. Ακολουθώντας απλά τους νόμους της βαρύτητας, όταν εσύ πιέζεις τον μοχλό, δηλαδή τραβάς το καζανάκι, η αλυσίδα που υπάρχει μέσα στο καζανάκι, τραβάει και ανοίγει την βαλβίδα.

Με αυτόν τον τρόπο απελευθερώνεται το νερό μέσω μίας τρύπας και ενός σωλήνας και οδηγείται με πίεση στην λεκάνη μας. Σε αυτή τη φάση δύο πράγματα συμβαίνουν ταυτόχρονα. Από την βαλβίδα απελευθέρωσης φεύγει νερό από την βαλβίδα εισαγωγής έρχεται το νερό στο καζανάκι.

Θα πρέπει λοιπόν να σκεφτείς ότι το καζανάκι αδειάζει πολύ πιο γρήγορα από ότι γεμίζει. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα σημείο κατά το οποίο είναι τελείως άδειο, οπότε η μπάλα φτάνει στο κατώτατο όριο.

Τότε είναι που μέσω της ανοιχτής βαλβίδας εισαγωγής, ο σωλήνας αναπλήρωσης, γεμίζει ξανά με νερό τον σωλήνα. Το καζανάκι σου γεμίζει και πάλι με νερό μέχρι η μπάλα να κλείσει και πάλι την βαλβίδα.

Γιατί τρέχει το καζανάκι;

Ο πιο συνηθισμένος λόγο για τον οποίο μπορεί να τρέχει το καζανάκι σου σχετίζεται με την αλυσίδα. Το μήκος της αλυσίδας ενδέχεται να είναι η πηγή του προβλήματος. Αν λοιπόν η αλυσίδα είναι κοντή μπορεί να εμποδίζει το σωστό κούμπωμα της βαλβίδας απελευθέρωσης πάνω στην τρύπα από την οποία φεύγει προς τα έξω το νερό, στην λεκάνη.

Το νερό λοιπόν θα τρέχει συνεχώς προς την λεκάνη. Από την άλλη, αν η αλυσίδα είναι πολύ μεγάλη, τότε μπορεί να έχει μπλεχτεί και να εμποδίζει την σωστή λειτουργία στο καζανάκι. Μία μπάλα σαν αυτή που σου περιγράψαμε πιο πάνω, η οποία δεν έχει τοποθετηθεί σωστά ή έχει καταστραφεί μπορεί να είναι άλλη μία αιτία.

Μία κατεστραμμένη ή μία λάθος τοποθετημένη μπάλα, αφήνει συνεχώς το νερό να κυλά από τον σωλήνα υπερχείλισης και να καταλήγει στον αγωγό. Το πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται όμως ακόμη και στην ίδια την βαλβίδα απελευθέρωσης νερού. Αυτό συμβαίνει διότι με το πέρασμα των χρόνων η βαλβίδα χάνει την ελαστικότητά της.

Έτσι μπορεί να σταματήσει η ομαλή λειτουργία της βαλβίδας και να μην καλύπτει επαρκώς την δίοδο απελευθέρωσης. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το νερό να τρέχει διαρκώς προς την λεκάνη.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την οργάνωση σπιτιού στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

Close