Πασχαλινά-αυγά-με-μαρμάρινο-σχέδιο-από-κρεμμύδια-συνταγή-

Βάψτε Μαρμάρινα Πασχαλινά αυγά με φυσικό τρόπο. Μαρμάρινα Πασχαλινά αυγά αλλά και κόκκινα Πασχαλινά αυγά με φυσικό τρόπο, χωρίς βαφές από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.

Το έθιμο θέλει κάθε Μεγάλο Σάββατο αλλά και Κυριακή του Πάσχα να τσουγκρίζουμε τα Πασχαλινά μας αυγά. Φυσικά τα Πασχαλινά αυγά τα βάφουμε κάθε Μεγάλη Πέμπτη και επειδή βρισκόμαστε λίγες μέρες μακριά, αποφασίσαμε να σας δείξουμε δύο μοναδικούς τρόπους να βάψετε τα Πασχαλινά σας αυγά.

Ο Παναγιώτης Παπαδάκης, αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας πως μπορούμε να βάψουμε κόκκινα αλλά και Πασχαλινά αυγά με μαρμάρινο σχέδιο, χωρίς καμία χημική βαφή αλλά με κρεμμύδια. Το ξέρουμε ότι το κόλπο με τα κρεμμύδια στα κόκκινα Πασχαλινά αυγά είναι χιλιοειπωμένο αλλά η συνταγή του Παναγιώτη Παπαδάκη είναι η πιο καλή.

Δείτε ακόμα Εύκολη Παραδοσιακή Μαγειρίτσα του Δημήτρη Μιχαηλίδη με όλα τα μυστικά

Και αυτό διότι στις υπόλοιπες συνταγές τα Πασχαλινά αυγά από κρεμμύδια έβγαιναν κάπως καφέ. Στην συγκεκριμένη το κόκκινο λαμπερό χρώμα που πετυχαίνουμε με τις βαφές, θα το πετύχουμε με τα κρεμμύδια. Επίσης θα δούμε πως μπορούμε να κάνουμε μαρμάρινα σχέδια χρησιμοποιώντας κρεμμύδια και μερικά ακόμη υλικά.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Μαρμάρινα Πασχαλινά αυγά:

Μαρμάρινα -Πασχαλινά- αυγά-

Βάψτε Κόκκινα Πασχαλινά αυγά με φυσικό τρόπο! (Τεχνοτροπία) αυγών Μαρμάρινα αυγά χωρίς βαφές!! Τα πιο εύκολα αυγά βαμμένα με φυσικό τρόπο χωρίς βαφές!!

ΥΛΙΚΑ(ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΥΓΑ)

20 λευκά αυγά
3 λίτρα νερό
50 γραμμάρια φλούδες από λευκά κρεμμύδια
50 γραμμάρια λευκό ξίδι
Ηλιέλαιο
——————————-

ΥΛΙΚΑ(ΓΙΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑ)

4 λευκά αυγά
1 λίτρο νερό
Γάζα
φλούδες από λευκά και κόκκινα κρεμμύδια
60 γραμμάρια αποξηραμένος ιβίσκος
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
1 πρέζα αλάτι

INGREDIENTS (FOR RED EGGS)

20 white eggs
3 liter water
50 g skin yellow(brighter)onions
50 g white vinegar
Vegetable oil
——————————————-

INGREDIENTS (FOR MARBLE EGGS)

4 white eggs
1 liter water
Gauze
Skin from yellow(brighter)and red onions
60 g dried hibiscus
A pinch of salt

GERMAN

ZUTATEN (FÜR ROTE EIER)

20 weiße Eier
3 Liter Wasser
50 g hautgelbe(hellere)Zwiebeln
50 g weißer Essig
Pflanzenöl
——————————————-

ZUTATEN (FÜR MARMOR-EIER)

Βάψτε Μαρμάρινα Πασχαλινά αυγά με φυσικό τρόπο

4 weiße Eier
1 Liter Wasser
Gaze
Haut von gelben (helleren) und roten Zwiebeln
60 g getrockneter Hibiskus
Eine Prise Salz

Μαρμάρινα -Πασχαλινά- αυγά-

Εκτέλεση για τα Μαρμάρινα Πασχαλινά αυγά

Γεμίζουμε με νερό την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τις φλούδες από τα λευκά κρεμμύδια. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά τις φλούδες με το νερό και μόλις βράσει το χαμηλώνουμε σε μεσαία θερμοκρασία και βράζουμε για 40 λεπτά.

Στραγγίζουμε το κόκκινο ζουμί σε μια άλλη κατσαρόλα αφαιρώντας τις φλούδες και τοποθετούμε τα λευκά αυγά προσεκτικά. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Μόλις βράσουν τα αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 12 λεπτά.

Μετά τα βγάζουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι ένα ένα και τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα αφήνουμε για λίγο να στεγνώσουν και στην συνέχεια τα γυαλίζουμε με ηλιέλαιο πάνω σε ένα βαμβάκι.

Δείτε ακόμα Φυσικές και ανέξοδες συνταγές για να βάψετε τα πασχαλινά αυγά σας!

Μαρμάρινα -Πασχαλινά- αυγά-

Κάνουμε τα αυγά με τεχνοτροπία και βάζουμε σε ένα πιάτο φλούδες από κρεμμύδι λευκό και κόκκινο. Κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια τις φλούδες. Παίρνουμε μια γάζα και την κόβουμε σε 4 κομμάτια (θα φτιάξουμε 4 λευκά αυγά).

Βουτάμε το αυγό μέσα σε λευκό ξίδι και έπειτα το βάζουμε μέσα στο πιάτο με τις τριμμένες φλούδες κρεμμυδιού. Αφού κολλήσουν πάνω αρκετές φλούδες παίρνουμε μια μικρή ποσότητα και βάζουμε στο κέντρο από το κομμάτι της γάζας.

Μαρμάρινα -Πασχαλινά- αυγά-

Βάζουμε το αυγό και το κλείνουμε προσεκτικά μέσα στην γάζα πιάνοντας το με μια κλωστή. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και στα υπόλοιπα αυγά.
Ρίχνουμε 1 λίτρο νερό και προσθέτουμε τον αποξηραμένο ιβίσκο (για τσάι).

Δείτε ακόμα Τα μισά αυγά σπάνε κατά το βράσιμο ενώ το χρώμα εισχωρεί μέσα από το τσόφλι; Διάβασε μερικά βασικά μυστικά για να βάψεις τα Πασχαλινά αυγά δίχως απώλειες

Βάζουμε τα αυγά προσεκτικά μέσα ρίχνουμε τα υπόλοιπα τρίμματα από τις φλούδες που περίσσεψαν τις 2 κουταλιές της σούπας ξίδι , 1 πρέζα αλάτι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 12 λεπτά.

Μαρμάρινα -Πασχαλινά- αυγά-

Κόβουμε την γάζα και με μια χαρτοπετσέτα απομακρύνουμε τις φλούδες πάνω από τα αυγά. Γυαλίζουμε με ηλιέλαιο και τα πιο όμορφα μαρμάρινα αυγά με τεχνοτροπία είναι έτοιμα. Τι πιο ωραίο να βάφεις τα αυγά σου με φυσικό τρόπο και να στολίζεις το γιορτινό σου τραπέζι!! Καλή σας επιτυχία!!

Μαρμάρινα -Πασχαλινά- αυγά-

Δείτε το βίντεο εδώ για τα Μαρμάρινα Πασχαλινά αυγά :

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close