Η Γη της Ελιάς : Ο Ιάκωβος επεμβαίνει και σώζει το γάμο της Ιουλίας

Η Γη της Ελιάς : Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια είναι ανατρεπτικές καθώς θα δούμε πως ο Ιάκωβος επεμβαίνει και σώζει το γάμο της Ιουλίας.

Τι θα κάνει ο Ιάκωβος την τελευταία στιγμή και έτσι θα καταφέρει να γίνει τελικά ο γάμος της Ιουλίας με τον Αστυνόμο Κουράκο;

Η μεγάλη μέρα για τον αστυνόμο κουράκο και την Ιουλία φτάνει. Καθώς μπαίνουν στην τελική ευθεία για το γάμο τους, οι ετοιμασίες δίνουν και παίρνουν. Ενώ η Ιουλία τηρεί το έθιμο και το νυφικό κρεβάτι .Ο Ισίδωρος και ο Ιάκωβος καμαρώνουν την αδερφή τους ενώ φίλοι και συγγενείς παίρνουν για να ευχηθούν. Μάλιστα γυρνά και ο Φίλιππος εσπευσμένα στη Μάνη για το γάμο, προκειμένου να μην κινήσει υποψίες, με την απουσία του.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Η εγκυμοσύνη της Βασιλικής μαθαίνεται με δραματικό τρόπο

Η Γη της Ελιάς : Ο Ιάκωβος επεμβαίνει και σώζει το γάμο της Ιουλίας
Ο Στάθης όμως είναι τραγική φιγούρα της ημέρας. Δεν μπορεί να δεχτεί ότι χάνει για άλλη μία φορά τη γυναίκα που αγαπάει . Έτσι θολωμένος κάνει μία τελευταία προσπάθεια, για να αποτρέψει την Ιουλία από το να παντρευτεί . Πηγαίνει σπίτι της όπου Ιουλία είναι έτοιμη να φύγει με το νυφικό. Ο Στάθης σχεδόν πέφτει στα πόδια της και την παρακαλά: Πάμε να φύγουμε Ιουλία και να παντρευτούμε. Χώρισα δεν είμαι με την Αρετή. Εφυγα από το σπίτι μόνο εσένα αγαπάω. Το ξέρεις …Είσαι η μοναδική γυναίκα στη ζωή μου .Σε παρακαλώ μην κάνεις κάτι που θα σε κάνει δυστυχισμένη όπως ήμουν και εγώ όλα αυτά τα χρόνια .

 

Την ικετεύει ενώ, ο αστυνόμος Κουράκος είναι ήδη στημένος γαμπρός στην εκκλησία. Η Ιουλία μέσα της για μια στιγμή μόνο σκέφτεται να τον ακολουθήσει και να τα τινάξει όλα στον αέρα.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Αρετή και Στάθης μαθαίνουν για την εγκυμοσύνη και τον γάμο της Βασιλικής

Η Γη της Ελιάς : Ο Ιάκωβος επεμβαίνει και σώζει το γάμο της Ιουλίας

Ο Ιάκωβος επεμβαίνει και σώζει το γάμο της Ιουλίας

Ο Ιάκωβος επεμβαίνει δυναμικά πριν ο Στάθης προλάβει να επηρεάσει την Ιουλία και τα τινάξει όλα στον αέρα.  Με το δικό του τρόπο κάνει την Ιουλία να καταλάβει πως είναι μεγάλο λάθος να κάνει πισογύρισμα.

Η Ιουλία παίρνει μία βαθιά ανάσα … Φύγε Στάθη είναι αργά για μας του λέει μόνο, και λίγο πριν διαλυθεί ο γάμος της, κάνει ένα βήμα μπρος και πηγαίνει στην εκκλησία. Ο Γάμος γίνεται και η  Η Αρετή μαθαίνει για την παρουσία του Στέφανου στον γάμο της Ιουλίας και μαλώνουν άσχημα, ενώ η Μυρτάλη έχει αρχίσει να ενοχλείται από το υπερβολική αδυναμία του Στέφανου για τη μητέρα του.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Γυρίζει ο άντρας της Μαργαρίτας και προκαλεί τρόμο

Η Γη της Ελιάς : Ο Ιάκωβος επεμβαίνει και σώζει το γάμο της Ιουλίας

Τι θα δούμε στα επεισόδια αυτής της εβδομάδας. από την Κυριακή 2 έως και την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου:

Επεισόδιο 116 (Κυριακή 2 Ιανουαρίου)

Η Μαρία έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες στη Μυρτάλη, για να πείσει την Αθηνά να γυρίσει στη Μάνη. Η Αθηνά στην αρχή είναι αρνητική, αλλά η προσέγγιση της Μυρτάλης τη συγκινεί βαθιά. Την ίδια ώρα, ο Ισίδωρος ανακοινώνει στην Αντιγόνη πως σκοπεύει να την αναγνωρίσει και να της δώσει το όνομά του, αγνοώντας πως έχει πέσει σε μια καλοστημένη παγίδα. Η Μαρίνα αντιμετωπίζει στα ίσα τον Μάνο, αποκαλύπτοντάς του πως γνωρίζει τα πάντα για τη μικρή του περιπέτεια με την Ζωή και το κλίμα μεταξύ τους γίνεται πιο ψυχρό από ποτέ. Η Ιουλία διακοσμεί το νέο σπίτι κι ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στη ζωή της με τον αστυνόμο Κουράκο.

Επεισόδιο 117 (Δευτέρα 3 Ιανουαρίου)

Η Ελένη ξεκαθαρίζει στον Ανέστη πως αν ποτέ σηκώσει χέρι, την ίδια στιγμή θα τον καταγγείλει στην αστυνομία. Στο μεταξύ, ο Στάθης πετυχαίνει την Ιουλία στο καφενείο του Πότη και η αμηχανία που επικρατεί ανάμεσά τους είναι εμφανής σε όλους. Η Μαρίνα και ο Μάνος προχωρούν σε διαζύγιο. Στο καφενείο συναντιούνται και ο Λεωνίδας με την Άννα, μ’ εκείνη να τον φλερτάρει.Ο Στάθης μπουκάρει στο σπίτι της Χάιδως σε έξαλλη κατάσταση, απαιτώντας να μην ξαναπλησιάσει την οικογένειά του. Οι Βρεττάκοι πηγαίνουν στο σημείο που δείχνει ο χάρτης και ανακαλύπτουν ότι κάποιος βρέθηκε εκεί πριν από αυτούς…

Επεισόδιο 118 (Τρίτη 4 Ιανουαρίου)

Οι Βρεττάκοι τσακώνονται μεταξύ τους και κατηγορεί ο ένας τον άλλον, αφού είναι φανερό ότι κάποιοι έσκαψαν στο σημείο που έδειχνε ο χάρτης και πήραν ό,τι βρήκαν. Ύποπτοι θεωρούνται ο Ισίδωρος, ο Μάνος αλλά και ο Ιάκωβος.

Η Γη της Ελιάς : Ο Ιάκωβος επεμβαίνει και σώζει το γάμο της Ιουλίας

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Ο Ανέστης είναι βαριά άρρωστος

Η Χάιδω, μαθαίνει για την εγκυμοσύνη της Βασιλικής και, με τη βοήθεια της Ισμήνης, καταφέρνει να πείσει τον Λυκούργο να πάει στην Αθήνα μαζί της. Στο μεταξύ, όσοι νοιάζονται για την Αθηνά, την πιέζουν να μην πουλήσει. Ο Ισίδωρος υπογράφει την πράξη αναγνώρισης πατρότητας για την Αντιγόνη και οι δυο τους φαίνεται να έχουν έρθει πιο κοντά. Η Αθηνά, λίγο πριν την υπογραφή των συμβολαίων, επισκέπτεται τον Ισίδωρο και του επιφυλάσσει μια έκπληξη που δεν θα του αρέσει καθόλου.

 

Επεισόδιο 119 (Τετάρτη 5 Ιανουαρίου)

Ο Ισίδωρος τρώει μεγάλο «χαστούκι» από την Αθηνά, η οποία αναθεωρεί και πλέον αρνείται να του πουλήσει το μερίδιό της. Ο Ισίδωρος κατηγορεί τον Κωνσταντίνο γιατί θεωρεί ότι καθυστέρησε τις υπογραφές των συμβολαίων.

Η Γη της Ελιάς : Ο Ιάκωβος επεμβαίνει και σώζει το γάμο της Ιουλίας

Η Μαργαρίτα προβληματίζεται πολύ από τις μεταπτώσεις στη συμπεριφορά του Αλέξη και μοιράζεται τις ανησυχίες της με την Αθηνά. Ο Αλέξης, από την άλλη, προσεγγίζει πάλι τη Μυρτάλη και την τρομοκρατεί. Η Χάιδω, ο Φίλιππος και ο Λυκούργος πηγαίνουν κρυφά στην Αθήνα, για να οργανώσουν τον γάμο του Φίλιππου με τη Βασιλική.

Επεισόδιο 120 (Πέμπτη 6 Ιανουαρίου)

Η Μυρτάλη παθαίνει υστερία στη θέα του Αλέξη και τον διώχνει κακήν κακώς. Ενημερώνει τη Μαργαρίτα για το συμβάν και της εξηγεί πως την επόμενη φορά που θα την παρακολουθήσει ο γιος της, θα πει τα πάντα στον Στέφανο για την απαγωγή. Η Μαργαρίτα προσπαθεί να «σφίξει τα λουριά» του Αλέξη, αλλά μάταια. Η Άννα πολιορκεί τον Λεωνίδα, αλλά τον βρίσκει πολύ ήπιων τόνων για τα γούστα της. Η Μυρτάλη ρωτάει την Ιουλία ανοιχτά αν έχει ξεπεράσει τον Στάθη, αλλά δεν παίρνει ξεκάθαρη απάντηση.

Η Γη της Ελιάς : Ο Ιάκωβος επεμβαίνει και σώζει το γάμο της Ιουλίας

Από την άλλη, ο Ιάκωβος πιέζει τον Στάθη να σταματήσει να πλησιάζει την Ιουλία, αλλά εκείνος δεν θορυβείται. Την ίδια ώρα, Ιάκωβος κι Αθηνά αρχίζουν να αποκτούν πιο στενή σχέση. Μια ξαφνική λιποθυμία του Ανέστη έρχεται να ταράξει την Αναστασία που ανησυχεί για την υγεία του. Ο Λυκούργος δεν νιώθει άνετα που θα παρευρεθεί στον γάμο του Φίλιππου και της Βασιλικής. Η θέση του γίνεται ακόμα πιο δύσκολη όταν συνειδητοποιεί πως θα γίνει κουμπάρος των παιδιών μαζί με τη Χάιδω. Η Μαργαρίτα ετοιμάζεται να φύγει για τον γάμο στην Αθήνα, αλλά στην πόρτα της εμφανίζεται ένα πρόσωπο από το παρελθόν.

Δείτε όλα τα spoiler και τα επόμενα επεισόδια από την Γη της Ελιάς με ένα κλικ εδώ

 

Close