Κομάντα και Δράκοι: O λόγος που έχουν κοινό σημάδι ο Γιώργος και Ο Ντόντος

Κομάντα και Δράκοι: Αυτός είναι ο λόγος που έχουν κοινό σημάδι ο Γιώργος και Ο Ντόντος. Τι σημαίνει και ποια η σχέση που έχουν τα δύο παιδιά

Σοκαριστική  θα είναι η συνέχεια της σειράς  Κομάντα και Δράκοι καθώς η θεωρία του μπαμπά Μπομπ αποδεικνύεται λάθος .Ο Αναστασάκης αναλαμβάνει δράση, και προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα, ενώ ο Σήφης είναι  μετανιωμένος

O λόγος που έχουν κοινό σημάδι ο Γιώργος και Ο Ντόντος

Εκεί που τα πράγματα έδειχναν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο η Ίρις θα κάνει μία τυχαία ανακάλυψη που θα αλλάξει όλα τα δεδομένα .Η νεαρή κοπέλα διακρίνει το κόκκινο σημάδι που έχουν ο Γιώργος και ό Ντόνος και σοκάρεται. Συνειδητοποιεί,  πώς είναι το τελευταίο κομμάτι του παζλ που της έλειπε.Η Ίρις γνωρίζει πλέον πως ο Bob έκανε λάθος…

Τελικά το κλειδί για τη λύση της Κατάρας που έχει πέσει στον τόπο και κάνει όλους τους ανθρώπους να  βγάζουν τον χειρότερο τους εαυτό και να είναι δυστυχείς , το κρατούν τα δύο αγόρια, που η ζωή τα έφερε κοντά από τη μία στιγμή στην άλλη.  Ο μικρός Γιώργος και ο Ντόντος είναι οι μετά ενσαρκώσεις του Παυλή και του Στεφάνη ,που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους, από τη βεντέτα που ξεκλήρισε πριν από χρόνια το χωριό.  Και όχι ο μπαμπά Μπομ  και ο Παπακαζής όπως πίστευαν.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Έρχεται η μεγάλη επανασύνδεση στο ζευγάρι που όλοι περιμέναμε

Κομάντα και Δράκοι: O λόγος που έχουν κοινό σημάδι ο Γιώργος και Ο Ντόντος

Ξεφεύγοντας από τον δράκο Μιχάλη και το δράκο Στρατή, η Ίρις, τα αγόρια και η Λουλού, κατευθύνονται στη σπηλιά για να εμποδίσουν τα σχέδια του Μπαμπά Μπομπ, όπου θέλει εκείνος και ο αδερφός του να δώσουν  τέλος στη ζωή τους για το καλό των υπολοίπων.  ο Παπακαζής κάνει μία απελπισμένη προσπάθεια να ξεφύγει,  γιατί δεν θέλει να πεθάνει.  Την ώρα που ο δράκο Κωστής κρύβει την Καλογρίδη στη σπηλιά.

Ο Σήφης, πηγαίνει στην αστυνομία μετανιωμένος για την προδοσία του. Ο μικρός κομάντο πήγαινει στην αστυνομία , αποφασισμένος να αποκαλύψει όσα γνωρίζει και να αναφέρει τις απειλές που δέχτηκε από τους Δράκους,  οι οποίες τελικά τον οδήγησαν να τους πει όσα ήξερε για τον Ντόντο.

Δείτε ακόμη Σασμός: θύμα βιασμού η Σεμίνα από τον πατριό της

Κομάντα και Δράκοι: O λόγος που έχουν κοινό σημάδι ο Γιώργος και Ο Ντόντος

Ωστόσο δεν έχει την αντιμετώπιση που περίμενε. Οσοι βρίσκονται εκεί, τον αντιμετωπίζουν με καχυποψία και γρήγορα συνειδητοποιεί πως κανένας δεν τον πιστεύει, όταν τους λέει πως ο Ντόντος και οι υπόλοιποι φίλοι του βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο  Αναστασάκης ζήτα βοήθεια

Κομάντα και Δράκοι: O λόγος που έχουν κοινό σημάδι ο Γιώργος και Ο Ντόντος

Δείτε ακόμη Άγριες Μέλισσες: Η οικογένεια των Σεβαστών ξανά μαζί

Στο χωριό ο Αναστασάκης που έχει αναλάβει δράση μιας και η κατάσταση εχει ξεφύγει, προσπαθεί να βγάλει άκρη ανάμεσα στους αντιμαχόμενους χωριανούς, που καλούνται να παραδώσουν τα όπλα τους. Οι ίδιοι όμως δεν έχουν σκοπό να παρατήσουν τα αιμοβόρα σχέδιά τους τόσο εύκολα. Οι εχθρικές διαθέσεις τους, φαίνεται πως δύσκολα μπορούν  να αναχαιτιστούν.

Την ίδια στιγμή ο Βασίλης, ωρύεται στο κρατητήριο καθώς θεωρεί μεγάλη αδικία, το γεγονός πως ο επιθεωρητής έδωσε εντολή να τον συλλάβουν ως υπεύθυνο για την απαγωγή της Καλογρίδη.  Ωστόσο αστυνομικός τελικά με τη βοήθεια του Σήφη ,που βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή, στο σωστό μέρος ,θα καταφέρει να αποδράσει μαζί με τον Νεκτάριο, που θεωρείται και αυτός ύποπτος . Ενώ η βεντέτα στο χωριό φουντώνει ολοένα και περισσότερο, ο Βασίλης και ο Αναστασάκης αποφασίζουν να αφήσουν για λίγο τις διαφορές τους στην άκρη και να συνεργαστούν.  Ομως τα πλάνα τους ανατρέπονται, τη στιγμή που ενημερώνεται ότι πρέπει να κατευθυνθούν επειγόντως στη σπηλιά….

Κομάντα και Δράκοι: Η ιστορία της Βεντέτας

Κομάντα και Δράκοι: O λόγος που έχουν κοινό σημάδι ο Γιώργος και Ο Ντόντος

Ο νεογέννητος Παυλής σώζεται από τη γενναιοψυχία της Ελένης, που αψηφά την πολυετή βεντέτα των δύο οικογενειών, και στέκεται δίπλα του σαν δεύτερη μάνα. Ο Παυλής Δρακάκης και ο Στεφανής Καζάκης μεγαλώνουν με το γάλα της ίδιας μάνας και δημιουργείται μεταξύ τους μία δυνατή φιλία που ξεπερνά το μίσος των δύο οικογενειών.

Το κακό, όμως, καραδοκεί και, όταν θύμα της βεντέτας πέφτει ο αδελφός του Παυλή, ο πατέρας του τον ορκίζει να πάρει το αίμα τους πίσω αφαιρώντας τη ζωή του αγαπημένου του φίλου. Ο Στεφανής ξέροντας πως δε θα γλιτώσει, είναι αποφασισμένος να θυσιαστεί. Όμως, ο Παυλής δεν μπορεί να σκοτώσει τον αδελφικό του φίλο.

Κομάντα και Δράκοι: O λόγος που έχουν κοινό σημάδι ο Γιώργος και Ο Ντόντος

Αντί γι’ αυτό ενώνουν το αίμα τους και ορκίζονται αιώνια φιλία. Ο Στεφανής κρύβεται σε μια σπηλιά, ενώ ο Παυλής βάζει σε εφαρμογή το σχέδιό του να σταματήσει την κατάρα που έχει ξεκληρίσει τις δύο οικογένειες. Ζητά τη βοήθεια του Δράκο-Τζον, του πλούσιου θείου του που ζει στην Αμερική, και με την επιστροφή του στο χωριό αποκαλύπτεται όλη η αλήθεια: ο Στεφανής είναι ζωντανός.

Οι δύο φίλοι γίνονται σύμβολο συμφιλίωσης των δύο οικογενειών και προχωρούν στην κατασκευή της εκκλησίας του Αη Γιώργη τιμώντας τη μνήμη του νεκρού αδελφού του Παυλή.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Φονική επίθεση σε Ισίδωρο και Ιουλία

Στα θυρανοίξια της εκκλησίας ένας κόρακας κάθεται στο καμπαναριό και ένας χωριανός τον πυροβολεί, αλλά αστοχεί. Η παρεξήγηση που ακολουθεί κορυφώνεται με έναν καταιγισμό πυροβολισμών και τα πτώματα σωριάζονται το ένα μετά το άλλο.

Ο Στεφανής και ο Παυλής αγκαλιάζονται ώσπου μια σφαίρα διαπερνά το στέρνο και των δύο φίλων. Η αυλή της εκκλησίας έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο.

Τα ονόματα των νεκρών και η ημερομηνία 12/7/1921 χαράζονται στις ταφόπετρες.

Close