Αφράτα και λαχταριστά ψωμάκια τύπου brioche ιδανικά για κολατσιό

Αφράτα και πεντανόστιμα ψωμάκια τύπου brioche. Μια εύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα, μαλάκα και πολύ αφράτα ψωμάκια, ιδανικά για το κολατσιό στο σχολείο ή το δεκατιανό. Ακόμα και για τις φόρες που τα παιδιά μας θέλουν μπέργκερ ή σάντουιτς, είναι η καλύτερη λύση για να ένα ψωμάκι  με δικά σας υλικά φτιαγμένο από τα χεράκια σας. Επίσης μπορείτε να το γεμίσετε με μαρμελάδα ή κάποια πραλίνα για ένα γρήγορο και ελαφρύ σνακ . Φτιάξτε τα, θα τα λατρέψουν όλοι και εσείς δεν θα αγοράσετε πότε ξανά έτοιμα!

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα το γάλα κρύο, το νερό ζεστό (για να πετύχουμε την σωστή θερμοκρασία και να μην κάψουμε την μάγια) την ζάχαρη και την μάγια και τα ανακατεύω. Μέτα προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνω. Το αφήνω σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να διπλασιαστεί. Μέτα τα πλάθω μπαλίτσες όσα γραμμάρια θέλω. Εγώ τα έκανα περίπου 45 γραμμάρια το καθένα, τα τοποθετώ στο ταψί με λίγο κενό ανάμεσα τους, αφού πρώτα βάλω λαδόκολλα. Αφήνω πάλι να φουσκώσουν, τα περνάω με λίγο αυγό και τα ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. Όταν τα βγάλω τα περνάω με λίγο λάδι.

Αφράτα και λαχταριστά ψωμάκια τύπου brioche ιδανικά για κολατσιό

Αφράτα και λαχταριστά ψωμάκια τύπου brioche ιδανικά για κολατσιό

Η συνταγή είναι της ‎Δημητρα Ευσταθιαδου

Close