Γιουβαρλάκια μαμαδίστικα και πολύ νόστιμα. Χωρίς αυγό για τα παιδάκια με αλλεργίες γίνεται πεντανόστιμη. Ιδανική σούπα για αρρώστειες και κρύες μέρες.
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί.
Θέλουμε μια μαλακή ζύμη , μαλακή ,για να μη γίνουν σκληρά.
Βάζω νεράκι στη κατσαρόλα να βράσει, προσθέτω λίγο λαδάκι και δύο κύβους λαχανικών και επίσης λίγο πελτέ γιατί θέλω να έχει λίγο χρώμα αφού δεν κάνω αυγολέμονο να κιτρινίσει το φαγητό…
Πλάθω τα γιουβαρλάκια,τα αλευρώνω με αλεύρι μισό λευκό και μισό καλαμποκίσιο (για να δέσει η σάλτσα μου αφού δεν τα αυγοκόβω)και επίσης ρίχνω μέσα στο νερό μια δυο πατατούλες μικρές που με το άμυλο τους δένουν επίσης το ζουμί.
Κανονικά μόλις είναι βρασμένα θέλουν ένα αυγό χτυπημένο με λίγο λεμόνι για να γίνει το κλασικό αυγολέμονο,αλλά εγώ το αφήνω ως έχει με ζουμάκι δεμένο.
Η συνταγή είναι της Κικη Τριλυρακη
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες