Γιουβαρλάκια χωρίς αυγόκομμα ιδανικά για παιδιά!

Γιουβαρλάκια μαμαδίστικα και πολύ νόστιμα. Χωρίς αυγό για τα παιδάκια με αλλεργίες γίνεται πεντανόστιμη. Ιδανική σούπα για αρρώστειες και κρύες μέρες.

Υλικά

1 κιλό κιμάς μοσχάρι περασμένος μια φορά
Αλάτι,πιπέρι
1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι (εγώ δε θέλω να λασπώσει και βάζω τύπου barba ben,αλλά είναι ωραίο και το καρολίνα)
Μισό ματσάκι άνηθο (αν δεν σας αρέσει μπορείτε και μαϊντανό η και συνδυασμό αυτών)
Ένα φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο ή πολύ ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοτριμμένο

 

Δείτε ακόμα Μοσχαράκι με μανιτάρια κρεμά γάλακτος και ρύζι 

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί.
Θέλουμε μια μαλακή ζύμη , μαλακή ,για να μη γίνουν σκληρά.
Βάζω νεράκι στη κατσαρόλα να βράσει, προσθέτω λίγο λαδάκι και δύο κύβους λαχανικών και επίσης λίγο πελτέ γιατί θέλω να έχει λίγο χρώμα αφού δεν κάνω αυγολέμονο να κιτρινίσει το φαγητό…
Πλάθω τα γιουβαρλάκια,τα αλευρώνω με αλεύρι μισό λευκό και μισό καλαμποκίσιο (για να δέσει η σάλτσα μου αφού δεν τα αυγοκόβω)και επίσης ρίχνω μέσα στο νερό μια δυο πατατούλες μικρές που με το άμυλο τους δένουν επίσης το ζουμί.
Κανονικά μόλις είναι βρασμένα θέλουν ένα αυγό χτυπημένο με λίγο λεμόνι για να γίνει το κλασικό αυγολέμονο,αλλά εγώ το αφήνω ως έχει με ζουμάκι δεμένο.

Γιουβαρλάκια χωρίς αυγόκομμα ιδανικά για παιδιά!

Η συνταγή είναι της Κικη Τριλυρακη

Δείτε ακόμα Κανελόνια με κιμά και τυρί!!!

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ


Close