Κιμαδόπιτα με χωριάτικο χειροποίητο φύλλο, φέτα και πιπεριές

Η κιμαδόπιτα είναι μια παραδοσιακή συνταγή της ελληνικής κουζίνας, που αρέσει σε όλη την οικογένεια! Η συγκεκριμένη κιμαδόπιτα  με χωριάτικο χειροποίητο φύλλο είναι όνειρο, δεν έχετε ξαναφάει πιο νόστιμη κιμαδόπιτα! Είναι η πιο μοσχομυρωδάτη , χορταστική , πληθωρική και τραγανή πίτα που έχετε φτιάξει ποτέ!  Ένας υπέροχος συνδυασμός του κιμά με πιπεριές τυριά και γιαούρτι που θα τους κάνει όλους να γλύφουν τα δάχτυλα τους.

Δείτε ακόμα Αφράτα κολοκυθοτυροπιτάκια με σουσάμι για κολατσιό

Υλικά

Για το φύλλο

400 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι
200 γραμμάρια περίπου νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση

Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πράσα ψιλοκομμένα
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πιπεριά κέρατο
1 μικρή ντομάτα κομμένη κυβάκια
100γρ κεφαλοτύρι
100γρ φέτα
Μισό ποτηράκι κρασί
2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
Αλάτι

πιπέρι

πάπρικα γλυκιά

λίγο κύμινο

ελαιόλαδο

Δείτε ακόμα Μακαρονόπιτα με κρεμά γάλακτος, φέτα, μπέικον και πιπεριές 

Εκτέλεση

Για το φύλλο

Σε ένα σκεύος κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το νερό και ζυμώνουμε. Μπορεί να χρειαστεί ελάχιστο παραπάνω ή ελάχιστα λιγότερο. Αυτό εξαρτάται από το αλεύρι. Εγώ χρησιμοποίησα αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Πρέπει να είναι ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμαράκι χωρίς να κολλάει στα χέρια. Το λαδώνουμε ελαφρώς το σκεπάζουμε για μισή έως μία ώρα να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια το χωρίζουμε στη μέση και το κάθε ένα το κόβουμε σε 5 ιδια κομμάτια. Ανοίγουμε με τον πλαστή πασπαλίζοντας λίγο κορν φλάουρ. Σε μέγεθος ενός πιάτου. Έχουμε λιώσει μισό βούτυρο μισό ελαιόλαδο και λαδώνουμε τα φύλλα. Βάζουμε σε ξεχωριστά πιάτα 5 + 5 στο καθένα, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Κατόπιν τα ανοίγουμε με το πλάστη στο μέγεθος του ταψιού μας, το κάτω να είναι μεγαλύτερο, για να μπορούμε να κλείσουμε καλά την πίτα μας…ανοίγουμε και το άλλο φύλλο καλύπτουμε την πίτα μας φτιάχνουμε γύρω-γύρω τον κόθρο, βουτυρώνουμε πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι προαιρετικά, και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 έως 60 λεπτά αναλόγως το φούρνο. Έγινε πολύ νόστιμη και το φύλλο αφράτο και τραγανό ποίημα.

Για την γέμιση

Σοτάρω πολύ καλά τον κιμά με το ελαιόλαδο μέχρι να διαλύσει και προσθέτω το κρεμμύδι και το πράσο αφήνω να σοταριστεί καλά, και σβήνω με κρασί… Στη συνέχεια προσθέτω τις πιπεριές και τη ντομάτα και αφήνω να σιγοβράσει για 20 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά του. Όταν κρυώσει προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά αυγά γιαούρτι τυριά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Κιμαδόπιτα με χωριάτικο χειροποίητο φύλλο, φέτα και πιπεριές

Δείτε ακόμα Παραδοσιακή Σπανακόπιτα με φέτα και χειροποίητο φύλλο 

Κιμαδόπιτα με χωριάτικο χειροποίητο φύλλο, φέτα και πιπεριές

Κιμαδόπιτα με χωριάτικο χειροποίητο φύλλο, φέτα και πιπεριές

Κιμαδόπιτα με χωριάτικο χειροποίητο φύλλο, φέτα και πιπεριές

Κιμαδόπιτα με χωριάτικο χειροποίητο φύλλο, φέτα και πιπεριές

Δείτε ακόμα Σκεπαστή πίτσα σπέσιαλ με σφολιάτα και σουσάμι σαν πίτα 

Κιμαδόπιτα με χωριάτικο χειροποίητο φύλλο, φέτα και πιπεριές

Η συνταγή είναι της Marina Hatzidaki

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ


Close