Μακαρόνια φούρνου με σάλτσα Ναπολιτέν στο λεπτό!

Από τις κλασικές και αγαπημένες μακαρονάδες φούρνου!! Γίνεται στο λεπτό και η νοστιμιά της ξετρελαίνει όλη την οικογένεια!! Μία συνταγή του λεπτού για όλες τις ώρες!! Αν είσαι μακαρονας….

Υλικά

Για την σάλτσα…
2 συσκευασίες αποφλοιωμένα ντοματάκια (πομοντόρια μακρόστενα)
ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
2-3 πρέζες ζάχαρη
λίγες σταγόνες ξύδι
αλάτι
πιπέρι
λίγα φύλλα βασιλικό φρέσκο

Δειτε ακομα Μακαρόνια κοτοπουλο και μπεσαμέλ συνθέτουν το τελειο πιατο

Εκτέλεση

Λιώνουμε τα πομοντόρια με τα χέρια μας σε μπολ.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφήνουμε να γίνει διάφανο ανακατεύοντας το τακτικά για περίπου 5′.
Προσθέτουμε τα σκόρδα και σοτάρουμε για 2′
Προσθέτουμε τις ντομάτες και με ξύλινη κουτάλα τις πατάμε… Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για περίπου 30′ Πότε πότε, ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα. Η σάλτσα μετά από μισή ώρα θα έχει πυκνώσει και οι ντομάτες θα έχουν πολτοποιηθεί. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα φύλλα του βασιλικού. Ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.
Βράζουμε τα μακαρόνια 3-4 λεπτά λιγότερο απ’ότι λέει η συσκευασία. Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με λίγο βούτυρο για να μην μας κολλήσουν. Έχουμε τριμμένο κεφαλοτύρι και ρεγκάτο και τα αναμειγνυουμε. Ρίχνουμε σε ένα πυρέξ μια στρώση από τα τυριά και λίγο σάλτσα, μετά μακαρόνια, τυριά, σάλτσα και συνεχίζουμε εναλλάξ μέχρι να μας τελειώσουν τα μακαρόνια. Τελειώνουμε με σάλτσα και κομματάκια τυρί από πάνω για την κρούστα. Ψήνουμε στους 180° C αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για 20 περίπου λεπτά.

Δειτε ακομα Μακαρόνια με τυριά και μπέικον σε φόρμα

Μακαρόνια φούρνου με σάλτσα Ναπολιτέν στο λεπτό!

Η συνταγή είναι από τη σελίδα στο facebook Οι Γεύσεις της Ελένης

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ


Close