Μοσχάρι Marengo με μανιτάρια και κόκκινη σάλτσα με μυρωδικά

Μοσχάρι Marengo με μανιτάρια και σάλτσα από πορτοκάλι λευκό κρασί και μυρωδικά. Μία εύκολη συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό που γίνεται πολύ ζουμερό και μαλακό. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ζυμαρικά ή ρύζι και να το σερβίρετε σε οικογενειακά ή επίσημα τραπέζια. Ένα φαγητό για όλες τις ώρες που θα εντυπωσιαστούν όλοι και θα γίνει ανάρπαστο.

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς

Ζεσταίνουμε μια Κ τ σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Τσιγαρίζουμε το κρέας και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα, που μπορεί να μπει και στο φούρνο. Αλλιώς σε ένα πλατύ και βαθύ σκεύος … που να μπαίνει και στο φούρνο!

Προσθέτουμε επιπλέον μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι.

Τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι πάνω από το κρέας στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε το λευκό κρασί στο τηγάνι με το κρεμμύδι. Βράζουμε για ένα λεπτό. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το κρασί στην κατσαρόλα. Περιμένουμε να αρχίσει να σιγοβράζει και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, τα βότανα, την φλούδα και το χυμό Πορτοκαλιού. Αφήστε να σιγοβράσει. Καλύπτουμε και μεταφέρουμε τη κατσαρόλα στο φούρνο. Σιγοψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ψήνουμε στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά.
Βγάλτε το από το φούρνο. Αφαιρέστε τη φλούδα πορτοκαλιού. Διακοσμήστε με φρέσκο μαϊντανό ή βασιλικό.

Σερβίρισμα: Σερβίρεται συνήθως με ρύζι ή ζυμαρικά.

*Αν Δεν έχετε κατάλληλο σκεύος που να κάνει και για βράσιμο και να μπορεί να μπει στο φούρνο, συνεχίστε το σιγοβράσιμο στη κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα και στη συνέχεια προσθέστε τα μανιτάρια σιγοβράζοντας για 15-20 λ ακόμα.

Μοσχάρι Marengo με μανιτάρια και κόκκινη σάλτσα με μυρωδικά

Η συνταγή είναι από την σελίδα στο facebook Mediterranean Cook

Close