Μπατζινααα
- αλευρι 500 γρ. (περίπου)
- μπέικιν πάουντερ στη μύτη του κουταλιού (ελάχιστο)
- γάλα 1 ποτήρι (300ml περίπου)
- γιαουρτι 4,5 κουταλιές
- ελαιολαδο κάτι λιγότερο από 1/4 ποτηριού περίπου 30ml)
- αυγα 3 χτυπημένα
- φέτα 300 γρ. τριμμένη στο χέρι
- γραβιέρα 100 γρ.
- κολοκυθάκια 3 μικρά τριμμένα
- πιπέρι ελάχιστο
Υλικά
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε ένα μπολ τη φέτα θριμματισμενη με το χέρι, και την γραβιέρα τριμμένη , τα αυγά, το λάδι,το τριμμένο κολοκυθάκι, το μπέικιν, και πιπέρι, το γάλα, το γιαουρτι και σιγά σιγά το αλεύρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός (όχι πολύ αραιός).
Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο, το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι (για να μην
κολλήσει η πίτα μας) και ρίχνουμε το χυλό. Σκορπίζουμε από πάνω τριμμένη τη φέτα με το χέρι (τα 100 γρ.) και το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια σε όλη την επιφάνεια.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C για 45′ περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, και στο τέλος ανεβάζουμε το ταψί ψηλά στη σχάρα ψήνοντας για άλλα 5΄(στους 200° C) να «αρπάξει» η φέτα.
Η συνταγή είναι της Εύη Ρουσσοπούλου