Πως να φτιάξετε και τι σημαίνει η Κουλούρα αρραβώνα

Η κουλούρα είναι συνυφασμένη με τον γάμο, σε πολλά μέρη τις Ελλάδας και με τον αραβωνα.
Στα μέρη μας την πάει ο γαμπρός στην Νυφη, στον αραβωνα, η στο στρώσιμο του κρεβατιού που είναι το δικό μας έθιμο.

Αφού αλλάξουν τις βέρες, παίρνει η πεθερά την κουλούρα και την δίνει στον γαμπρό και στην νύφη, στέκονται αντικριστά και κρατάνε καλά από την πλευρά του ο καθένας, και προσπαθούν να την σπάσουν.
Έτσι οποιος πάρει το μεγαλύτερο κοματι λέγεται θα έχει το πάνω χέρι στην συζυγική ζωή.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

σε μια λεκάνη κοσκινιζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα στην μέση και ρίχνουμε όλα τα ΥΛΙΚΑ μας εκτός από το νερό,
Αρχίζουμε να ανακατεύουμε από το κέντρο λίγο λίγο περνώντας αλεύρι, και αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό, ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία μαλακή ζύμη, αν μας πέσει περισσότερο νερό προσθέτουμε λίγο αλεύρι.

Τώρα βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε ένα ταψί στρογγυλό 32 cm και βάζουμε μέσα την ζύμη.
Αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα σε ζεστό μέρος η βάζουμε τον φούρνο μας στους 50 c βαθμούς, και αφήνουμε εκεί να φουσκώσει.
Τώρα κάνουμε το κέντημα ( τα λουλούδια δηλαδή)
Εδώ θέλουνε μια ζύμη απλή, λευκή να κάνει αντίθεση.

Για τα λουλούδια

Ζυμώνουμε αφήνουμε για λίγο στην άκρη και πλάθουμε ότι σχέδιο θελουμε.

Τοποθετούμε τα λουλούδια πάνω στην κουλούρα και ψηνουμε στους 180 c βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.

Η συνταγη είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: Cooking Tips’ Σπιτικά

Πως να φτιάξετε και τι σημαίνει η Κουλούρα αρραβώνα

Πως να φτιάξετε και τι σημαίνει η Κουλούρα αρραβώνα

Πως να φτιάξετε και τι σημαίνει η Κουλούρα αρραβώνα

Πως να φτιάξετε και τι σημαίνει η Κουλούρα αρραβώνα

Close