Ζύμη για αλμυρά άλλα και γλυκά κρουασανάκια που θα λατρέψουν τα παιδιά!

Άλλα με τυριά και ζαμπόν και άλλα με πραλίνα!! Δεν έμεινε κανένα.

Υλικά και εκτέλεση

1 ποτήρι γάλα, μισό ποτήρι λάδι, 2 αυγά, 1 κγ. αλάτι, 1 κγ. ζάχαρη, 1 ξηρή μαγιά και αλεύρι όσο πάρει για να μη κολλαει στα χέρια,περίπου 400-500 γρ . Όλα μαζί..Τα ανακατεύουμε

Δειτε ακομα Τα πιο αφράτα κρουασανάκια με γέμιση μερέντας!

Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου, ανοίγουμε φύλλο στρογγυλό, και γεμίζουμε με ότι θέλουμε.. Αλείφουμε με κρόκο αραιωμένο με ελάχιστο γάλα.Βγαίνουν περιπου 35 κομμάτια . Τα ψήνω στους 180 περίπου 20 λεπτά .

Για να γίνουν οπως της φωτογραφίας χάραξα λίγο το φύλλο πριν το τύλιγμα.

Ζύμη για αλμυρά άλλα και γλυκά κρουασανάκια που θα λατρέψουν τα παιδιά!

Μια συνταγη απο την Eleni Tsikourona

 

Δείτε εδώ τις καλύτερες συνταγές για το σχολείο


Close