4 ασυνήθιστα σημάδια του καρκίνου του παχέος εντέρου που αγνοούμε όλοι μας

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ο τρίτος πιο κοινός καρκίνος. Μόνο το 2016, σχεδόν 140.000 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με κάποιο τύπο καρκίνου του παχέος εντέρου. Αυτό που κάνει αυτού του είδους τον καρκίνο θανατηφόρο είναι οτι οι περισσότεροι άνθρωποι το εντοπίζουν σε μεταγενέστερα στάδια όταν η θεραπεία είναι πιο δύσκολη. Ένας από τους λόγους για τους οποίους ο καρκίνος του παχέος εντέρου φανερώνεται πολύ αργά, είναι οτι τα συμπτώματα που παράγει είναι πολύ ήπια και συνήθως δεν μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε οτι αυτά είναι συμπτώματα μιας τόσο σοβαρής ασθένειας.

Δείτε ακόμη:Έλαιο μέντας:Τα θαυματουργά οφέλη του στην υγεία

Εδώ θα βρείτε λοιπόν τα πιο κοινά προειδοποιητικά σημάδια του καρκίνου του παχέος εντέρου που οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως αγνοούν. Παρατηρώντας αυτά τα σημάδια νωρίς είναι ζωτικής σημασίας για την έγκαιρη διάγνωση, καθώς και την επιτυχή θεραπεία του καρκίνου.

  • Κράμπες

simadia-tou-karkinou-tou-pacheous-entero1_

Ένα από τα πρώτα συμπτώματα του καρκίνου του παχέος εντέρου είναι οι κράμπες στην κοιλιακή περιοχή. Αυτό που κάνει αυτό το σημάδι να αγνοηθεί είναι ότι κοιλιακές κράμπες συχνά συνδέονται με πολλές άλλες, μη-καρκινικές καταστάσεις. Ενώ είναι αλήθεια ότι οι κοιλιακές κράμπες δεν είναι πάντα μια επικίνδυνη ειδοποίηση, εάν αντιμετωπίζετε έντονες και μακράς διαρκείας κράμπες στο στομάχι που δεν φεύγουν, ειδικά αν συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα του καρκίνου του παχέος, μην διστάσετε να συζητήσει το θέμα με ένα γιατρό.

Αυτό που κάνει αυτού του είδους τον καρκίνο θανατηφόρο είναι οτι οι περισσότεροι άνθρωποι το εντοπίζουν σε μεταγενέστερα στάδια όταν η θεραπεία είναι πιο δύσκολη.

  • Κούραση

simadia-tou-karkinou-tou-pacheous-entero2_

Ένα άλλος σύμπτωμα που δεν λαμβάνονται υπόψη είναι η κόπωση. Επειδή η χρόνια κόπωση είναι τόσο κοινή αυτές τις μέρες, δεν θεωρείτε έκπληξη και έτσι συχνά θεωρείται ως ασήμαντη. Η έλλειψη ύπνου, ο ταραχώδης τρόπος ζωής και η έλλειψη ύπνου είναι οι πιο κοινές αιτίες που οδηγούν στη κούραση.
Ωστόσο, αν η κούραση σας δεν φεύγει, ακόμη και όταν έχετε ξεκουραστεί αρκετά, δεν πρέπει να αγνοήσετε. Ακόμα περισσότερο, αν συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα του καρκίνου του παχέος εντέρου, είναι ένα σοβαρό προειδοποιητικό σημάδι. Αυτό συμβαίνει γιατί τα καρκινικά κύτταρα χρησιμοποιούν την ενέργεια του σώματος προκαλώντας έτσι το σύμπτωμα της κούρασης. Επιπλέον, ο καρκίνος του παχέος εντέρου μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία του ορθού, η οποία είναι μια άλλη αιτία της κόπωσης.

Δείτε ακόμη:10 προβλήματα υγείας που μας λέει ο καθρέφτη μας! 

  • Απότομη απώλεια βάρους

simadia-tou-karkinou-tou-pacheous-entero3_

Ξαφνική και ακούσια απώλεια βάρους άνω του 5% της μάζας του σώματός σας σε ένα-δυο μήνες είναι ένα σοβαρό προειδοποιητικό σημάδι που δεν πρέπει ποτέ να αγνοηθεί. Για παράδειγμα, εάν ζυγίζετε 150 κιλά, και χάνετε πάνω από 7 κιλά, χωρίς να έχετε αλλάξει διατροφή ,τότε αυτή είναι μια σοβαρή ειδοποίηση και θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, τα καρκινικά κύτταρα χρησιμοποιούν αρκετή ενέργεια σώματος, ενώ το ανοσοποιητικό σύστημα προσπαθεί σκληρά για να σταματήσει την ασθένεια από το να κάνει μεταστάσεις. Αυτή η υπερβολική δαπάνη ενέργειας είναι που προκαλεί τέτοια δραματική απώλεια βάρους.

Στην περίπτωση του καρκίνου του παχέος εντέρου, ένας μεγάλος όγκος μπορεί να εμποδίσει έντερο επηρεάζοντας έτσι τις κινήσεις του εντέρου ενός ατόμου και προκαλεί απώλεια όρεξης και ριζική απώλεια βάρους.

Δείτε ακόμη:Τα συγκλονιστικά οφέλη που έχει το μετάξι του καλαμποκιού για την υγεία. 

  • Ασυνήθιστε εντερικές κινήσεις

simadia-tou-karkinou-tou-pacheous-entero4_

Η σύγχρονη ζωή είναι γενικά αρκετά ταραχώδης. Οι άνθρωποι έχουν πάρα πολλά να κάνουν και αυτό έχει ως συνέπεια να έχουν πολύ λίγο χρόνο για τον εαυτό τους. Αυτό σημαίνει επίσης ότι οι άνθρωποι αδυνατούν να δώσουν και αρκετή προσοχή στις κινήσεις του εντέρου τους. Ωστόσο, η συχνότητα, η συνέπεια και η εμφάνιση αυτών των κινήσεων μπορεί να πει πολλά για την υγεία μας, ακόμα μπορεί να δείχνουν και την παρουσία του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Πολλοί άνθρωποι επηρεάζονται από πολύποδες του παχέος εντέρου, τα οποία είναι μικρά συμπλέγματα κυττάρων που μπορούν να γίνουν καρκινικά με την πάροδο του χρόνου. Όταν αυτοί οι πολύποδες γίνονται όγκοι, αρχίζουν να επηρεάζουν τις κινήσεις του εντέρου. Οι αλλαγές των κοπράνων σας είναι ένα σοβαρό σημάδι που αναζητά επείγουσα ιατρική φροντίδα, επειδή οι όγκοι του παχέος εντέρου επηρεάζουν την λειτουργία του.

 

Πηγή: healthyfoodelements.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close