Συνταγή για αφράτους κουραμπιέδες με καβουρδισμένα αμύγδαλα για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ ή για κέρασμα την περίοδο των Χριστουγέννων, καλύτεροι και από του ζαχαροπλαστείου.
Υλικά:
- βούτυρο γάλακτος 3 κούπες φρέσκο αγελαδινό
- φυτίνη 2 κουταλιές της σούπας
- ζάχαρη άχνη Μισή κούπα
- αμυγδαλα Μισή κούπα καβουρδισμένα
- βανίλια 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3,5 κούπες
Για το πασπάλισμα :
- ζάχαρη άχνη 1 κιλό περίπου
Οι κουραμπιέδες είναι από τα πιο δημοφιλή Χριστουγεννιάτικα γλυκά και δεν λείπουν από κανένα τραπέζι κάθε χρόνο στις Γιορτές. Σήμερα λοιπόν θα σου δείξουμε πώς μπορείς να φτιάξεις αφράτους κουραμπιέδες που μοσχοβολούν βούτυρο και με καβουρδισμένο αμύγδαλο. Είναι η πιο εύκολη και πετυχημένη συνταγή για κουραμπιέδες.
Αν δεν έχεις ξαναφτιάξει ποτέ κουραμπιέδες, είναι μία τέλεια συνταγή για να επιλέξεις. Με αφράτη ζύμη, ελάχιστο ψήσιμο και μπόλικα καβουρδισμένα αμύγδαλα, αυτοί οι κουραμπιέδες θα ξετρελάνουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους. Δεν πρέπει να λείπουν από κανένα γιορτινό τραπέζι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους κουραμπιέδες για μπουφέ:

Χρονια πολλαααα…Καλη χρονια σε ολους-ες με υγεια πανω απ ολα. Μου λειψατε πολυ…..Απ το λιγο που εμπαινα εβλεπα και θαυμαζα τις δημιουργιες σας και ειδικα αυτες της αγαπημενης μου Γκολφως και της χρυσοχερας Νικης Μαν. Εφτιαξα και εγω λιγα γλυκα για τις φετινες γιορτες αλλα λογω δουλειας και ιωσης δεν μπορεσα να τα αναρτησω….Μελομακαρονα λοιπον και κουραμπιεδες καθως και η πρωτη βασιλοπιτα για το σπιτι του αδερφου μου..επεται η δικη μου και του γραφειου..η συνεχεια αυριο
Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο γάλακτος, τη φυτίνη, την ζάχαρη άχνη, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα, την βανίλια και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σιγά σιγά, ενώ ζυμώνουμε παράλληλα. Μεγάλη προσοχή στο ζύμωμα.
Θέλει απαλές κινήσεις, σαν να χαϊδεύουμε στην ουσία τα υλικά μας, μέχρι να απορροφηθούν πλήρως. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε για 30 λεπτά στην άκρη. Έπειτα πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, σε ένα ταψί με λαδόκολλα για 20 λεπτά το πολύ, αυστηρά. Τους αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Άλλες συνταγές για κουραμπιέδες που θα λατρέψεις:
- Κουραμπιέδες με λευκή σοκολάτα
- Polvodores: Οι μεξικάνικοι κουραμπιέδες
- Η κλασική συνταγή για κουραμπιέδες αμύγδαλα
Η φωτογραφία της συνταγής είναι της φίλης μας Sofia Pavlou
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr