ιδέες-για-χριστουγεννιάτικες-παιδικές-κατασκευές-Χριστούγεννα 2022-

Αυτές οι παιδικές κατασκευές θα σας βοηθήσουν να περάσετε δημιουργικό χρόνο τις γιορτινές μέρες με τα παιδιά σας. Τα Χριστούγεννα 2022, ήρθαν και είμαστε εδώ για να τις απολαύσουμε στο έπακρο με τα αγγελούδια μας!

Οι παιδικές κατασκευές είναι πολύ σημαντικές για τα παιδιά. Καταρχάς βοηθούν στο να οξύνουν τα παιδιά την φαντασία τους, να εξασκήσουν την λεπτή και την αδρή κινητικότητα και φυσικά να περάσουν δημιουργικό χρόνο με φίλους, αδέρφια και γονείς.

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή των παιδιών. Αν θέλετε να την λατρέψουν λίγο παραπάνω, αυτές οι χριστουγεννιάτικες παιδικές κατασκευές που θα τις κάνετε μαζί με τα παιδιά σας, θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε. Διαβάστε παρακάτω: 

Ιδέες για παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Χριστουγεννιάτικες κούπες με το αποτύπωμα των παιδιών

Φτιάξτε μαζί με τα παιδιά σας, τις Χριστουγεννιάτικες κούπες που θα πίνουν το γάλα τους. Διαλέξτε μία λευκή, μεγάλη κούπα και αφήστε τα παιδιά να ζωγραφίσουν τα χεράκια τους με πράσινη τέμπερα.

Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικες παιδικές κατασκευές με κουκουνάρια: 15 ιδέες

Αφήστε το παιδί να ακουμπήσει το ποτήρι, αφήνοντας το αποτύπωμά του και αφού στεγνώσει, βάλτε το να το ζωγραφίσει με αστεράκια και στολίδια. Ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα το λατρέψει.

Χριστούγεννα 2022: Ιδέες για παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές

Ιδέες για παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Χριστουγεννιάτικα στολίδια από πηλό

Μπορείτε να φτιάξετε τα ίδια Χριστουγεννιάτικα στολίδια με αλατοζύμη. Στην προκειμένη δουλέψτε μαζί με τα παιδιά τον πηλό δίνοντας Χριστουγεννιάτικο σχήμα. Αφήστε το να παγώσει και με τέμπερες, ζωγραφίστε μαζί με τα παιδιά τα στολίδια. Περάστε έναν σπάγκο και είναι έτοιμα.

χριστουγεννιάτικα στολίδια-από-αλατοζύμη-και-πηλό-χριστουγεννιάτικες-παιδικές κατασκευές-ιδέες-

Ιδέες για παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε πιατέλα

Βάλτε τα παιδιά να ζωγραφίσουν τα χέρια τους με πράσινη τέμπερα. Αφήστε να ακουμπήσουν στα σημεία που τους υποδεικνύεται μία γυάλινη πιατέλα σε λευκό χρώμα και αφού στεγνώσει, αφήστε τα παιδιά να ζωγραφίσουν επιπλέον την πιατέλα. Μία οικογενειακή κατασκευή που μπορεί να γίνει και από τα παιδιά μίας τάξης.

χριστουγεννιάτικη πιατέλα-με-το-αποτύπωμα-του-παιδιού-χριστουγεννιάτικες-παιδικές κατασκευές-ιδέες-

Ιδέες για παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Εκμεταλλευτείτε τα πλαστικά πιάτα

Πάρτε ένα πλαστικό πιάτο και κάντε τρύπες. Έπειτα βάλτε τα παιδιά να ράψουν περνώντας κλωστή για πλέξιμο από την μία τρύπα στην άλλη. Θα τα φέρετε σε επαφή με το πλέξιμο, θα εξασκήσετε την λεπτή τους κινητικότητα και φυσικά θα δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό.

Δείτε ακόμα Παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές 2022

χριστουγεννιάτικες-κατασκευές-με-πλαστικά πιάτα-και-κλωστή-ιδέες-

Ιδέες για παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Καμβάς σε Χριστουγεννιάτικα σχέδια

Η ζωγραφική ανήκει και αυτήν στην δημιουργική απασχόληση και σίγουρα μερικοί καμβάδες ζωγραφισμένοι από τα παιδιά σας δεν πρέπει να λείπουν από το σημερινό άρθρο. Αφήστε την φαντασία των παιδιών ελεύθερη ζωγραφίζοντας Χριστουγεννιάτικα κάδρα για την τάξη ή το σπίτι.

χριστουγεννιάτικα-κάδρα-με-τέμπερες-ιδέες-

Δείτε ακόμα Χριστούγεννα 2022: Ιδέες για να φτιάξετε χιονόμπαλες

ιδέες-για-χριστουγεννιάτικες-παιδικές-κατασκευές-Χριστούγεννα 2022-

Ιδέες για παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Χριστουγεννιάτικα “μπισκότα” από γλωσσοπίεστρα

Τα γλωσσοπίεστρα είναι μίας πρώτης τάξεως υλικά για υπέροχες χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Μπορείτε να τα βρείτε στα φαρμακεία αλλά και στα μαγαζιά με είδη για κατασκευές. Μπορείτε να πάρετε μερικά μπεζ γλωσσοπίεστρα ή χρωματιστά και είτε να τα βάψετε είτε να τα αφήσετε στις φυσικές τους αποχρώσεις.

Αν τα βάψετε προτιμήστε το καφέ, για να μοιάζουν τα γλωσσοπίεστρα με Χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Στολίστε τα μπισκότα σας μαζί με το παιδί και είναι έτοιμη η κατασκευή σας.

χριστουγεννιάτικα-μπισκότα-από-γλωσσοπίεστρα-ιδέες-

Ιδέες για παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Ξύλινα διακοσμητικά

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γι’ αυτήν την κατασκευή ακόμη και παλιά ξύλα κοπής. Αφήστε τα παιδιά να ζωγραφίσουν το ξύλο με τέμπερες και κολλήστε πάνω αυτοκόλλητα, πομ πομ, πλαστικά μάτια και γενικά ό,τι σας αρέσει. Μπορείτε να ανοίξετε δύο τρύπες στο πάνω μέρος του ξύλου και να περάσετε σπάγκο ή να τον κολλήσετε με πολλή ισχυρή κόλλα.

Δείτε ακόμα Ανοίγει το πρώτο Μουσείο Χριστουγέννων στην Ελλάδα για παιδιά

χριστουγεννιάτικη κατασκευή-από-ξύλο-Χριστούγεννα 2022-ιδέες-

Δείτε ακόμα Ιδέες για Χριστουγεννιάτικες κάρτες 2022-2023

ιδέες-για-χριστουγεννιάτικες-παιδικές-κατασκευές-Χριστούγεννα 2022-

Ιδέες για παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Χριστουγεννιάτικα στολίδια από πηλό

Μπορείτε να βάψετε το στολίδι σας με λευκό γυαλιστερό χρώμα για να το κάνετε να μοιάζει πιο περιποιημένο. Αφήστε τα παιδιά να παίξουν με τον πηλό και φτιάξτε μαζί πανεύκολα Χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο σας.

χριστουγεννιάτικο-στολίδι-από-πηλό-ιδέες-

Ιδέες για παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Χριστουγεννιάτικες πετσέτες

Χρησιμοποιήστε λευκές πετσέτες και αφήστε το παιδί να αναδείξει την κουζίνα αλλά και τις δυνατότητές του. Μπορείτε να φτιάξετε Χριστουγεννιάτικες πετσέτες μαζί με μόνο λίγες τέμπερες. Έτσι θα περάσετε καλά με τα παιδιά σας, χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

χριστουγεννιάτικες-πετσέτες-από-τα-χεράκια-των-παιδιών-ιδέες-Χριστούγεννα 2022-

All photos via: Pinterest

Δείτε όλες τις ιδέες μας για Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με ένα κλικ εδώ

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close