χριστουγεννιάτικες-παιδικές κατασκευές-με-κουκουνάρια-Χριστούγεννα 2022-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικες παιδικές κατασκευές με κουκουνάρια όπως Χριστουγεννιάτικα αγγελάκια, τάρανδους, Χριστουγεννιάτικα δέντρα και Χριστουγεννιάτικα στολίδια με βασικό υλικό τα κουκουνάρια!Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και αυτή η γιορτή, είναι σίγουρα ένα μεγάλο πάρτι για τα παιδιά μας. Βάλτε τα παιδιά σε εορταστικό κλίμα, ετοιμάζοντας μαζί τους.

Τα Χριστούγεννα είναι μία αγαπημένη γιορτή για τους μεγάλους, όμως μία λατρεμένη γιορτή για τα παιδιά. Φωτεινά λαμπιόνια σε όλο το σπίτι, Χριστουγεννιάτικο δέντρο, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, το γράμμα και τα δώρα που με ανυπομονησία περιμένουν από τον Άη Βασίλη και φυσικά οι αγαπημένες τους Χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Είναι πολύτιμο να κάνεις κατασκευές με τα παιδιά, είτε είσαι εκπαιδευτικός είτε απλός γονιός, διότι τους εγείρεις την δημιουργικότητά τους, τα κάνει να νιώθουν περήφανα για τον εαυτό τους και φυσικά αναπτύσσουν την λεπτή και την αδρή κινητικότητα.

Δείτε ακόμα Παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές 2022

Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν βρήκαμε για εσάς 15 ιδέες για Χριστουγεννιάτικες κατασκευές που μπορείτε να κάνετε παρέα με τα παιδιά σας και έχουν ως βασικό υλικό τα κουκουνάρια. Χριστουγεννιάτικα αγγελάκια, τάρανδοι, Χριστουγεννιάτικα δέντρα και Χριστουγεννιάτικα στολίδια για τα δέντρα θα πρωταγωνιστήσουν. Διαβάστε παρακάτω:

Χριστουγεννιάτικες παιδικές κατασκευές με κουκουνάρια:  Χριστουγεννιάτικο καλικαντζαράκι

Γενικότερα με τα κουκουνάρια, μπορείς να κάνεις πολλές κατασκευές, αλλά αφού μιλάμε για παιδικές καλύτερα να ξεφύγετε από τα κεριά ή τα ημερολόγια. Τα παιδιά χαίρονται με τα παιχνίδια, οπότε και σε αυτό το άρθρο θα δούμε παιχνίδια και Χριστουγεννιάτικα στολίδια με κουκουνάρια.

Για το καλικαντζαράκι μας θα χρειαστούμε μία ξύλινη μπαλίτσα, φύλλα τσόχας σε ό,τι χρώμα θέλετε, μία μικρότερη ξύλινη μπαλίτσα, μαρκαδόρο και σύρματα πίπας. Αρχικά κολλάτε με ισχυρή κόλλα την ξύλινη μπαλίτσα στο κουκουνάρι για κεφάλι και την αφήνετε να στεγνώσει.

Στην συνέχεια κόβετε ένα φύλλο τσόχας σε τρίγωνο το οποίο και το ρολάρετε γύρω από το κεφάλι της κούκλας για καπέλο και το κολλάτε με υγρή κόλλα. Πάνω από το καπέλο κολλάτε με υγρή κόλλα και πάλι την μικρότερη μπαλίτσα.

Δείτε ακόμα 40 Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες για παιδιά

Σχεδιάζετε με ένα άλλο φύλλο τσόχας τα γαντάκια και τα ποδαράκια. Παίρνετε ένα σύρμα πίπας και το κολλάτε πολύ καλά πάνω στο κουκουνάρι για χέρι. Με άλλα δύο σύρμα πίπας κολλάτε τα ποδαράκια με τον ίδιο τρόπο. Κολλάτε τα γαντάκια στο σύρμα πίπας και τα ποδαράκια και είναι έτοιμη.

Υγ: Το φύλλο τσόχας ζωγραφίζεται με μαρκαδόρο για να φτιάξετε το πατρόν και κόβετε πανεύκολα με ένα ψαλίδι για κατασκευές.

Χριστουγεννιάτικες παιδικές κατασκευές με κουκουνάρια: 15 ιδέες

Χριστουγεννιάτικες παιδικές κατασκευές με κουκουνάρια: Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Πάρτε ένα κουκουνάρι (κατά προτίμηση κάπως πιο μακρόστενο) και βάλτε τα παιδιά να το ζωγραφίσουν σε πράσινο χρώμα με τέμπερες. Αφού στεγνώσει, με τέμπερες, με πομ πομ, με χαρτάκια που τα έχετε τσαλακώσει σε μπαλάκια και με ό,τι άλλο αγαπάτε, κολλήστε πάνω του τις Χριστουγεννιάτικες μπάλες.

χριστουγεννιάτικο δέντρο-από-κουκουνάρι-παιδικές κατασκευές-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικες παιδικές κατασκευές με κουκουνάρια: Αγγελάκια

Παίρνουμε ένα μικρό κουκουνάρι και το βάφουμε με ασημί τέμπερα. Το αφήνουμε να στεγνώσει και κολλάμε πάνω στο κουκουνάρι μία ξύλινη μπαλίτσα για κεφάλι με υγρή κόλλα. Βάφουμε και την μπαλίτσα με ασημί τέμπερα. Κολλάμε πίσω από το αγγελάκι δύο φτερά από χαρτόνι και είναι έτοιμο. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χρυσό χρώμα.

αγγελάκια-από-κουκουνάρι-παιδικές-κατασκευές-ιδέες-Χριστούγεννα 2022-

Χριστουγεννιάτικες παιδικές κατασκευές με κουκουνάρια: Χριστουγεννιάτικα δεντράκια

Μπορείτε παρέα με τα παιδιά να δημιουργήσετε εντυπωσιακά Χριστουγεννιάτικα δεντράκια για στολίδια στο δέντρο ή διακοσμητικά για το σπίτι με λίγες τέμπερες, διακοσμητικά Χριστουγεννιάτικα αστέρια, πομ πομ, διαμαντάκια και άλλα μικρό αντικείμενα που θα ήθελαν τα παιδιά πάνω στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο τους.

Δείτε ακόμα Πως να μετατρέψεις το παλιό πράσινο Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε χιονισμένο

χριστουγεννιάτικα δέντρα-από-κουκουνάρια-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικες παιδικές κατασκευές με κουκουνάρια: Ρούντολφ το ελαφάκι

Κόβετε από φύλλο τσόχας δύο αυτάκια και τα κολλάτε πάνω στο κουκουνάρι. Κολλάτε ένα κόκκινο πομ πομ για μύτη και δύο πλαστικά ματάκια. Με δύο σύρματα πίπας λυγίζετε τα αυτάκια πάνω από το κουκουνάρι και τα κολλάτε με κόλλα. Περνάτε έναν σπάγκο και έτοιμο το στολίδι για το δέντρο!

Ρούντολ-από-κουκουνάρι-παιδικές-κατασκευές-Χριστούγεννα 2022-

Χριστουγεννιάτικες παιδικές κατασκευές με κουκουνάρια: Εντυπωσιακά αγγελάκια

Μπορείτε να κολλήσετε μία ξύλινη μπαλίτσα πάνω από ένα κουκουνάρι που το έχετε βάψει με χρυσό χρώμα. Κολλήστε έναν υφασμάτινο φιόγκο κάτω από το κεφάλι και χρησιμοποιήστε κλωστές για κατασκευές για μαλλιά. Κολλιούνται με υγρή κόλλα και είναι εντυπωσιακές.

αγγελάκι-από-κουκουνάρια-παιδικές-χριστουγεννιάτικες κατασκευές-

Δείτε ακόμα 30 Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με βαζάκια 

χριστουγεννιάτικο δέντρο-από-κουκουνάρια-παιδικές-χριστουγεννιάτικες κατασκευές-

Χριστουγεννιάτικες παιδικές κατασκευές με κουκουνάρια: Χιονάνθρωπος από κουκουνάρι

Παίρνετε ένα κουκουνάρι και το βάφετε με άσπρη τέμπερα. Παίρνετε μία ξύλινη μπαλίτσα για κεφάλι και την βάφετε εξίσου με άσπρη τέμπερα. Αφήνετε να στεγνώσουν και τα δύο και στην συνέχεια τα κολλάτε μεταξύ τους.

Με ένα πορτοκαλί σύρμα πίπας ή με μία πορτοκαλί τέμπερα σχεδιάζετε την μύτη. Κολλάτε δύο πλαστικά ματάκια. Κάτω από το κεφάλι κολλάτε ένα κομμάτι ύφασμα για κασκόλ και με σύρματα πίπας φτιάχνετε τα χεράκια. Τοποθετείτε ένα καπέλο και είναι έτοιμο. Όλα τα υλικά μας κολλιούνται με κοινή, υγρή κόλλα.

χιονάνθρωπος-από-κουκουνάρια-ιδέες-Χριστούγεννα 2022-

Χριστουγεννιάτικες παιδικές κατασκευές με κουκουνάρια: Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά από κουκουνάρια

Για να φτιάξετε τα καπελάκια, αρκεί να κόψετε ένα τριγωνικό κομμάτι από φύλλο τσόχας και να το συρράψετε σαν καπέλο. Έπειτα κολλάτε στην κάτω μεριά του καπέλου ένα δεύτερο φύλλο τσόχας σε διαφορετικό χρώμα για ρίγα. Έπειτα διακοσμείτε τα κουκουνάρια όπως σας αρέσει.

χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά-με-κουκουνάρια-ιδέες-

Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χάρτινα πιάτα: 31 ιδέες

Χριστουγεννιάτικες παιδικές κατασκευές με κουκουνάρια: Πανεύκολα ταρανδάκια

Κολλάτε απλά σύρμα πίπας για κέρατα με υγρή κόλλα, ένα κομμάτι κόκκινο χαρτόνι για μύτη και πλαστικά ματάκια και είναι έτοιμο. Είναι ιδανική κατασκευή για γονείς που δεν πιάνει το χέρι τους ή παιδιά 3 χρονών περίπου.

τάρανδοι-από-κουκουνάρια-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικες παιδικές κατασκευές με κουκουνάρια: Χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο

Με λίγο φύλλο τσόχας μπορείτε να φτιάξετε ένα πανεύκολο κασκόλ κι ένα εντυπωσιακό καπέλο. Κολλήστε το κασκόλ και το καπέλο πάνω στο κουκουνάρι και στο κεφάλι του στολιδιού και με ένα κομμάτι σπάγκο αν θέλετε φτιάξετε και μία κορδέλα για το καπέλο.

χριστουγεννιάτικα-στολίδια-από-κουκουνάρια-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικες παιδικές κατασκευές με κουκουνάρια: Ταρανδάκια από ξυλάκια

Κολλήστε τα κέρατα με σύρματα πίπας, αφού πρώτα λυγίσετε λίγο τα σύρματα πίπας όπως στην παρακάτω φωτογραφία. Ένα κόκκινο πομ πομ για μύτη και δύο πλαστικά ματάκια και το ταρανδάκι σας είναι έτοιμο.

Κολλήστε το κουκουνάρι πάνω σε δύο ξυλάκια που βρήκατε στον δρόμο και κάντε το ακόμη πιο εντυπωσιακό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν κούκλα κουκλοθεάτρου.

τάρανδοι-με-ξυλάκια-ιδέες-για-χριστουγεννιάτικες παιδικές κατασκευές-

Χριστουγεννιάτικες παιδικές κατασκευές με κουκουνάρια: Χρησιμοποιήστε σπάγκο

Μπορείτε να φτιάξετε ένα Χριστουγεννιάτικο καλικαντζαράκι με τον τρόπο που σας δείξαμε πιο πάνω αλλά για μαλλιά, κολλήστε κομμάτια σπάγκου. Ο σπάγκος είναι ένα πολύ οικονομικό υλικό και πολλές φορές οι δασκάλες “παίζουν” μαζί του, αφού τα παιδιά τον χειρίζονται εύκολα.

Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χαρτόνι: 31 ιδέες

καλικάντζαροι-από-κουκουνάρια-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικες παιδικές κατασκευές με κουκουνάρια: Χριστουγεννιάτικο κάδρο

Για παιδιά Δημοτικού, μπορείτε να κάνετε και το παρακάτω διακοσμητικό και στο κάδρο, βάλτε τα να γράψουν μερικές ευχές για τους γονείς ή να το ζωγραφίσουν όπως θέλουν. Αφήστε τα παιδιά να ζωγραφίσουν κουκουνάρια σε ό,τι χρώμα αγαπούν και στην συνέχεια με ισχυρή κόλλα κολλήστε τα κουκουνάρια μέσα στο κάδρο.

διακοσμητικό-κάδρο-από-κουκουνάρια-ιδέες-

Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κούτες : 33 ιδέες

Χριστουγεννιάτικες παιδικές κατασκευές με κουκουνάρια: Χριστουγεννιάτικο στολίδι με κουκουνάρια

Για το τέλος αφήσαμε άλλη μία κατασκευή για παιδιά Δημοτικού. Κολλήστε με κόλλα για ντεκουπάζ 3-4 κουκουνάρια μαζί, στο ίδιο μέγεθος. Στην συνέχεια με την ίδια κόλλα, κολλήστε από πίσω μία κορδέλα. Φυσικά τα κουκουνάρια τα βάφουν σε ό,τι χρώμα αγαπάνε και μπορούν να κολλήσουν πάνω τους κι άλλα διακοσμητικά.

χριστουγεννιάτικο στολίδι-από-κουκουνάρια-ιδέες-

All photos via: Pinterest

Δείτε όλες τις ιδέες μας για Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με ένα κλικ εδώ

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close