ιδέες-για-χριστουγεννιάτικες-κάρτες-για-παιδιά-ιδέες-Χριστούγεννα 2022-

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικες κάρτες: Οι πιο εύκολες, εντυπωσιακές και γιορτινές Χριστουγεννιάτικες κάρτες για να φτιάξετε παρέα με τα παιδιά σας, είτε είστε γονείς, είτε δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και βρεφονηπιοκόμοι, για τα Χριστούγεννα.

Οι Χριστουγεννιάτικες κάρτες είναι από τις πιο κλασικές αλλά και εύκολες κατασκευές που φτιάχνουμε κυρίως μαζί με τα παιδιά μας. Υπάρχουν και αυτοί οι ενήλικες, που επιλέγουν να φτιάξουν μία Χριστουγεννιάτικη κάρτα, σαν ένα πιο προσωπικό δώρο, όμως τις περισσότερες φορές, με αυτές τις κατασκευές ενθουσιάζονται τα αγγελούδια μας.

Δείτε ακόμα 25 υπέροχες ιδέες για χριστουγεννιάτικες κάρτες Part 2

Μιας και το ρολόι, ξεκινάει να μετράει αντίστροφα για άλλη μία Χριστουγεννιάτικη περίοδο, είπαμε να σας βάλουμε ακόμη πιο πολύ στο κλίμα και θα σας δείξουμε ιδέες για Χριστουγεννιάτικες κάρτες με γκλίτερ, αυτοκόλλητα, χαρτόνι, τέμπερες και ό,τι άλλο αγαπάτε. Διαβάστε παρακάτω: 

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικες κάρτες 2022-2023: Χριστουγεννιάτικη κάρτα σαν παράθυρο

Για να φτιάξετε την παρακάτω κατασκευή δεν θα δυσκολευτείτε ιδιαίτερα. Αρχικά κόβετε τα φιογκάκια από κόκκινο χαρτόνι. Μπορείτε να κόψετε με πράσινο χαρτόνι και μερικά γκι για να τα κολλήσετε κάτω από τα φιογκάκια αλλά αυτό είναι προαιρετικό.

Κόβετε ένα κομμάτι κόκκινο χαρτόνι σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Τσακίζετε τα μπροστινά κομμάτια του για να σχηματίσετε τα παράθυρα. Με υγρή κόλλα, κολλάτε στο εσωτερικό της κάρτας ένα κομμάτι λευκό χαρτί και αφήνετε το παιδί να το ζωγραφίσει όπως επιθυμεί.

Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικες παιδικές κατασκευές με κουκουνάρια: 15 ιδέες

Κολλάτε στο μπροστινό σημείο της κάρτας τα γκι και έπειτα τα φιογκάκια σας. Μπορείτε να σχεδιάσετε και μερικά τετράγωνα όπως βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα για να δώσετε την ψευδαίσθηση του τρισδιάστατου.

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικες κάρτες 2022-2023

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικες κάρτες 2022-2023: Χριστουγεννιάτικες κάρτες σαν στολίδια

Μπορείτε σε χαρτόνι να σχεδιάσετε μία Χριστουγεννιάτικη μπάλα. Την κόβετε με ψαλίδι, αν το παιδί είναι μικρό ή βάζετε το παιδί να την κόψει, αν είναι σε ηλικία δημοτικού.

Έπειτα με υγρή κόλλα κολλάει το παιδί ματάκια και μυτούλα από πομ πομ. Περνάτε από την τρύπα της μπάλας έναν σπάγκο για να κάνετε την κάρτα του και στολίδι για το δέντρο και στην πίσω μεριά, γράφετε τις ευχές σας.

χριστουγεννιάτικη κάρτα-σαν-στολίδι-για-το-χριστουγεννιάτικο δέντρο-ιδέες-

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικες κάρτες 2022-2023: Κάρτες από τα πατουσάκια του παιδιού

Αυτή η κάρτα είναι σίγουρα…βρώμικη δουλειά αλλά τα παιδιά θα την ευχαριστηθούν πολύ και την συνιστούμε στους παιδικούς σταθμούς και στα νηπιαγωγείο ή στα ΚΔΑΠ.

Δείτε ακόμα 21 διαφορετικοί τρόποι για να διακοσμήσετε το σπίτι με Χριστουγεννιάτικες κάρτες

Τα παιδιά χρωματίζουν το πατουσάκι τους με τέμπερα και στην συνέχεια πατούν πάνω σε ένα κομμάτι χαρτόνι. Αφού στεγνώσει μπορούν να την διακοσμήσουν με υφάσματα, με πομ πομ, να ζωγραφίσουν κέρατα, στολίδια και ό,τι άλλο αγαπούν και γενικά η διακόσμηση είναι στο χέρι τους.

χριστουγεννιάτικες κάρτες-με-τις-πατούσες-του-παιδιού-ιδέες-

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικες κάρτες 2022-2023: Ταρανδάκια και Χριστουγεννιάτικα δέντρα από χαρτόνι

Για να φτιάξετε το χαρτόνι αρκεί μόνο να κόψετε μερικές λωρίδες πράσινου χαρτονιού και να τις κολλήσετε την μία πάνω από την άλλη πάνω σε ένα λευκό χαρτόνι σχηματίζοντας ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Έπειτα διακοσμήστε το δέντρο με Χριστουγεννιάτικα στολιδάκια για κατασκευές, πομ πομ, στολίδια από χαρτόνι και ό,τι σας είναι πιο εύκολο.

Δείτε ακόμα Παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές 2022

Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και το κεφάλι του τάρανδου, σχηματίζοντας αυτήν την φορά ένα στρογγυλό. Κόβουμε κέρατα από καφέ χαρτόνι και τα κολλάμε και αυτά. Πλαστικά ματάκια και ένα κόκκινο πομ πομ για μυτούλα και είναι έτοιμη η κάρτα σας.

χριστουγεννιάτικη κάρτα-με-τον-Ρούντολφ-και-Χριστουγεννιάτικο δέντρο-από-χαρτόνι-ιδέες-

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικες κάρτες 2022-2023: Κάρτα με τον Ρούντολφ

Μπορείτε να σχεδιάσετε με ένα μαρκαδόρο έναν τάρανδο και να αφήσετε το παιδί να χρωματίσει μέσα από τα πλαίσια. Ή μπορείτε να κόψετε το κεφάλι και τα αυτάκια του ταράνδου από χαρτόνι και να το κολλήσετε πάνω στην κάρτα.

Μπορείτε να βάλετε λευκές ή άλλου χρώματος βούλες από χαρτόνι ή χαρτί πάνω στην κάρτα για πουά σχέδιο και να κόψετε μία κόκκινη μυτούλα από χαρτόνι. Ή μπορούν να την ζωγραφίσουν τα παιδιά με χρώματα. Ένα υφασμάτινο φιογκάκι και είναι έτοιμη!

χριστουγεννιάτικη κάρτα-με-τον-Ρούντολφ-από-χαρτόνι-ιδέες-

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικες κάρτες 2022-2023: Χριστουγεννιάτικη κάρτα με Χριστουγεννιάτικη μπάλα και στολίδια

Κόψτε ένα στρογγυλό κομμάτι από λευκό χρώμα για να δώσετε την επιλογή να το ζωγραφίσει όπως θέλει και κολλήστε το πάνω σε ένα μπλε χαρτόνι που το έχετε διπλώσει στα δύο. Αφήστε το παιδί να ζωγραφίσει την Χριστουγεννιάτικη μπάλα, να κολλήσει Χριστουγεννιάτικα στολίδια και να διακοσμήσει την κάρτα όπως θέλει.

Δείτε ακόμα 30 Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με βαζάκια 

χριστουγεννιάτικη κάρτα-με-χριστουγεννιάτικο στολίδι-από-χαρτόνι-Χριστούγεννα 2022-ιδέες-

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικες κάρτες 2022-2023: Κάρτα με τον Ρούντολφ από χαρτόνι

Κόψτε ένα τρίγωνο καφέ κομμάτι και τσακίστε το τρίγωνο στην άκρη του για να σχηματίσετε την τρισδιάστατη μουσούδα. κολλήστε δύο κέρατα από το ίδιο χαρτόνι, ένα κόκκινο πομ πομ και ματάκια και διακοσμήστε την κάρτα και τον τάρανδο όπως θέλει το παιδί.

χριστουγεννιάτικη κάρτα-από-χαρτόνι-με-τον-Ρούντολφ-ιδέες-

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικες κάρτες 2022-2023: Χριστουγεννιάτικη κάρτα με γκλίτερ

Αρχικά κόβουμε ένα μπεζ χαρτόνι και το διπλώνουμε στην μέση για να σχεδιάσουμε την κάρτα. Κολλάμε πάνω στο μπεζ χαρτόνι, λωρίδες με γκλίτερ. Πάνω από τις λωρίδες κολλάμε ένα μικρότερο τετράγωνο κομμάτι χαρτονιού και ένα αστεράκι. Έτοιμη!

Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χάρτινα πιάτα: 31 ιδέες

χριστουγεννιάτικη-κάρτα-με-γκλίτερ-για-τα-παιδιά-ιδέες-Χριστούγεννα 2022-

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικες κάρτες 2022-2023: Χριστουγεννιάτικες κάρτες με παράθυρα

Οι παρακάτω Χριστουγεννιάτικες κάρτες είναι για μεγάλα παιδιά ή για παιδιά που ασχολούνται με τα καλλιτεχνικά. Μπορείτε όμως να την κάνετε και σε μικρότερα παιδιά, ζωγραφίζοντας τα παράθυρα, τα γκρι, τα λαμπιόνια και τα στεφάνια σε χαρτί και ζητώντας από τα παιδιά να τα κολλήσουν πάνω στις κάρτες.

ιδέες-για-χριστουγεννιάτικες-κάρτες-για-παιδιά-ιδέες-Χριστούγεννα 2022-

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικες κάρτες 2022-2023: Χριστουγεννιάτικες κάρτες από χάρτινες σακούλες

Κι αν θέλετε φέτος τα Χριστούγεννα να μάθετε στα παιδιά την μαγεία της ανακύκλωσης, μπορείτε να φτιάξετε μία πρωτότυπη κάρτα με χάρτινη σακούλα. Κολλήστε πάνω στην σακούλα ματάκια και μυτούλα ή και κερατάκια από καφέ χαρτόνι και γράψτε τις ευχές σας στο πίσω μέρος της σακούλας.

Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χαρτόνι: 31 ιδέες

χριστουγεννιάτικη-κάρτα-από-χάρτινες σακούλες-ιδέες-

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικες κάρτες 2022-2023: Κάρτα με Χριστουγεννιάτικο φαναράκι

Μπορείτε να βρείτε σχέδια αχρωμάτιστα με χριστουγεννιάτικα φαναράκια και να τα κολλήσετε στις κάρτες. Αφήστε στο παιδί να χρωματίσει τα φαναράκια όπως αγαπάει. Ιδανική κατασκευή για παιδιά κάθε ηλικίας με διαφοροποιήσεις.

ιδέες-για-χριστουγεννιάτικες-κάρτες-για-παιδιά-ιδέες-Χριστούγεννα 2022-

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικες κάρτες 2022-2023: Χιονάνθρωπο από την παλάμη των παιδιών

Αφήστε τα παιδιά να ζωγραφίσουν με χρώματα της αρεσκείας τους την παλάμη τους και στην συνέχεια βάλτε τα να κάνουν το αποτύπωμα της σε ένα κομμάτι μπεζ χαρτόνι. Σχεδιάστε σε κάθε δάχτυλο από έναν χιονάνθρωπο ή ταρανδάκια, ή Άγιο Βασίλη ή ό,τι είναι εύκολο στο παιδί και είναι έτοιμη η Χριστουγεννιάτικη κάρτα.

Δείτε ακόμα 40 Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες για παιδιά

χριστουγεννιάτικη κάρτα-με-παλάμη-του-παιδιού-ιδέες-

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικες κάρτες 2022-2023: Χριστουγεννιάτικη κάρτα με λαμπιόνια

Κάντε μία γραμμή από μαρκαδόρο σε ένα κομμάτι χαρτόνι και με τέμπερες ή μαρκαδόρο βάλτε τα παιδιά να ζωγραφίσουν χρωματιστές κόκκινες μπαλίτσες. Τέλεια επιλογή για κατασκευή για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

χριστουγεννιάτικη κάρτα-με-λαμπιόνια-ιδέες-

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικες κάρτες 2022-2023: Χριστουγεννιάτικες κάρτες με σχέδια

Μπορείτε να βρείτε στην αγορά χαρτόνια με Χριστουγεννιάτικα σχέδια. Σχεδιάστε με αυτά τα χαρτόνια, αστέρια και κολλήστε τα πάνω από τις κάρτες σας. Έπειτα διακοσμήστε τις κάρτες με ό,τι άλλο αγαπάτε εσείς και τα παιδιά.

Δείτε ακόμα Εκτυπώνουμε υπέροχα χριστουγεννιάτικα σχέδια για Ζωγραφική και Τελίτσες με τον Άγιο Βασίλη!

χριστουγεννιάτικη κάρτα-με-αστέρια-ιδέες-

Δείτε ακόμα Φτιάξτε αρωματικούς διακοσμητικούς χιονανθρωπους! Οδηγίες Βήμα Βήμα

ιδέες-για-χριστουγεννιάτικες-κάρτες-για-παιδιά-ιδέες-Χριστούγεννα 2022-

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικες κάρτες 2022-2023: Χριστουγεννιάτικο δέντρο από χαρτόνι

Μπορείτε να κάνετε το πατρόν από το χεράκι του παιδιού σε ένα πράσινο χαρτόνι. Αφού το κόψετε, κολλάτε το χεράκι του σε μία κάρτα και διακοσμήστε αυτό το…Χριστουγεννιάτικο δέντρο με αστεράκια από χαρτόνι, στολίδια και ό,τι άλλο θέλετε.

χριστουγεννιάτικη-κάρτα-με-χριστουγεννιάτικο δέντρο-από-παλάμη-του-παιδιού-ιδέες-

All photos via: Pinterest

Δείτε όλες τις ιδέες μας για Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με ένα κλικ εδώ

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close