ιδέες-για-παιδικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές-με-γλωσσοπίεστρα-

Εύκολες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με γλωσσοπίεστρα που μπορούμε να κάνουμε παρέα με τα παιδιά μας. Στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με γλωσσοπίεστρα, Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά με τις φωτογραφίες των παιδιών και Χριστουγεννιάτικες κούκλες με γλωσσοπίεστρα για παιδιά κάθε ηλικίας.

Τα γλωσσοπίεστρα είναι αυτά τα ξυλάκια που χρησιμοποιούν οι παιδίατροι, όταν πιέζουν την γλώσσα του παιδιού, με σκοπό να δουν τις αμυγδαλές τους. Τα γλωσσοπίεστρα όμως, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε παιδικές κατασκευές αφού είναι ένα πολύ φθηνό υλικό.

Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικες παιδικές κατασκευές με κουκουνάρια: 15 ιδέες

Μπορούμε να τα βρούμε τόσο στα φαρμακεία όσο και σε μαγαζιά με είδη για κατασκευές σε διάφορα χρώματα. Στο σημερινό άρθρο θα σας δείξουμε μερικές ιδέες για παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με γλωσσοπίεστρα που μπορούμε να κάνουμε με παιδιά κάθε ηλικίας. Διαβάστε παρακάτω: 

Ιδέες για παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με γλωσσοπίεστρα: Άγιος Βασίλης από γλωσσοπίεστρα

Θα χρειαστούμε υγρή κόλλα, γλωσσοπίεστρα, λευκό πομ πομ και έναν σπάγκο αν θέλουμε αυτήν την κατασκευή να την κάνουμε στολίδι για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αρχικά παίρνουμε ένα κομμάτι χοντρό χαρτόνι και κολλάμε με την υγρή κόλλα δύο γλωσσοπίεστρα στα πλαϊνά και τρία γλωσσοπίεστρα για γενειάδα.

Δείτε ακόμα Παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές 2022

Έπειτα κολλάμε ένα λευκό γλωσσοπίεστρο στο πάνω μέρος του κεφαλιού, ένα τρίγωνο ξύλο πίσω από το λευκό γλωσσοπίεστρο και δύο γλωσσοπίεστρα στα πλαϊνά του καπέλου. Στο τέλος με την υγρή κόλλα κολλάμε το λευκό πομ πομ στο καπέλο και τον σπάγκο. Το αφήνουμε να στεγνώσει και είναι έτοιμο.

Ιδέες για παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με γλωσσοπίεστρα

Ιδέες για παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με γλωσσοπίεστρα: Κούκλες κουκλοθεάτρου από γλωσσοπίεστρα

Παίρνουμε δύο κομμάτια βαμβάκι για ντεμακιγιάζ και το διακοσμούμε με μαύρες χάντρες, ένα κομμάτι τρίγωνο κόκκινο ύφασμα και ένα καπέλο από τσόχα μαύρη. Αυτά κολλούν πάνω στο βαμβάκι με υγρή κόλλα. Στην συνέχεια κολλάμε πίσω από τον χιονάνθρωπο ένα γλωσσοπίεστρο και η κούκλα μας είναι έτοιμη!

χιονάνθρωποι-με-γλωσσοπίεστρα-και-βαμβάκι-ντε μακιγιάζ-ιδέες-

Ιδέες για παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με γλωσσοπίεστρα: Φάτνη από γλωσσοπίεστρα

Κολλάμε το ένα γλωσσοπίεστρο με υγρή κόλλα δίπλα από το άλλο όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα για να σχηματίσουμε μία φάτνη. Μπορούμε να βάλουμε τα παιδιά να ζωγραφίσουν την φάτνη με τέμπερες.

Δείτε ακόμα 30 Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με βαζάκια

Έπειτα παίρνουμε 3 μικρότερα γλωσσοπίεστρα και τα ντύνουμε περιμετρικά με σπάγκο. Ζωγραφίζουμε ματάκια και στόμα και τα κολλάμε πάνω από την φάτνη. Μπορούμε στην φάτνη να κολλήσουμε και ένα κίτρινο αστέρι από τσόχα αλλά και έναν σπάγκο για να την κάνουμε στολίδι για το δέντρο.

φάτνη-με-γλωσσοπίεστρα-τσόχα-και-σπάγκο-ιδέες-

Μπορούμε διαφορετικά να φτιάξουμε μία ακόμα πιο εύκολη φάτνη. Κολλάμε τα γλωσσοπίεστρα όπως βλέπουμε παρακάτω για να φτιάξουμε μία τριγωνική φάτνη και στο κάτω μέρος κολλάμε επιπλέον γλωσσοπίεστρα για τον Χριστό, την Παναγία και τον Ιωσήφ. Μερικά επιπλέον Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και είναι έτοιμη.

φάτνη-με-γλωσσοπίεστρα-και-χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά-ιδέες-

Ιδέες για παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με γλωσσοπίεστρα: Ξωτικά του Άγιου Βασίλη

Μπορούμε να κολλήσουμε τέσσερα γλωσσοπίεστρα το ένα δίπλα από το άλλο για να σχηματίσουμε τον κορμό των ξωτικών. Στην συνέχεια κολλάμε καπέλο, ματάκια και μυτούλα από χαρτόνι ή πομ πομ και φυσικά βάφουμε το μισό σώμα των ξωτικών σε χρώματα της αρεσκείας μας για να ολοκληρώσουμε τα ρούχα των ξωτικών.

Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χάρτινα πιάτα: 31 ιδέες

ξωτικά-από-γλωσσοπίεστρα-και-χαρτόνι-ιδέες-Χριστούγεννα 2022-

Ιδέες για παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με γλωσσοπίεστρα: Χριστουγεννιάτικα δέντρα από γλωσσοπίεστρα

Μπορούμε να κολλήσουμε πάνω σε ένα γλωσσοπίεστρο μερικά επιπλέον γλωσσοπίεστρα σε διαφορετικό μέγεθος, για να σχηματίσουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Διακοσμούμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με χάντρες, πομ πομ, στολίδια από τσόχα και ό,τι άλλο αγαπάει το παιδί.

χριστουγεννιάτικο δέντρο-από-γλωσσοπίεστρα-ιδέες-Χριστούγεννα 2022-

Ιδέες για παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με γλωσσοπίεστρα: Αστέρια από γλωσσοπίεστρα

Κολλάμε το ένα γλωσσοπίεστρο πάνω από το άλλο με σκοπό να σχηματίσουμε ένα αστέρι. Στην συνέχεια το αφήνουμε να στεγνώσει και αφού στεγνώσει, διακοσμούμε το αστέρι με διακοσμητικά, υφάσματα, πομ πομ και ακόμη και κορδέλες για να το κάνουμε στολίδι για το δέντρο.

Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από χαρτόνι: 31 ιδέες

αστέρι-από-γλωσσοπίεστρα-ιδέες-Χριστούγεννα 2022-

Δείτε ακόμα 40 Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες για παιδιά

χιονονιφάδα-από-γλωσσοπίεστρα-ιδέες-Χριστούγεννα 2022-

Ιδέες για παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με γλωσσοπίεστρα: Ρούντολφ

Κολλάμε τρία γλωσσοπίεστρα σε τρίγωνο και στο πάνω μέρος του κεφαλιού περνάμε δύο καφέ σύρματα πίπας. Βάφουμε τα γλωσσοπίεστρα με καφές τέμπερες και κολλάμε πλαστικά ματάκια, κόκκινο πομ πομ για μύτη και ό,τι άλλο μας αρέσει.

Ρούντολφ-από-γλωσσοπίεστρα-ιδέες-χριστουγεννιάτικες-παιδικές κατασκευές 2022-

Ιδέες για παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με γλωσσοπίεστρα: Χιονονιφάδες από γλωσσοπίεστρα

Η παρακάτω κατασκευή είναι είτε χιονονιφάδα, είτε ένα πιο εύκολο αστέρι. Κολλάμε τρία γλωσσοπίεστρα το ένα πάνω από το άλλο και στην συνέχεια αν θέλουμε τα χρωματίζουμε με τέμπερες και τα διακοσμούμε με στρασάκια και χάντρες.

Δείτε ακόμα Τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα Παραμύθια για να διαβάσετε στα παιδιά

αστέρι-από-γλωσσοπίεστρα-ιδέες-χριστουγεννιάτικες-παιδικές κατασκευές 2022-

Ιδέες για παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με γλωσσοπίεστρα: Ανθρωπάκια από γλωσσοπίεστρα και μανταλάκια

Κολλάμε ένα μανταλάκι πάνω από δύο γλωσσοπίεστρα. Έπειτα ντύνουμε το μανταλάκι με σύρμα πίπας και πάνω από το σύρμα πίπας κολλάμε μία ξύλινη χάντρα για κεφάλι. Διακοσμούμε τα ανθρωπάκια μας όπως μας αρέσει.

ανθρωπάκια-από-γλωσσοπίεστρα-και-μανταλάκια-ιδέες-χριστουγεννιάτικες-παιδικές κατασκευές 2022-

Ιδέες για παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με γλωσσοπίεστρα: Χιονάνθρωποι από γλωσσοπίεστρα

Κολλάμε τέσσερα γλωσσοπίεστρα λευκά για το κεφάλι και τα διακοσμούμε με τσόχα για μύτη και στόμα. Βάζουμε δύο πλαστικά ματάκια και είναι έτοιμο. Από πάνω κολλάμε ένα μαύρο γλωσσοπίεστρο για βάση του καπέλου και πίσω αυτό τοποθετούμε άλλα 5 γλωσσοπίεστρα. Διακοσμούμε το καπέλο με γκι, με υφάσματα και ό,τι άλλο μας αρέσει.

Δείτε ακόμα Εκτυπώνουμε υπέροχα χριστουγεννιάτικα σχέδια για Ζωγραφική και Τελίτσες με τον Άγιο Βασίλη!

χιονάνθρωπος-από-γλωσσοπίεστρα-ιδέες-χριστουγεννιάτικες-παιδικές κατασκευές 2022-

Ιδέες για παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με γλωσσοπίεστρα: Χριστουγεννιάτικα μπισκότα από γλωσσοπίεστρα

Τα παρακάτω μπισκότα δεν είναι για φάγωμα αλλά για στόλισμα. Τοποθετήστε μερικά κουμπιά και φιογκάκια στο σώμα των μπισκότων και ζωγραφίστε με μαρκαδόρο μάτια και στόμα.

Έπειτα κολλήστε ένα κομμάτι σπάγκο από την πίσω μεριά και με λευκό μαρκαδόρο κάντε αυτές τις χαρακτηριστικές ρίγες στο κεφάλι. Ιδανική κατασκευή για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

χριστουγεννιάτικα μπισκότα-από-γλωσσοπίεστρα-ιδέες-χριστουγεννιάτικες-παιδικές κατασκευές 2022-

Ιδέες για παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με γλωσσοπίεστρα: Ρούντολφ με την φωτογραφία του παιδιού

Φτιάξτε έναν Ρούντολφ με τον τρόπο που σας δείξαμε πιο πάνω και αφού στεγνώσει, κολλήστε στο πίσω μέρος της κατασκευής την αγαπημένη φωτογραφία του παιδιού. Μία Χριστουγεννιάτικη κορνίζα που μπορεί να γίνει και στολίδι για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Δείτε ακόμα Φτιάξτε αρωματικούς διακοσμητικούς χιονανθρωπους! Οδηγίες Βήμα Βήμα

Ρουντολφ-με-φωτογραφία-από-γλωσσοπίεστρα-ιδέες-χριστουγεννιάτικες-παιδικές κατασκευές 2022-

Ιδέες για παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με γλωσσοπίεστρα: Εύκολα Χριστουγεννιάτικα δέντρα

Μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα Χριστουγεννιάτικα δέντρα με παιδιά προσχολικής ηλικίας όπως βλέπουμε παρακάτω. Απλά κολλήστε τρία γλωσσοπίεστρα σε τρίγωνο και στην συνέχεια χρησιμοποιήστε σύρμα πίπας, χαρτόνι, πομ πομ, χάντρες και ό,τι άλλο σας αρέσει για να τα διακοσμήσετε.

χριστουγεννιάτικο-δέντρο-από-γλωσσοπίεστρα-ιδέες-χριστουγεννιάτικες-παιδικές κατασκευές 2022-

All photos via: Pinterest

Δείτε όλες τις ιδέες μας για Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με ένα κλικ εδώ

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close