Υλικά:
- μπισκότα 1 πακέτο πτι μπερ
- καραμελωμένο ζαχαρούχο 1/2 συσκευασία
- Γάλα φρέσκο 1 μπολάκι
- μπανανα 2
Για την γκανάζ σοκολάτας :
- κουβερτουρα 125 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 50 ml
Για τη σαντιγί:
- κρεμα γαλακτος 300 ml
Για διακόσμηση:
Συνταγή για Χριστουγεννιάτικο κορμό με γεύση μπανόφι. Ένα εύκολο γιορτινό γλυκό με μπισκότα, καραμελωμένο ζαχαρούχο και σαντιγί.
Χριστουγεννιάτικος κορμός με κρέμα σοκολάτα – βανίλια
Ο Χριστουγεννιάτικος κορμός δεν είναι απόλαυση, είναι παράδοση! Καλά είναι και απόλαυση. Ειδικά όταν συνδυάζουμε τον κορμό με το αγαπημένο μας γλυκό, το μπανόφι. Θα φτιάξουμε λοιπόν έναν εύκολο Χριστουγεννιάτικο κορμό με φρέσκες μπανάνες και θα ξετρελάνουμε τους καλεσμένους μας. Αν δεν τον φάμε μόνοι μας και τον προλάβουν!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον Χριστουγεννιάτικο κορμό μπανόφι:

Εκτέλεση
Αρχικά στρώνουμε μία ζελατίνα σε ένα ταψί. Φτιάχνουμε 4 σειρές από 3 μπισκότα πτι μπερ η κάθε μία, τα οποία τα έχουμε βουτήξει σε λίγο φρέσκο γάλα. Τα αλείφουμε πρώτα με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Από πάνω βάζουμε άλλη μία σειρά μπισκότα τα οποία θα τα βουτήξουμε στο φρέσκο γάλα.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Μόλις η γκανάζ είναι έτοιμη αλείφουμε με την γκανάζ τα μπισκότα. Απλώνουμε δύο ολόκληρες μπανάνες από πάνω, κατά μήκος και διπλώνουμε φτιάχνοντας πυραμίδα.
Εύκολος Χριστουγεννιάτικος κορμός για αρχάριες

Βάζουμε το γλυκό να παγώσει στο ψυγείο. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και μόλις παγώσει το γλυκό, το καλύπτουμε με την σαντιγί. Διακοσμούμε με Χριστουγεννιάτικα μπισκότα και κουφέτα, σοκολατάκια, νιφάδες σοκολάτας και ό,τι μας αρέσει.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Theni Sotiropoulou
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr