Εύκολος Χριστουγεννιάτικος κορμός για αρχάριες

Συνταγή για εύκολο Χριστουγεννιάτικο κορμό για αρχάριες. Αν θέλεις να αναδείξεις και να εμπλουτίσεις τον γιορτινό σου μπουφέ τότε δεν μπορείς παρά να φτιάξεις αυτόν τον αφράτο σοκολατένιο Χριστουγεννιάτικο κορμό. Με αφράτο παντεσπάνι, σαντιγί σοκολάτας και ινδοκάρυδο, είναι η πιο εύκολη Χριστουγεννιάτικη συνταγή, ακόμη και για αρχάριες.

Δείτε ακόμα Εύκολος κορμός Ναπολέων

Μπορεί να είσαι αρχάρια ή αρχάριος στη μαγειρική αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να φτιάξεις έναν Χριστουγεννιάτικο μπουφέ που θα τον λιμπιστούν όλοι. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε μία συνταγή για εύκολο Χριστουγεννιάτικο και σοκολατένιο κορμό, ιδανικό για αρχάριες που θα απογειώσει τον γιορτινό σας μπουφέ.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον Χριστουγεννιάτικο κορμό για αρχάριες:

 

χριστουγεννιάτικος-κορμός-με-σαντιγί-συνταγή-

Εκτέλεση για τον Χριστουγεννιάτικο κορμό για αρχάριες

Αρχικά χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μαζί με το αλάτι και σιγά σιγά προσθέτουμε 40 γραμμάρια ζάχαρη από τα 110 γραμμάρια. Στη συνέχεια σε μία λεκάνη βάζουμε τους κρόκους των αυγών και το ολόκληρο αυγό μαζί με τα 70 γραμμάρια ζάχαρης και χτυπάμε για 5 λεπτά.

χριστουγεννιάτικος-κορμός-με-σαντιγί-συνταγή-

Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές και κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη βανίλια και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το κακάο.

Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικος κορμός σε μερίδες

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το μεταφέρουμε σε ένα ρηχό ταψί της κουζίνας με λαδόκολλα. Το στρώνουμε καλά και ψήνουμε για 7 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα. Το βγάζουμε, το γυρίζουμε ανάποδα σε καθαρή λαδόκολλα και το ξεφορμάρουμε.

χριστουγεννιάτικος-κορμός-με-σαντιγί-συνταγή-

Σιροπιάζουμε με λίγο γάλα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Χτυπάμε τα ερμόλ σε σαντιγί και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και την βανίλια. Στο τέλος βάζουμε και το κακάο και ενσωματώνουμε.

Βάζουμε την μισή σαντιγί στο παντεσπάνι, απλώνουμε καλά και τυλίγουμε σε ρολό με προσοχή. Με την υπόλοιπη σαντιγί καλύπτουμε τον κορμό και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο. Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά και είναι έτοιμος.

χριστουγεννιάτικος-κορμός-με-σαντιγί-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Ioanna Koulouri

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close