Συνταγή για εύκολο Χριστουγεννιάτικο κορμό για αρχάριες. Αν θέλεις να αναδείξεις και να εμπλουτίσεις τον γιορτινό σου μπουφέ τότε δεν μπορείς παρά να φτιάξεις αυτόν τον αφράτο σοκολατένιο Χριστουγεννιάτικο κορμό. Με αφράτο παντεσπάνι, σαντιγί σοκολάτας και ινδοκάρυδο, είναι η πιο εύκολη Χριστουγεννιάτικη συνταγή, ακόμη και για αρχάριες.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 40 γραμμάρια
- ασπραδια Από 2 αυγά
- κρόκους αυγού Από 2 αυγά
- αυγα 1
- ζαχαρη 110 γραμμάρια
- βανίλια 1
- κακαο 12 γραμμάρια
- αλατι 1 τσιμπιά
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1/2 κούπα περίπου
Για το σιρόπι
- ερμολ 2 κουτάκια
- ζαχαρούχο γάλα 1
- βανίλια 1
- κακαο 2 κουταλιές της σούπας
Για την κρέμα
- ινδοκαρυδο Κατά βούληση
Για την διακόσμηση
Δείτε ακόμα Εύκολος κορμός Ναπολέων
Μπορεί να είσαι αρχάρια ή αρχάριος στη μαγειρική αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να φτιάξεις έναν Χριστουγεννιάτικο μπουφέ που θα τον λιμπιστούν όλοι. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε μία συνταγή για εύκολο Χριστουγεννιάτικο και σοκολατένιο κορμό, ιδανικό για αρχάριες που θα απογειώσει τον γιορτινό σας μπουφέ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον Χριστουγεννιάτικο κορμό για αρχάριες:
Εκτέλεση για τον Χριστουγεννιάτικο κορμό για αρχάριες
Αρχικά χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μαζί με το αλάτι και σιγά σιγά προσθέτουμε 40 γραμμάρια ζάχαρη από τα 110 γραμμάρια. Στη συνέχεια σε μία λεκάνη βάζουμε τους κρόκους των αυγών και το ολόκληρο αυγό μαζί με τα 70 γραμμάρια ζάχαρης και χτυπάμε για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές και κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη βανίλια και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το κακάο.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικος κορμός σε μερίδες
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το μεταφέρουμε σε ένα ρηχό ταψί της κουζίνας με λαδόκολλα. Το στρώνουμε καλά και ψήνουμε για 7 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα. Το βγάζουμε, το γυρίζουμε ανάποδα σε καθαρή λαδόκολλα και το ξεφορμάρουμε.
Σιροπιάζουμε με λίγο γάλα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Χτυπάμε τα ερμόλ σε σαντιγί και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και την βανίλια. Στο τέλος βάζουμε και το κακάο και ενσωματώνουμε.
Βάζουμε την μισή σαντιγί στο παντεσπάνι, απλώνουμε καλά και τυλίγουμε σε ρολό με προσοχή. Με την υπόλοιπη σαντιγί καλύπτουμε τον κορμό και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο. Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά και είναι έτοιμος.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ioanna Koulouri
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες