Συνταγή για δίχρωμα μελομακάρονα με κουβερτούρα και λευκή σοκολάτα για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ.
Υλικά:
Για τη ζύμη:
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 900 γραμμάρια
- Σιμιγδάλι ψιλό 200 γραμμάρια
- ζαχαρη 230 γραμμάρια
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 280 ml
- ηλιέλαιο 400 ml
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- γαρίφαλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- σοδα 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- βανίλια 2 κάψουλες
- κακαο 3 κουταλιές της σούπας σε σκόνη
Για την επικάλυψη:
- κουβερτουρα 250 γραμμάρια
- λευκή κουβερτούρα 100 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 3 κουταλιές της σούπας
Για το πασπάλισμα:
- καρυδια Κατά βούληση ψιλοκομμένα
Τα κλασικά μελομακάρονα είναι πολύ νόστιμα αλλά τα μελομακάρονα με σοκολάτα είναι σκέτη κόλαση. Αυτή τη φορά θα σου δείξουμε πως μπορείς να φτιάξεις άκρως σοκολατένια μελομακάρονα με δύο είδη κουβερτούρας, λευκή και κλασική, για εντυπωσιακό σχέδιο και υπέροχη γεύση. Και η ζύμη έχει λίγο κακάο μέσα κι αυτά τα μελομακάρονα θυμίζουν τρουφάκια!
Αυτή τη φορά θα δοκιμάσουμε μία διαφορετική συνταγή για μελομακάρονα. Σίγουρα το αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων δεν χρειάζεται καμία αλλαγή για να γίνει λαχταριστό, όμως οι πειραματισμοί στη κουζίνα δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν. Αν αγαπάς τη σοκολάτα και τα Χριστούγεννα λοιπόν ήρθε η στιγμή να δοκιμάσεις δίχρωμα μελομακάρονα σοκολάτας με κουβερτούρα και λευκή σοκολάτα. Σκέτη σοκόλαση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα δίχρωμα μελομακάρονα σοκολάτας:

Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Ξεκινάμε τη συνταγή φτιάχνοντας πρώτα το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα 18-20 εκατοστών ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, τα στικ κανέλας και τις φλούδες πορτοκαλιού. Το βάζουμε πάνω στη φωτιά και μόλις βράσει, το αποσύρουμε.
Αφού φτιάξουμε το σιρόπι, συνεχίζουμε με τη ζύμη. Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, τη σκόνη γαρίφαλου, τις βανιλίνες και την κανέλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ το σιμιγδάλι και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Δεν ανακατεύουμε πολύ, για να μην βγάλει η ζύμη το λάδι.
Προσθέτουμε το κακάο στη ζύμη και ζυμώνουμε. Μετράμε περίπου 25 γραμμάρια για κάθε μελομακάρονο και αφού το πλάσουμε σε οβάλ σχήμα, με ένα πιρουνάκι κάνουμε τρυπούλες από πάνω. Κάνουμε το ίδιο για όλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, για 20 λεπτά στους 180°C.
Μόλις ψηθούν, τα βουτάμε απευθείας στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε σε μια σχάρα να στραγγίσουν. Στο μεταξύ λιώνουμε σε μπεν μαρί την κλασική κουβερτούρα και την λευκή κουβερτούρα. Μόλις τα μελομακάρονα κρυώσουν τα βουτάμε μέσα στη σοκολάτα και τα βάζουμε σε μία σχάρα να πέσει η περιττή σοκολάτα. Από πάνω κάνουμε σχέδια με την λευκή κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με καρύδια. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.
Χρήσιμες συμβουλές
Βγαίνουν 82 κομμάτια.

Άλλες συνταγές για μελομακάρονα που θα λατρέψεις:
- Μελομακάρονα: Η καλύτερη συνταγή για το 2025
- Τα viral μελομακάρονα με σιμιγδάλι του Γιώργου Ζώλη
- Τα μελομακάρονα του Γιώργου Ζώλη χωρίς ζυγαριά
Η συνταγή είναι της φίλης μας Stella Emmanouil
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr