Γιορτινό χοιρινό κατσαρόλας

Συνταγή για Γιορτινό χοιρινό κατσαρόλας. Γιορτινό χοιρινό στη κατσαρόλα με χοιρινές μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκκαλο, δενδρολίβανο, φύλλο δάφνης, κόκκους πιπεριού, μουστάρδα και σβησμένο με λευκό κρασί.

Τα Χριστούγεννα βρίσκονται όλο και πιο κοντά. Βρισκόμαστε λοιπόν σε αναζήτηση σχετικά με το τι λιχουδιές θα επιλέξουμε για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ.

Θα σας το κάνουμε πιο εύκολο λοιπόν μαγειρεύοντας για εσάς γιορτινό χοιρινό  κατσαρόλας. Αυτές οι χοιρινές μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκκαλο είναι πλήρως αρωματισμένες και πεντανόστιμες με δενδρολίβανο, σκόρδο, κρεμμύδι, μουστάρδα, φύλλο δάφνης κόκκους μπαχαριού και πιπεριού και φυσικά με λευκό κρασί.

Δείτε ακόμα Οικονομική Χριστουγεννιάτικη συνταγή για χοιρινό

Σίγουρα μπορείτε να επιλέξετε αυτό το γιορτινό χοιρινό κατσαρόλας σαν ορεκτικό στον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ ή και σαν κυρίως πιάτο αν έχετε βαρεθεί την γαλοπούλα και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νέο με άκρως Χριστουγεννιάτικη γεύση.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γιορτινό χοιρινό κρέας κατσαρόλας:

Γιορτινό- χοιρινό- κατσαρόλας-

Εκτέλεση για το γιορτινό χοιρινό κατσαρόλας

Σε μία φαρδιά κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει λίγο προσθέτουμε τις μπριζόλες και τις σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές. Αφού πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τις βάζουμε στην άκρη.

Στο ίδιο λάδι που σοτάραμε το χοιρινό μας προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τους κόκκους μπαχαριού, το φύλλο δάφνης, τα κλωνάρια δενδρολίβανου και σοτάρουμε για λίγο. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Έπειτα σβήνουμε το φαγητό μας με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την μουστάρδα και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε καλά.

Γιορτινό χοιρινό κατσαρόλας

Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικο ορεκτικό με κιμά

Έπειτα προσθέτουμε 1 λίτρο ζεστό νερό και ανακατεύουμε. Βάζουμε και πάλι το χοιρινό στην κατσαρόλα και μαζί με το χοιρινό βάζουμε και τα υγρά που άφησε το κρέας στο πιάτο όσο το είχαμε αφήσει στην άκρη. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Τέλος βγάζουμε και πάλι το χοιρινό από την κατσαρόλα και περνάμε την σάλτσα από σουρωτήρι για να αφαιρέσουμε το δενδρολίβανο, τα φύλλα δάφνης και τους κόκκους του μπαχαριού και του πιπεριού. Βάζουμε το κρέας μας και πάλι στην σάλτσα και απολαμβάνουμε με ρύζι ή πατάτες.

Γιορτινό- χοιρινό- κατσαρόλας-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής για γιορτινό χοιρινό κατσαρόλας στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε το Μενού Χριστουγέννων 2021 με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close