Οικονομική Χριστουγεννιάτικη συνταγή για χοιρινό γεμιστό .Μαλακό χοιρινό κρέας γεμιστό στο φούρνο με ντομάτες, κρεμμύδια και κασέρι. Σκέτο λουκούμι που θα απογειώσει το γιορτινό σας τραπέζι!
- αλατι Κατά βούληση
- πάπρικα Κατά βούληση
- σκορδο Κατά βούληση σκόνη
- κόλιανδρο Λίγο
- βασιλικός Λίγος
- πιπέρι Κατά βούληση
- ελαιολαδο 50 ml
- σάλτσα σόγιας 50 ml
Για το μαρινάρισμα
- πατατες 1
Για συνοδευτικό
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν κι εμείς ψάχνουμε νόστιμες συνταγές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και το χριστουγεννιάτικο μπουφέ μας. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε μια οικονομική Χριστουγεννιάτικη συνταγή για χοιρινό. Ενα απλό χοιρινό κρέας να το κάνετε το απόλυτο φαγητό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Δείτε ακόμη Καρβελάκι γεμιστό με χοιρινή τηγανιά
Θα χαράξουμε το χοιρινό μας κρέας και θα το γεμίσουμε με φέτες ντομάτας, φέτες κασεριού και φέτες κρεμμυδιού. Στον πάτο του πυρέξ που θα το ψήσουμε θα βάλουμε ροδέλες κρεμμυδιού και θα συνοδεύσουμε το κρέας μας με πατάτες. Θα μαρινάρουμε το κρέας με μία υπέροχη μαρινάδα με σάλτσα σόγιας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Οικονομική Χριστουγεννιάτικη συνταγή για χοιρινό:
Εκτέλεση
Στην αρχή λιπαίνουμε το πυρέξ με το ελαιόλαδο. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το βάζουμε στον πάτο του πυρέξ. Έπειτα κόβουμε το κομμάτι κρέατος σε φέτες 1 εκατοστού. Δεν θέλουμε όμως να κάψουμε το κρέας μέχρι κάτω, απλά να δημιουργήσουμε βαθιές χαρακιές.
Τοποθετούμε το κρέας στο πυρέξ με τα κρεμμύδια. Στην συνέχεια σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλάτι, την πάπρικα, την σκόνη σκόρδου, τον κόλιανδρο, τον βασιλικό και το μαύρο πιπέρι. Επίσης στο μείγμα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και την σάλτσα σόγιας. Ανακατεύουμε καλά και ομογενοποιούμε το μείγμα.
Δείτε ακόμη Καραμελωμένο γεμιστό χοιρινό ρολό της Γκόλφως με αξεπέραστη σάλτσα
Στην συνέχεια με ένα πινέλο μαρινάρουμε με το μείγμα με την πάπρικα καλά το κρέας μας. Αφού μαρινάρουμε το κρέας το αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 40 λεπτά. Μετά τα 40 λεπτά κόβουμε το κασέρι σε λεπτές φέτες και χώνουμε την κάθε φέτα τυριού σε κάθε σχισμή του κρέατος.
Δείτε ακόμα Χοιρινές μπριζόλες με μπεαρνέζ σώς (Béarnaise Sauce)
Στην συνέχεια κόβουμε την ντομάτα σε λεπτές φέτες και χώνουμε την κάθε φέτα σε κάθε σχισμή του κρέατος. Έπειτα κόβουμε το μοβ κρεμμύδι σε φέτες και χώνουμε την κάθε φέτα σε κάθε σχισμή του κρέατος.
Τέλος κόβουμε την πατάτα σε ροδέλες και βάζουμε τις ροδέλες πατάτας γύρω από το κρέας. Ψήνουμε το κρέας μας για 60 λεπτά, στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Tips για την Οικονομική Χριστουγεννιάτικη συνταγή για χοιρινό
Αν ο φούρνος μας είναι δυνατός καλύτερα να καλύψουμε το κρέας με αλουμινόχαρτο και στα 50 λεπτά περίπου να αφαιρέσετε το αλουμινόχαρτο και να το αφήσετε να πάρει χρώμα.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής για Οικονομική Χριστουγεννιάτικη συνταγή για χοιρινό παρακάτω:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος