Γιορτινό φιλέτο κοτόπουλο με μοτσαρέλα. Φιλέτο κοτόπουλου, με ντομάτες, κρεμμύδι, κόκκινη πιπεριά, σκόρδο και λιωμένη μοτσαρέλα. Ιδανικό για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
- κορκότο 1 κιλό φιλέτο
- αλατι Κατά βούληση χοντρό
- πιπέρι Κατά βούληση
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Λίγο
- βουτυρο 2 κύβοι
- ελαιολαδο Λίγο
Υλικά
Ο Χριστουγεννιάτικος μπουφές μας οφείλει να είναι πλούσιος με νοστιμιές. Έτσι σήμερα θα σας προτείνουμε μία πανεύκολη και συνάμα πεντανόστιμη συνταγή για γιορτινό φιλέτο κοτόπουλο με μοτσαρέλα.
Θα τηγανίσουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε λίγο βούτυρο και ελαιόλαδο, θα το αναμείξουμε με ντομάτες, κρεμμύδια, σκόρδο και πιπεριά και θα το αναδείξουμε με τριμμένη λιωμένη μοτσαρέλα. Στην συνέχεια θα το ψήσουμε στο φούρνο για λίγο έτσι ώστε να αποκτήσει μία λαχταριστή κρούστα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γιορτινό φιλέτο κοτόπουλο με μοτσαρέλα:
Εκτέλεση για το γιορτινό φιλέτο κοτόπουλο με μοτσαρέλα
Στην αρχή προσθέτουμε το χοντρό αλάτι και το πιπέρι και στις δύο πλευρές των φιλέτων κοτόπουλου. Έπειτα πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές με κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις τα φιλέτα κοτόπουλου και με τα δάχτυλά μας στρώνουμε το αλεύρι πάνω στα φιλέτα.
Έπειτα ανάβουμε την φωτιά στο μάτι και παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Βάζουμε τους κύβους του βούτυρου και το ελαιόλαδο και αφού λιώσει το βούτυρο τηγανίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε το φιλέτο κοτόπουλου από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
Εκτέλεση για το μείγμα λαχανικών
Αρχικά ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα. Έπειτα κόβουμε σε κύβους τις κόκκινες πιπεριές και κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια την κάθε ντομάτα. Τέλος κόβουμε σε κύβους τις πατάτες. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
Αφού λιώσει το βούτυρο ξεκινάμε να τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τις ντομάτες και σοτάρουμε τα λαχανικά μας για λίγο. Στο τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και την σάλτσα ντομάτας. Χαμηλώνουμε την φωτιά και βάζουμε το αλάτι, το νερό και τα μπαχαρικά Προβηγκίας.
Δείτε ακόμα Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο με τυρί και ντομάτα
Αφού έχουν μαραθεί τα λαχανικά μας και έχει δέσει η σάλτσα στρώνουμε το κοτόπουλο από πάνω και μία γενναία δόση τριμμένης μοτσαρέλας. Βάζουμε το τηγάνι με το φαγητό στον φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου. Γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Δείτε παρακάτω αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής:
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=SzI_93z-DtE&fbclid=IwAR1zmJaVhVVptspnzZr3yXZZRnmrTvLnfeznQr1YUQWSSJAM4gOBeHe1ALI
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα