γαλακτομπούρεκο-συνταγή-

Συνταγή για γιορτινό γαλακτομπούρεκο από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη. Αφού τα σιροπιαστά δίνουν και παίρνουν σε όλες τις γιορτές, ο Δημήτρης Μιχαηλίδης μας δείχνει ένα γιορτινό γαλακτομπούρεκο με φύλλο κρούστας και βελούδινη κρέμα. Η πιο εύκολη συνταγή για γαλακτομπούρεκο, καλύτερη και από του ζαχαροπλαστείου.

 

Ατομικά ρολά γαλακτομπούρεκου – Αφρός

 

Το γαλακτομπούρεκο είναι ένα υπέροχο γλυκό και σήμερα ο Δημήτρης Μιχαηλίδης, θα μας δείξει το καλύτερο γαλακτομπούρεκο τόσο για τον Χριστουγεννιάτικο όσο και για τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ. Είναι μία υπέροχη ιδέα, για το πιο μελωμένο γαλακτομπούρεκο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γαλακτομπούρεκο:

γαλακτομπούρεκο-συνταγή-

Εκτέλεση για το γιορτινό γαλακτομπούρεκο

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει. Μόλις βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ, τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσουν.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις βανιλίνες και το βούτυρο αγελάδος. Αφήνουμε να κρυώσει 5-10 λεπτά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί (30×35 εκ.). Βάζουμε τα μισά φύλλα κάτω βουτυρώνοντάς τα ένα ένα. Αδειάζουμε από πάνω την κρέμα και καλύπτουμε με τα άλλα μισά φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε επίσης ένα ένα.

 

Μενού εβδομάδας από 18/12/2023 ως 24/12/2023 (Νηστεία Χριστουγέννων)

 

Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για 10’ και στη συνέχεια τον κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 για περίπου 1.30 ώρα. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο ρίχνουμε στο καυτό γαλακτομπούρεκο το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε 1-2 ώρες να το απορροφήσει και σερβίρουμε.

γαλακτομπούρεκο-συνταγή-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ. 

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close