Συνταγή για αφράτο κέικ της γιαγιάς με μανταρίνι και γλάσο σοκολάτας. Με άρωμα και γεύση Χριστουγέννων για το πρωινό αλλά και για τις υπογλυκαιμίες όλης της οικογένειας με την πιο εύκολη εκτέλεση!
- αυγα 3
- ζαχαρη 2 φλιτζάνια του τσαγιού
- καλαμποκέλαιο 100 ml
- Γιαούρτι στραγγιστό 100 γραμμάρια
- μανταρίνι 500 γραμμάρια πολτό από ολόκληρα
- βανίλια 2 κάψουλες
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γραμμάρια
- αλεύρι αμυγδάλου 100 γραμμάρια
- σταγόνες σοκολάτας 100 γραμμάρια
Υλικά
- κουβερτουρα 2 μεγάλες
- ηλιέλαιο 1 κουταλιά της σούπας
Για το γλάσο
Χριστουγεννιάτικο κέικ με αποξηραμένα σύκα
Ποτέ δεν λέμε όχι σε ένα κέικ. Και μιας και τα Χριστούγεννα βρίσκονται μία ανάσα μακριά, είπαμε να φτιάξουμε ένα κέικ που να μας βάλει στο κλίμα. Χριστουγεννιάτικο κέικ με άρωμα και γεύση μανταρινιού, αφού είναι και από τα αγαπημένα μας φρούτα. Και για να το κάνουμε ακόμη πιο κολασμένο, θα βάλουμε και γλάσο σοκολάτας που θα απογειώσει τη γέυση
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γιορτινό κέικ μανταρίνι με γλάσο:
Εκτέλεση
Αρχικά βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και το στραγγιστό γιαούρτι. Αλέθουμε ολόκληρα τα μανταρίνια, μαζί με τη φλούδα στο μούλτι, μέχρι να πάρουμε έναν πολτό.
Προσθέτουμε και τον πολτό στο μείγμα και ανακατεύουμε. Επίσης βάζουμε τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Παίρνουμε αμύγδαλα με τη φλούδα τους και τα αλέθουμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
Χριστουγεννιάτικο κέικ με ρόδι
Προσθέτουμε και το αλεύρι αμυγδάλου λοιπόν και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου, για 1 ώρα περίπου.
Αφού ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο, περιμένουμε να κρυώσει και αφού κρυώσει ξεφορμάρουμε. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αφού λιώσει προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Περιλούζουμε το κέικ με το γλάσο και μόλις το γλάσο σταθεροποιηθεί σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ειρήνη Ζαρίδου-Ανανιάδου
και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ο Λευτέρης Σουλτάτος έπαθε εγκεφαλικό
- Οι Έλληνες ηθοποιοί που απέρριψαν μεγάλους ρόλους της τηλεόρασης και το μετάνιωσαν
- Έλληνες celebrities που από φίλοι έγιναν…εχθροί
- Η Γη της Ελιάς: Η Δώρα Χρυσικού ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη σειρά – Άλλοι 6 πρωταγωνιστές αποχωρούν
- Πότε ξεκινούν οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και την Α΄ δημοτικού για το σχολικό έτος 2025-2026