μελομακάρονα-συνταγή-

Σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα για το 2023 . Παραδοσιακά και μελωμένα μελομακάρονα με δεμένο σιρόπι, ελαφρώς τραγανά απέξω και πολύ μαλακά από μέσα. Είναι αρωματικά, με όλα τα μυστικά της γιαγιάς και φτιάχνονται πανεύκολα ακόμη κι αν δεν τα έχετε ξανά φτιάξει!

    Για το πασπάλισμα

  • καρυδια 350 γραμμάρια περίπου τριμμένα

Αν σκεφτούμε τα Χριστούγεννα τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες είναι τα πρώτα γλυκά που έρχονται στο μυαλό μας. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας την καλύτερη συνταγή για παραδοσιακά μελομακάρονα το 2023, με όλα τα μυστικά της γιαγιάς που τα κάνουν μοναδικά.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μελομακάρονα:

μελομακάρονα-συνταγή-

Εκτέλεση για τα μελομακάρονα

Ξεκινάμε την συνταγή φτιάχνοντας το σιρόπι βάζοντας το νερό, την ζάχαρη, το μέλι, την φλούδα πορτοκαλιού και την κανέλα και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το καλαμποκέλαιο και την ζάχαρη και χτυπάμε τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μαλακό αλεύρι, το ψιλό σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα, το γαρίφαλο και την κανέλα. Χτυπάμε τα υλικά μας μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και έπειτα πλάθουμε τα μελομακάρονα.

Δείτε ακόμα 20 πετυχημένες συνταγές για μελομακάρονα

Τα ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25-30 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο. Σιροπιάζουμε τα ζεστά μελομακάρονα με κρύο σιρόπι και αφήνουμε κάθε φορά τα μελομακάρονα να τραβήξουν για 2-3 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια και απολαμβάνουμε.

μελομακάρονα-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Aristi Georgousi Kiriakopoulou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close