Κανταΐφι : Η καλύτερη συνταγή με φιστίκι Αιγίνης με όλα τα μυστικά

Η καλύτερη συνταγή για κανταΐφι με όλα τα μυστικά της. Ένα κανταΐφι με φρέσκο βούτυρο και φιστίκι Αιγίνης μοσχοβολιστό και τέλεια σιροπιασμένο! Γιατί το κανταΐφι είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά. Αυτή η υπέροχη βουτυράτη γεύση αυτού του εξαιρετικού κανταϊφιού που θα δοκιμάσουμε σήμερα είναι πραγματικά συγκλονιστική!

Δείτε ακόμα Τα μελομακάρονα της Γκόλφως – Τα καλύτερα μελομακάρονα για φέτος

Τώρα που ήρθαν τα Χριστούγεννα και που μένουμε σπίτι έχουμε άπειρο χρόνο και άπειρη όρεξη να ασχοληθούμε με την κουζίνα μας φτιάχνοντας εξαιρετικά σιροπιαστά και όχι μόνο γλυκά! Πιστεύουμε ότι αυτό το βουτυράτο, τραγανό και άκρως σιροπιασμένο κανταΐφι δεν πρέπει να λείπει από το μενού σας. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Εκτέλεση για την γέμιση

Στην αρχή τρίβουμε ελαφρώς τα φιστίκια Αιγίνης στο μπλέντερ ή με τα χέρια μας. Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ και τα αναμειγνύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα ομογενές μείγμα. Η γέμισή μας είναι έτοιμη!

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψί και το βουτυρώνουμε πολύ καλά. Στον πάγκο εργασίας ξεδιπλώνουμε τα μαλλιά από το κανταΐφι για να ανοίξει η πλέξη και κόβουμε δεξιά και αριστερά. Τα κόβουμε στις άκρες με ψαλίδι κουζίνας για να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος. Βγαίνουν περίπου 30-40 πόντοι.

Παίρνουμε λοιπόν μία τούφα, την τοποθετούμε μπροστά μας, την αραιώνουμε λίγο χωρίς να την χαλάσουμε και στην άκρη της, τοποθετούμε μία κουταλιά της σούπας γεμάτη από το μείγμα φυστικιού. Με ένα πινέλο ή έναν ψεκαστήρα κουζίνας, βουτυρώνουμε την υπόλοιπη ουρά.

Αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολάκι. Τοποθετούμε τα ρολάκια μας στο ταψί και βουτυρώνουμε και πάλι όλα τα κανταΐφια μας. Στο τέλος ξανά βουτυρώνουμε και ρίχνουμε από πάνω με τα ξύλα γαρίφαλου. Ψήνουμε το κανταΐφι μας, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για μία ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Μέχρι να ψηθούν τα προσέχουμε. Όταν ψηθούν τα βγάζουμε από τον φούρνο αμέσως.

Εκτέλεση για το σιρόπι

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη και το νερό και βράζουμε τα υλικά μας για 10 λεπτά. Όταν περάσουν τα 10 λεπτά, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε το μέλι, τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε γρήγορα.

Tips

Για την συνταγή χρησιμοποιήθηκε ένα πυρέξ τετράγωνο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ορθογώνιο πυρέξ. Μπορούμε αντί για φιστίκι Αιγίνης να βάλουμε καρύδια.  Δεν κάνει να ανακατεύουμε το σιρόπι μας για όσο βράζει. Γι’ αυτό ξεκινάμε να το ανακατεύουμε αφού σβήσουμε το μάτι της κουζίνας. Τα ξύλα γαρίφαλου ονομάζονται και μοσχοκάρφια.

Μυστικά για το τέλειο κανταΐφι

Βάζουμε ζεστό σιρόπι σε κρύο κανταΐφι ή κρύο σιρόπι σε ζεστό κανταΐφι και αφήνουμε το κανταΐφι να τραβήξει το σιρόπι για πολύ ώρα. Για όσο το κανταΐφι τραβάει το σιρόπι του, εμείς δεν πρέπει να δοκιμάσουμε ή να το πειράξουμε, γιατί ζαχαρώνει.

Το κανταΐφι δεν πρέπει να το τρώμε από το ταψί γιατί και πάλι ζαχαρώνει. Μόλις τραβήξει το σιρόπι του, το μεταφέρουμε σε μία πιατέλα και το σερβίρουμε σε πιατάκια. Αν περισσέψει γέμιση την κρατάμε σε ένα μπολ στο ψυγείο.

Αν περισσέψουν φύλλα κανταϊφιού τα κρατάμε για άλλες χρήσεις. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ακόμη και στον μπακλαβά. Αν είναι λίγα τα μαλλιά του κανταϊφιού τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στην γέμιση του μπακλαβά αν θέλουμε.

Κανταΐφι : Η καλύτερη συνταγή με φιστίκι Αιγίνης με όλα τα μυστικά Κανταΐφι : Η καλύτερη συνταγή με φιστίκι Αιγίνης με όλα τα μυστικά Κανταΐφι : Η καλύτερη συνταγή με φιστίκι Αιγίνης με όλα τα μυστικά Κανταΐφι : Η καλύτερη συνταγή με φιστίκι Αιγίνης με όλα τα μυστικά

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Eleni Lyri Tsolakoudi

στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close