Υλικά:
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 450 γραμμάρια
- ελαιολαδο 100 ml (1/2 φλιτζάνι)
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- νερό Περίπου 210 ml (1 φλιτζάνι) χλιαρό
Για τη γέμιση:
Συνταγή για μανιταρόπιτα με σπιτικό χωριάτικο φύλλο με απλά υλικά για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς και όχι μόνο. Με φέτα και πράσο, αυτή η μανιταρόπιτα είναι ελαφρώς πικάντικη και πολύ νόστιμη.
Μανιταρόπιτα με σφολιάτα σε ρολό
Αν ψάχνετε την τέλεια πίτα για να συνοδεύσει τα κρεατικά σας, είτε τα φτιάξετε στον φούρνο, είτε στα κάρβουνα τότε βρίσκεστε στη σωστή συνταγή. Θα φτιάξουμε παρέα μία νόστιμη μανιταρόπιτα με τραγανό χωριάτικο φύλλο, που θα το φτιάξουμε κι αυτό με τα χεράκια μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη γιορτινή μανιταρόπιτα:

Εκτέλεση
Σε λεκάνη (ή μπολ) βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ανοίγουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε σιγά, σιγά, το χλιαρό νερό. Θα βάλετε όσο πάρει μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη και απαλή μάζα που δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για ένα βράδυ.
Παίρνουμε τα μανιτάρια, τα πράσα και τις πιπεριές και τις χοντροκόβουμε. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν λίγο. Αφού μαραθούν τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με την θρυμματισμένη φέτα, το αλάτι και το πιπέρι.
Μανιταρόπιτα με ανθότυρο
Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο. Στρώνουμε 3 φύλλα κάτω και τα λαδώνουμε ανάμεσα με ελαιόλαδο. Στρώνουμε από πάνω την γέμιση και κλείνουμε με άλλα 3 λαδωμένα φύλλα πάνω. Ψήνουμε στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Βικτωρία Σιόζιου
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr