Παστουρμαδόπιτα ή πίτα της Καισαρείας

Υπέροχη συνταγή για παστουρμαδόπιτα ή αλλιώς πίτα της Καισαρείας! Είναι μία ξεχωριστή συνταγή για πίτα με παστουρμά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Ο παστουρμάς είναι ένα αλλαντικό που έχει φανατικούς θαυμαστές εξαιτίας της ιδιαίτερης, έντονης και υπέροχης γεύσης του!

Αν είστε λάτρης του παστουρμά, τότε σίγουρα αυτή η παστουρμαδόπιτα θα γίνει η αγαπημένη σας. Μία πίτα που θα εμπλουτίσει και θα απογειώσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Η παρασκευή της είναι πανεύκολη και παρακάτω θα δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής και σε φωτογραφίες.

Δείτε ακόμα το Μενού Χριστουγέννων 2020: Δείτε συνταγές ,ιδέες και προτάσεις

Φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, μπορεί να έχει λιγότερους καλεσμένους όμως οφείλει να έχει πολλά και νόστιμα φαγητά, όπως αυτή η παστουρμαδόπιτα! Είναι απλά υπέροχη και αξίζει να την δοκιμάσετε. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω: 

Εκτέλεση για παστουρμαδόπιτα ή πίτα Καισαρείας

Στην αρχή πετάμε τον τσιμένι από τον παστουρμά και στην συνέχεια τον κόβουμε σε κομμάτια. Στίβουμε τις ντομάτες για να φύγουν όλα τα υγρά τους. Σε ένα μπολ βάζουμε τον παστουρμά, τις ντομάτες, τη μοτσαρέλα, το ρεγκάτο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το πιπέρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε την γέμιση για να πάνε παντού τα υλικά.

Παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε στον πάτο του λαδόκολλα. Στρώνουμε ένα φύλλο κρούστας και απλώνουμε την γέμιση του παστουρμά. Αφού στρώσουμε ομοιόμορφα την γέμιση, βάζουμε πάνω από την γέμιση το δεύτερο φύλλο κρούστας.

Πασαλείβουμε τις άκρες των φύλλων με αυγό, για να κολλήσουν τα φύλλα μεταξύ τους και τα σφραγίζουμε με ένα πιρούνι. Στην συνέχεια αλείφουμε και πάλι με αυγό όλο το πάνω μέρος της πίτας και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι. Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς Κελσίου, για 45 λεπτά, ψηλά το ταψί σε αέρα.

Μετά τα 45 λεπτά, κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 150 βαθμούς Κελσίου.

Tips για την παστουρμαδόπιτα

Αντί για μαύρο σουσάμι μπορούμε να βάλουμε παπαρουνόσπορο. Τα τυριά δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 400 γρ. στην γέμιση. Όταν λέμε “τσιμένι” εννοούμε τα πλαϊνά του παστουρμά. Αν θέλουμε τα αφήνουμε, απλά κάνουν την γεύση και την μυρωδιά του παστουρμά, πιο έντονα.

Παστουρμαδόπιτα ή πίτα της Καισαρείας συνταγή

Παστουρμαδόπιτα ή πίτα της Καισαρείας συνταγή

Παστουρμαδόπιτα ή πίτα της Καισαρείας συνταγή

Παστουρμαδόπιτα ή πίτα της Καισαρείας συνταγή

Παστουρμαδόπιτα ή πίτα της Καισαρείας συνταγή

Παστουρμαδόπιτα ή πίτα της Καισαρείας συνταγή

Παστουρμαδόπιτα ή πίτα της Καισαρείας συνταγή

Παστουρμαδόπιτα ή πίτα της Καισαρείας συνταγή Παστουρμαδόπιτα ή πίτα της Καισαρείας συνταγή Παστουρμαδόπιτα ή πίτα της Καισαρείας συνταγή

Παστουρμαδόπιτα ή πίτα της Καισαρείας συνταγή   Παστουρμαδόπιτα ή πίτα της Καισαρείας συνταγή Παστουρμαδόπιτα ή πίτα της Καισαρείας συνταγή Παστουρμαδόπιτα ή πίτα της Καισαρείας συνταγή Παστουρμαδόπιτα ή πίτα της Καισαρείας συνταγή Παστουρμαδόπιτα ή πίτα της Καισαρείας συνταγή Παστουρμαδόπιτα ή πίτα της Καισαρείας συνταγή Παστουρμαδόπιτα ή πίτα της Καισαρείας συνταγή

Παστουρμαδόπιτα ή πίτα της Καισαρείας συνταγή Παστουρμαδόπιτα ή πίτα της Καισαρείας συνταγή Παστουρμαδόπιτα ή πίτα της Καισαρείας συνταγή Παστουρμαδόπιτα ή πίτα της Καισαρείας συνταγή Παστουρμαδόπιτα ή πίτα της Καισαρείας συνταγή Παστουρμαδόπιτα ή πίτα της Καισαρείας συνταγή Παστουρμαδόπιτα ή πίτα της Καισαρείας συνταγή

Την συνταγή την βρήκαμε από τον φίλο μας Antonis Kiospes

στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr

 

Close