Υλικά:
- πατατες 700 γραμμάρια βρασμένες
- φέτα 70 γραμμάρια
- αυγα 2
- κεφαλοτύρι 100 γραμμάρια περίπου
- δυοσμος 1-2 κουταλάκια του γλυκού
- μοσχοκάρυδο 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- φρυγανιά 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη
Για το τηγάνισμα :
- ηλιέλαιο Μπόλικο
Για το μαρινάρισμα :
- φρυγανιά 100 γραμμάρια περίπου τριμμένη
Νόστιμες Πατατοκροκέτες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι που δεν μπορούν να λείπουν από κανέναν γιορτινό μπουφέ για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Οι πατατοκροκέτες είναι σίγουρα από τα αγαπημένα μας ορεκτικά. Τις φτιάχνουμε για να συνοδεύσουμε μία ποικιλία κρεατικών, τις απολαμβάνουμε σαν ορεκτικά ή σαν μεζεδάκια και γενικότερα είναι πεντανόστιμες, οικονομικές και φυσικά πανεύκολες.
Δείτε ακόμα Πατατοκροκέτες γεμιστές με κιμά
Πολλοί από εμάς πέφτουμε στην παγίδα να τις αγοράσουμε κατεψυγμένες και ξεχνάμε ότι με λιγότερα χρήματα, πιο αγνά υλικά και φυσικά πιο πλούσια γεύση μπορούμε να φτιάξουμε πατατοκροκέτες και μόνοι μας. Αυτό θα σας δείξουμε σήμερα λοιπόν για να εμπλουτίσετε τον Χριστουγεννιάτικο και τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις Πατατοκροκέτες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι:

Εκτέλεση για τις Πατατοκροκέτες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Βράζουμε αρχικά τις πατάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Έπειτα τις πολτοποιούμε σε πουρέ και προσθέτουμε την τριμμένη φέτα, τα αυγά, το κεφαλοτύρι τριμμένο, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και την τριμμένη φρυγανιά.
Δείτε ακόμα Πατατοκροκέτες με τυριά και ντομάτα, με μαγιονέζα της στιγμής που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας!
Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στην πορεία πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια και περνάμε το κάθε μπαλάκι από την τριμμένη φρυγανιά που έχουμε για το μαρινάρισμα. Τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν και είναι έτοιμες.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Natasa Cuka
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr