Σαραγλάκια ή ατομικά σαραγλί. Η συνταγή για τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ!Θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας μία συνταγή για νόστιμα σαραγλάκια. Ένα σιροπιαστό γλυκάκι που θα γίνει το αγαπημένο μας για φέτος την Πρωτοχρονιά. Εκτός από τα τραγανά σιροπιαστά φύλλα του, η κουβερτούρα γάλακτος στην επικάλυψη πραγματικά απογειώνει το γλυκό και αξίζει να την προσθέσετε!
- Φύλλο Βηρυτού 1 πακέτο 450.γρ.
- καλαμποκέλαιο 1 ποτήρι του νερού
- καρυδια Κατά βούληση όχι πολύ αλεσμένα
- φρυγανιά 2 κουταλιές της σούπας
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- νερό 3 ποτήρια
- ζαχαρη 2 ποτήρια
- βανίλια 2
- γλυκόζη 1 κουταλιά σούπας
- λεμονι Λίγες σταγόνες
- κανελά 1 ξυλάκι
Για το σιρόπι
- κουβερτουρα 1 γάλακτος
- ελαιολαδο 1 κ.σ
Για την επικάλυψη σοκολάτας
Δείτε ακόμα Κανταΐφι : Η καλύτερη συνταγή με φιστίκι Αιγίνης με όλα τα μυστικά
Το σιρόπι του είναι μυρωδάτο και μέσα στην γλύκα και τα σαραγλάκια μας είναι τραγανά απέξω και πολύ τρυφερό από μέσα. Αυτά τα σαραγλάκια είναι καλύτερα και από του ζαχαροπλαστείου και σίγουρα οι καλεσμένοι σας θα τα λατρέψουν.
Σηκώστε τα μανίκια λοιπόν και μπείτε στις κουζίνες γιατί εμείς θα τα δοκιμάσουμε σίγουρα και…δεν θέλουμε να ζηλεύετε. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα καρύδια με την φρυγανιά και την κανέλα σε ένα μπολ. Στην συνέχεια απλώνουμε ένα φύλλο και το ραντίζουμε με καλαμποκέλαιο. Τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο και το ραντίζουμε και αυτό με καλαμποκέλαιο. Παίρνουμε μείγμα καρυδιού και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια των φύλλων.
Τυλίγουμε σε ρολό – όχι πολύ σφιχτό – και σουρώνουμε προς το κέντρο. Την ίδια διαδικασία, ακολουθούμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Τα τοποθετούμε στο ταψάκι, αφού πρώτα λαδώσουμε την επιφάνεια του ταψιού με το υπόλοιπο λάδι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις βγάλουμε το σαραγλί από τον φούρνο το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει και να ρουφήξει το σιρόπι, το βάζουμε στην πιατέλα, λιώνουμε μία κουβερτούρα γάλακτος με μία κουταλιά ελαιόλαδο και την ρίχνουμε πάνω από τα σαραγλί μας.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, την βανίλια, την γλυκόζη, τις σταγόνες λεμονιού και την κανέλα. Βράζουμε το σιρόπι μας για 4 λεπτά.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Κατερινα Μαδικα
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος