Τραγανά μπισκοτάκια με σταφίδες

Συνταγή για πεντανόστιμα, τραγανά μπισκοτάκια με σουσάμι, σταφίδες και μερικά ακόμη απλά υλικά. Μπορούμε να λιώσουμε λίγη κουβερτούρα και να τα επικαλύψουμε για επιπλέον νοστιμιά. Τρώγονται όμως πολύ ευχάριστα και χωρίς την σοκολάτα.

Αυτά τα μπισκοτάκια με σταφίδες είναι πολύ νόστιμα γλυκάκια τόσο για κέρασμα στους καλεσμένους σας στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, όσο και τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου! Είναι απλά υπέροχα και η παρασκευή τους είναι υπέροχη.

Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα σοκολάτας με γλάσο – Τα πιο αφράτα

Εμείς τα δοκιμάσαμε πρόσφατα και δεν έμεινε ούτε ψίχουλο. Αν τα δοκιμάσετε λοιπόν, θα σας αρέσουν πολύ και είμαστε σίγουροι ότι θα γίνουν τα αγαπημένα σας. Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Εκτέλεση

Στην αρχή ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το αραβοσιτέλαιο, το λιωμένο βούτυρο, την ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σουσάμι και τις βανίλιες. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ρίχνουμε μέσα το μπέικιν πάουντερ, την σόδα, την κανέλα και τις σταφίδες.

Ανακατεύουμε το μείγμα μας καλά και ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με τον χυμό πορτοκαλιού. Πλάθουμε μέχρι να γίνει μία λεία και εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε την ζύμη μας με μία πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο για να ξεκουραστεί.

Στην συνέχεια, βγάζουμε την ζύμη και την τοποθετούμε πάνω στον πάγκο. Με έναν πλάστη την ανοίγουμε και δημιουργούμε μία ζύμη με πάχος περίπου 2 εκ. Χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι του νερού, φτιάχνουμε τα μπισκότα μας στρογγυλά.

Έπειτα τα ψήνουμε στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου για ένα τέταρτο μέχρι να ροδίσουν.

Tips

Η ζύμη μας θέλουμε να είναι μαλακή.

Τραγανά μπισκοτάκια με σταφίδες συνταγή

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Anastasia Kyr

στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr

Close