Συνταγή για βασιλόπιτα με μανταρίνια και μαστίχα. Αρωματική και αφράτη βασιλόπιτα , με μανταρίνια και μαστίχα Χίου για να υποδεχτούμε το νέο έτος, με τον πιο νόστιμο τρόπο. Ένα αφράτο, υπέροχο κέικ που μοσχομυρίζει μανταρίνι και μαστίχα Χίου. Εύκολο σαν ένα απλό κέικ αλλά και διαφορετικό από ότι έχετε δοκιμάσει ως τώρα. Μία συνταγή της φίλης μας Voula Damala.
- βούτυρο γάλακτος 250 γραμμάρια αγελάδος
- κρόκους αυγού 5
- ασπραδια 5
- ζαχαρη 2 κούπες
- κρεμα γαλακτος 200 ml 35% λιπαρά
- μαστιχα 5 κουκάκια Χίου
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας (για την μαστίχα)
- μανταρίνι 1 κούπα ακέρωτα
- σοδα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 600 γραμμάρια
- λικέρ 1 σφηνάκι μαστίχα
Υλικά
Δείτε ακόμα Εύκολη Βασιλόπιτα της τελευταίας στιγμής Άγιος Βασίλης
Μία υπέροχη βασιλόπιτα κέικ με μανταρίνια και μαστίχα Χίου για τις πολυάσχολες, που δεν προλαβαίνουν να κάνουν μπελαλίδικες βασιλόπιτες. Αφήστε το σπίτι σας να μοσχομυρίσει βούτυρο, μανταρίνι και μαστίχα Χίου για να υποδεχτούμε το νέο έτος, όσο πιο νόστιμα και απολαυστικά γίνεται.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την βασιλόπιτα με μανταρίνια και μαστίχα Χίου:
Εκτέλεση για την βασιλόπιτα με μανταρίνια και μαστίχα
Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα. Βάζουμε την μαρέγκα σε ένα μπολ. Στο μίξερ χτυπάμε και πάλι το αγελαδινό βούτυρο το οποίο το έχουμε μαλακώσει ελαφρώς μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, την κρέμα γάλακτος και τα μανταρίνια, τα οποία τα έχουμε πολτοποιήσει στο μούλτι χωρίς κουκούτσια αλλά με τις φλούδες τους.
Επίσης προσθέτουμε την μαστίχα Χίου, το λικέρ μαστίχας, την σόδα, το μπέικιν πάουντερ και στο τέλος το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα από κάτω προς τα πάνω.
Δείτε ακόμα Απλή πορτοκαλένια βασιλόπιτα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα, στους 175 βαθμούς Κελσίου, σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ψηλό ταψί 35 εκατοστών. Όταν γίνει η βασιλόπιτα την αφήνουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε με το υποβρύχιο το οποίο το λιώσαμε προηγουμένως σε μπεν μαρί και με σπόρους ροδιού.
Tips για την βασιλόπιτα με μανταρίνια και μαστίχα
Το λικέρ μαστίχας είναι προαιρετικό. Μπορείτε αντί για υποβρύχιο να διακοσμήσετε την βασιλόπιτα με ζάχαρη άχνη ή να κάνετε γλάσο με ζάχαρη άχνη και χυμό μανταρινιού. Η κούπα είναι των 240 ml. Διατηρήστε την μαστίχα για την επικάλυψη ζεστή για να απλώνετε πιο εύκολα.
Επίσης μπορείτε να διακοσμήσετε και με γκανάζ σοκολάτας λιώνοντας κουβερτούρα με κρέμα γάλακτος. Τα μανταρίνια πρέπει να είναι ακέρωτα για να μη βγει πικρό το κέικ. Μπορούμε να βάλουμε λιγότερο υποβρύχιο, γιατί όταν κρυώσει παγώνει και δεν κόβεται εύκολα.
Τα ακέρωτα μανταρίνια είναι τα μανταρίνια που δεν έχουν επίστρωση κεριού απέξω. Στην Ελλάδα όλα τα μανταρίνια είναι ακέρωτα. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν κερί απέξω στη φλούδα τους για να κρατάνε περισσότερο και να γυαλίζουν. Έτσι όμως δεν μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ποια ζώδια κερδίζουν και ποια χάνουν στον έρωτα μέχρι το τέλος του χρόνου
- Grand Hotel : Νέα γυναίκα στη ζωή του Νικόλα
- Η Γη της Ελιάς : Η Ιουλία καταρρέει ψυχολογικά γιατί κανείς δεν τη πιστεύει
- Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές τις επόμενες μέρες
- Τσέρνομπιλ : Τα σκυλιά κοντά στην πυρηνική καταστροφή μεταλλάχθηκαν