Κατά καιρούς έχουμε φτιάξει διάφορες βασιλόπιτες. Βασιλόπιτες γνωστών σεφ,βασιλόπιτες με πλούσια υλικά όμως σαν την απλή πορτοκαλένια βασιλόπιτα καμία!. Η βασιλόπιτα αυτή Διατηρεί την υγρασία της και δεν στεγνώνει, μάλιστα γίνεται καλύτερη την επόμενη μέρα! Γι’ αυτό μπορούμε να τη φτιάξουμε μια μέρα νωρίτερα!Μετά από ένα λουκούλλειο πρωτοχρονιάτικο γεύμα κι εκεί που λες κανένας δεν θα φάει ΚΑΙ βασιλόπιτα…την τσάκιζουν!
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1
- βουτυρο 250 γραμμάρια πολύ μαλακό
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
- αυγα 5
- ζαχαρη 500 γραμμάρια
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 250 ml
- Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλιά της σούπας
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- ζάχαρη άχνη Μπόλικη
Για το πασπάλισμα
Χρόνια μας πολλά και του χρόνου να είμαστε καλύτερα!!
Υπάρχουν πολλές βασιλόπιτες για να δοκιμάσεις. Με γλάσο, με καρύδια και άλλους ξηρούς καρπούς, παραδοσιακές βασιλόπιτες, αλλά και πρωτότυπες βασιλόπιτες με μοντέρνα σχέδια και γεύσεις. Όμως μερικές φορές το μυστικό της επιτυχίας κρύβετε στην απλότητα.
Ειδικά όταν μιλάμε για σύγχρονες νοικοκυρές που δεν έχουν χρόνο όμως έχουν πολλά στόματα να ταΐσουν. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε την αγαπημένη μας βασιλόπιτα, που την φτιάχνουμε κάθε χρόνο. Κέικ πορτοκάλι αλά βασιλόπιτα που δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την απλή πορτοκαλένια βασιλόπιτα :
Εκτέλεση για την απλή πορτοκαλένια βασιλόπιτα
Παίρνουμε ένα ταψί 32 εκατοστών και το βουτυρώνουμε καλά. Εφαρμόζουμε αντικολλητικό χαρτί στον πάτο του ταψιού και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις.
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν τα υλικά μας για περίπου 7 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε μέσα το στραγγιστό γιαούρτι και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο.
Δείτε ακόμα Η καλύτερη συνταγή για βασιλόπιτα τσουρέκι για το 2023
Διαλύουμε στον χυμό πορτοκαλιού την σόδα και προσθέτουμε και αυτό το μείγμα στο μίξερ. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα το αδειάζουμε στο ταψί. Το ισιώνουμε και ψήνουμε για 40-43 λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι κι αν βγει καθαρό το μαχαίρι είναι έτοιμη.
Αφού ψηθεί η βασιλόπιτα την βγάζουμε αμέσως από τον φούρνο και την αφήνουμε για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Παίρνουμε ένα νόμισμα, το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε όποιο σημείο της πίτας θέλουμε. Αναποδογυρίζουμε την βασιλόπιτα σε πιατέλα.
Δείτε ακόμα Παραδοσιακή βασιλόπιτα της γιαγιάς
Όταν η βασιλόπιτα γίνει πολύ χλιαρή, την καλύπτουμε με σακούλα και την αφήνουμε εκεί μέχρι την επόμενη μέρα. Λίγες ώρες αργότερα σερβίρουμε αφού πρώτα την έχουμε πασπαλίσει με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Tips για την απλή πορτοκαλένια βασιλόπιτα
Αντί για 1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μπορούμε να βάλουμε 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεμένο με 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ. Το βούτυρο πρέπει να είναι καλό. Αντί για εκχύλισμα βανίλιας μπορούμε να βάλουμε 2 κάψουλες βανίλια. Βγαίνουν 12-16 κομμάτια.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Λιζα Σαραντιδου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος