Συνταγή για Εύκολη Βασιλόπιτα της τελευταίας στιγμής Άγιος Βασίλης. Που θα σας λύσει τα χέρια. Είναι ακόμη και για αρχάριες.
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γραμμάρια
- βιτάμ 150 γραμμάρια
- ελαιολαδο 100 ml
- ζαχαρη 1 κούπα
- αυγα 3
- αλατι 2 πρέζες
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλιά της σούπας
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 κούπα
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι περίπου
- αποξηραμένα φρούτα 1 συσκευασία βερίκοκα
- καρυδια 200 γραμμάρια
Υλικά
- ζαχαροπαστα 1 λευκή
- κρεμα γαλακτος 330 γραμμάρια 35%, παγωμένη
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 2-3 σταγόνες κόκκινο
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 1-2 σταγόνες μπλε
- ζάχαρη άχνη 1 κουταλιά της σούπας
Για την διακόσμηση
Την Πρωτοχρονιά κόβουμε βασιλόπιτα και ελπίζουμε πως θα μας πέσει το φλουρί, αφού είναι σημάδι καλοτυχίας για όλο τον χρόνο! Όμως εκτός από το φλουρί, η βασιλόπιτα μας αρέσει πολύ αφού σε όλες τις εκδοχές της είναι πεντανόστιμη.
Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε μία φανταστική βασιλόπιτα που θα ξετρελάνει κυρίως τα παιδιά λόγω του χαριτωμένου σχεδίου της. Με σχέδιο Άγιος Βασίλης λοιπόν από ζαχαρόπαστα αλλά και από ζάχαρη άχνη αν σας είναι πιο εύκολο και φυσικά χρωματιστή σαντιγί.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Εύκολη Βασιλόπιτα της τελευταίας στιγμής Άγιος Βασίλης
Εκτέλεση για την βασιλόπιτα Άγιος Βασίλης
Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με το βιτάμ και χτυπάμε τα υλικά μας μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας παράλληλα. Προσθέτουμε την βανίλια, το αλάτι, το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε εναλλάξ το φρέσκο γάλα και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Τελειώνουμε με τα καρύδια τα οποία τα έχουμε περάσει πρώτα από το μούλτι και τα αποξηραμένα βερίκοκα κομμένα σε κομμάτια.
Δείτε ακόμα Βασιλόπιτα κέικ ρολόι
Βουτυρώνουμε ένα τσέρκι 28 εκατοστών και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα. Ψήνουμε την βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου, στον αέρα. Μόλις ψηθεί, την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου.
Εκτέλεση για την διακόσμηση στην βασιλόπιτα Άγιος Βασίλης
Μόλις η βασιλόπιτα κρυώσει τελείως, την ξεφορμάρουμε και την βάζουμε πάνω σε μία πιατέλα. Δουλεύουμε λίγο την λευκή ζαχαρόπαστα και την κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα, ίδιο μέγεθος με την βασιλόπιτα. Στρώνουμε την ζαχαρόπαστα πάνω από την βασιλόπιτα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί στο μίξερ μαζί με την ζάχαρη άχνη. Ένας μέρος της σαντιγί, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα κορνέ.
Ξεκινάμε με το κορνέ να σχεδιάζουμε το σκουφάκι του Άγιου Βασίλη, το στόμα και την μύτη. Χωρίζουμε επίσης λίγη κρέμα ζαχαροπλαστικής σε ένα άλλο μπολ και την ανακατεύουμε με το μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Δείτε ακόμα Παραδοσιακή βασιλόπιτα τσουρέκι κεντημένη
Μεταφέρουμε σε κορνέ την μπλε σαντιγί και με αυτή σχεδιάζουμε τα μάτια. Την υπόλοιπη σαντιγί την βάζουμε σε κορνέ και σχεδιάζουμε την γούνα από τον σκούφο και την γενειάδα του Άγιου Βασίλη.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες