Υλικά:
- κουνουπιδι 1/2 μικρό βρασμένο
- ρεβύθια 125 γραμμάρια βρασμένα
- βρωμη 170 γραμμάρια
- μουσταρδα 1/2 κουταλιά της σούπας
- πελτές ντομάτας 1/2 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1/2 κουταλιά της σούπας
- κύμινο 1/2 κουταλιά της σούπας
- μελι 1/2 κουταλιά της σούπας
Για το πανάρισμα:
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4-5 κουταλιές της σούπας
- κρεμα γαλακτος 1 μικρή νηστίσιμη
- μουσταρδα 2 κουταλιές της σούπας
- πελτές ντομάτας 2 κουταλιές της σούπας
- δημητριακά 2-3 χούφτες σπασμένα καλαμποκιού
Συνταγή για burger με μπιφτέκι λαχανικών για τη νηστεία των Χριστουγέννων αλλά και για τα παιδιά που δυσκολεύονται να δοκιμάσουν όσπρια και λαχανικά, από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη.
Light μπιφτέκια μελιτζάνας
Διανύουμε περίοδο νηστείας και είναι μία τέλεια ευκαιρία να πειραματιστούμε στη κουζίνα και να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις. Γι’ αυτό και σήμερα θα δοκιμάσουμε ένα vegan burger με μπιφτέκι λαχανικών που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Καλύτερο και από fast foodάδικο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το vegan burger για τη νηστεία των Χριστουγέννων:

Εκτέλεση
Αλέθουμε τη βρώμη, τα ρεβύθια, το κουνουπίδι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Χριστουγεννιάτικα burger Τάρανδοι

Πλάθουμε 6 μπιφτέκια των 110 γραμμάρια και τα βουτάμε στο αλεύρι, στο μείγμα της νηστίσιμης κρέμας γάλακτος και στα δημητριακά. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Tips

Αντί για κύμινο μπορούμε να βάλουμε κόλιανδρο.

Δείτε την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr